Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TSC I BRAGA U REVANŠ UTAKMICI KVALIFIKACIJA ZA LŠ (20): Bačkotopolčani se nadaju čudu

15.08.2023. 09:10 09:14
Piše:
Izvor: Golman TSC– a Veljko Ilić interveniše ispred napadača Brage/TSC

BAČKA TOPOLA: Fudbaleri TSC–a nisu se obrukali u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u susretu sa Bragom, ali su uprkos hrabroj igri doživeli težak poraz (0:3) i sada pred večerašnji revanš (20 časova) u svojoj Areni imaju male šanse da se plasiraju u plej-of.

Svesni su Bačkotopolčani kvaliteta Brage i rezultata. Ipak, potajno se nadaju da mogu do čuda i da anuliraju veliku prednost portugalskog tima. Ustvari, fudbaleri TSC–a još uvek ne mogu da prebole što su u poslednjim minutima meča na Munisipalu primili treći pogodak, što ih je udaljio od snova.

– Lepo je biti učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona – kazao je trener TSC-a Žarko Lazetić. – Gostovanje u Bragi za nas je to bio pravi fudbalski praznik, fudbal je bio na mnogo višem nivou, šteta što smo primili treći pogodak, sada bi sa mnogo više optimizma čekali večerašnji meč. Ni ovako se nećemo predati, pokušaćemo da iznenadimo Bragu. Znam, biće teško, Portugalci imaju sjajan, iskusan tim, koji zna da igra na rezultat. Al Musrati u prvom meču nije napravio ni jednu grešku, kao ni Orta, nije ni čudo to da su već godinama tu odmah iza Benfike i Porta.

Protiv Kragujevčana Lazetić je odmarao najbolje igrače, nisu igrali Stojić, Đakovac, Kuveljić i Čalušić.

– Sačuvali smo sve igrače, mada nas sudija nije štitio protiv Kragujevčana – konstatovao je Lazetić. – Pokušaćemo da nametnemo od prvog minuta našu igru, s malo sreće ako postignemo pogodak u prvih penaestak minuta možemo i da stignemo do povoljnog rezultata.

Mladi golman Veljko Ilić je branio dobro u Bragi, odbranio je nekoliko teških udaraca i on kao ostali fudbaleri TSC–a očekuju veliku borbu u večerašnjem meču.

– Za sve nas utakmica u Bragi je bila veliko iskutvo – tvrdi Veljko Ilić. – I ova će da bude slična, mislim da smo mnogo toga naučili i da ćemo mnogo bolje izgledati na terenu. Tri gola zaostatka su velika, ali nećemo se predati.

Meč sa Bragom je i za Sašu Jovanovića bilo najveće iskustvo u karijeri, a kako nada umire poslednja sa velikim nestrpljenjem očekuje revanš.


ARTUR ŽORŽ, TRENER BRAGE: Nećemo se braniti

Fudbaleri Brage su u prvom meču dosta lako pobedili TSC i u dobrom raspoloženju su stigli u Bačku Topolu, uvereni da će sačuvati prednost. Doduše, nisu blistali u prvom kolu portugalskog prvenstva, izguibili su na svom terenu od Famalikaoa.

– Znali smo da ćemo imati problema sa Famalikaom – rekao je trener Brage Artur Žorž. Igrači su mislima već bili u Bačkoj Topoli. Iimamo tri gola prdnosti, koju sigurno nećemo braniti. Teren u Bačkoj Topoli je izvanredan, to odgovara našim igračima. Odmah posle prvog meča rekao sam da TSC ima kvalitetan sastav i da je rezultat previsok, tako mislim i sada, ali sam uveren da smo bolji tim i da ćemo se plasirati u plej of Lige šampiona. 


– Liga šampiona je nešto sasvim novo – istakao je Jovanović. – Braga ima odličan tim, ali imali smo mi svoje šanse nažalost nismo ih iskoristili. Biće večeras drugačije, spremni smo da se borimo svih 90 minuta i nadamo se dobrom rezultatu. Moramo biti strpljivi, ali i odlučni.

G. Kovač

TSC – Braga

BAČKA TOPOLA: TSC Arena, kapacitet 4.500 gledalaca, sudija: Kehlet (Danska), početak u 20 sati.

TSC: Ilić – Cvetković, Đorđević, Strojić, Čalušić, Petrović – Đakovac Ćirković (Radin), Kuveljić – Jovanović, Rakonjac.

BRAGA: Mateus – Gomez, Niakate, Fonte, Borha – Karvaljo, Al Musrati, R. Orta – Bruma, Ruiz, Pici. 

Danas

19.00: Rakov – Aris (L) (prvi meč 1:2)

19.00: Makabi – Slovan (2:1)

19.00: Molde – Klasvik (1:2)

19.00: Sparta – Kopenhagen (0:0)

20.00: Dinamo – AEK (revanš u subotu)

20.00: Galatasaraj – Olimpija (3:0)

20.00: TSC – Braga (0:3)

20.30: Servet – Renyers (1:2)

20.30: Šturm – PSV Ajndhoven (1:4)

21.00: Olimpik (M) – Panatinaikos (0:1)

 

 

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: TSC u finišu do pobede, remi Voždovca i Radnika

Superliga: TSC u finišu do pobede, remi Voždovca i Radnika

12.08.2023. 21:20 21:21