Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TRENER FUDBALERA CRVENE ZVEZDE BARAK BAHAR: Dolazi nam najbolji tim na svetu, ali želimo da pobedimo

12.12.2023. 19:49 20:09
Piše:
Izvor: Barak Bahar, foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda sutra od 18.45 u poslednjem kolu G grupe Lige šampiina dočekuje branioca titule  dok će se u drugom meču grupe sastati Lajpcig - Jang Bojs. Siti je obezbedio prvo mesto sa maksimalnih 15 bodova, u osmini finala je i Lajpcig, koji ima devet, Jang Bojs je sa četiri obezbedio Ligu Evrope, dok se Zvezda oprašta od evropske scene.

- Uzbuđeni smo zbog sutrašnje utakmice, jer igramo protiv najboljeg tima na svetu. Svi iz Mančester Sitija su odlični igrači. Očekuje nas velika utakmica - u kratkom dahu je počeo Bahar.

 Želi izraelski stručnjak da Zvezda na talasu dobre energije i prvog mesta na tabeli Superlige, pruži sutra dobru partiju.

 - Želimo da iskoristimo trenutak toga što smo prvi na tabeli u Superligi, da odigramo dobru utakmicu i osvojimo bodove. Do sada smo igrali dobro, i u poslednjem meču u Bernu smo bili na nivou, ali smo mnogo promašivali. Vreme je da odigramo dobro i osvojimo bodove. Želimo da na taj način završimo grupnu fazu.

 Dogovarali su se naš trener Bahar, ali i Sitijev - Gvardiola da posle utakmice u Beogradu sednu na čašu vina.

 - Sada je fokus na utakmici. Lepo je što je Gvardiola rekao posle prve utakmice da želi da sednemo i popijemo vino, ali ćemo nakon meča videti šta i kako.

 Analizirao je Bahar sve ono što je do sada urađeno u grupnoj fazi Lige šampiona.

 - Velika očekivanja smo imali u grupnoj fazi. Dobro smo igrali većinu utakmica, ali su rezultati izostali i razočarani smo. Ne želim da poredim Zvezdu i Makabi Haifu, već da na pravi način završimo grupnu fazu.

 Kako stoje stvari, Siti će u Beograd doći bez De Brujnea, Halanda i Dokua.

 - Znamo da Siti ne dolazi sa svim igračima, ali su to i dalje najbolji fudbaleri na svetu. Moramo da se spremimo za ozbiljnu utakmicu protiv kvalitetnog tima i pokušamo da napravimo dobar rezultat.

 Smatra Bahar da je Rodri ključni igrač Mančester Sitija.

 - Kad Rodri ne igra - Siti gubi. Nadam se da neće igrati sutra.

 Nema dileme da će Zvezdina publika i sutra biti naš 12. igrač.

 - Navijači stalno dolaze i navijaju najbolje moguće. I na gostovanjima smo se osećali kao kod kuće, jer je uvek pun stadion. Siguran sam u podršku i nadam se da će nam to pomoći da ostvarimo dobar rezultat.

 Ne želi Bahar da otkriva nikakve detalje vezane za tim koji će istrčati na teren sutra.

 - Ne mogu da otkrivam sad formaciju, ali videćete sutra šta i kako. Spremamo se za ozbiljnu utakmicu, da odigramo onako kako znamo, da kreiramo šanse i da budemo fokusiraniji u završnici, ali i odbrani.

 Veće samopouzdanje vlada u timu kada je reč o defanzivi.

 - Što se odbrane tiče, osećam da smo bolji tim u tom segmentu. Važno je da se dobro branimo sutra, jer igramo protiv kvalitetnog protivnika, ali to važi i za ofanzivni deo igre - zaključio je Bahar.

Spajić: Očekujem spektakl i punu Marakanu

Centralni defanzivac našeg kluba Uroš Spajić je istakao da yna s kakvom ekipom će se sastati sutra.

- Nažalost meč neće imati rezultatski značaj, ali će to biti veliko iskustvo za nas fudbalere Crvene zvezde. Šef stručnog štaba Barak Bahar je istakao da ćemo igrati sa najboljom ekipom na svetu u ovom trenutku. Za nas na terenu je to satisfakcija. Potrudićemo se da kroz duele podignemo samopouzdanje, odmerimo snagu sa Mančester Sitijem, iako smo već igrali protiv njih u Engleskoj. Pred našim navijačima i punim tribinama očekujemo spektakl. Očekujemo dobru utakmicu na kojoj ćemo dati maksimum - počeo je Spajić.

Govorio je štoper rođen 1993. godine o svom statusu u ekipi, a uz to se osvrnuo na tešku povredu iz koje je izašao kao pobednik.

 - Poseban motiv imam na svakoj utakmici kada igram za Crvenu zvezdu, to je drugačiji osećaj u odnosu na prethodne klubove u kojim sam igrao. Odrastao sam u Zvezdi i osećam navijače. Liga šampiona je poseban doživljaj za svakog igrača. Rečeno kroz metaforu “do sada sam bio u tunelu, ali nisam video svetlo”, s obzirom na to da sam imao problema sa povredom. Nisam bio na prepoznatljivom nivou i ne krivim nikoga zbog toga. Međutim, vredno sam radio i sada se osećam odlično. Nisam spreman 100 posto, ali na visokom nivou jesam. Ugledao sam svetlo na kraju tunela. Drago mi je što sam ponovo na terenu u takvoj ulozi da mogu da pomognem saigračima, a ne kao posmatrač. Trudiću se da se to nastavi u budućnosti.

 Interesovalo je predstavnike medija da li će Spajić sutra početi utakmicu protiv Mančester Sitija.

 - Dobro smo upoznati sa kvalitetima igrača Mančester Sitija. Naravno odluka je na šefu stručnog štaba Baraku Baharu, a svi igrači se nadaju da će igrati. Do sada je tradicija bila da fudbaler koji je na konferenciji pred meč bude uvršten u startnu postavu, ali odluka je na šefu - šaljivo je zaključio Spajić.

Autor:
Pošaljite komentar
BAHAR: Lepo je biti deo istorije, mladi preokrenuli utakmicu

BAHAR: Lepo je biti deo istorije, mladi preokrenuli utakmicu

09.12.2023. 19:53 19:54
Liga Evrope: Crveno-beli slabi za turskog šampiona

Liga Evrope: Crveno-beli slabi za turskog šampiona

15.09.2022. 20:51 20:53
TRENER FUDBALERA CRVENE ZVEZDE BARAK BAHAR: Želimo da u dobroj formi dočekamo susret sa večitim rivalom

TRENER FUDBALERA CRVENE ZVEZDE BARAK BAHAR: Želimo da u dobroj formi dočekamo susret sa večitim rivalom

08.12.2023. 19:27 21:07
DA LI ĆE BITI PROMENA NA KLUPI ZVEZDE Bivša Klopova desna ruka menja Bahara ?

DA LI ĆE BITI PROMENA NA KLUPI ZVEZDE Bivša Klopova desna ruka menja Bahara ?

Željko Buvač, sportski direktor moskovskog Dinama, mogao bi da postane sledeći trener fudbalera Crvene zvezde.
05.12.2023. 11:29 11:38