Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Talentovani Nemanja Radonjić dobija sve zapaženiju ulogu u Zvezdinom timu

09.08.2017. 12:30 12:38
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Nemanja Radonjić, nestašni dečko srpskog fudbala i nesporno ogromnog talenta, svoju mirnu luku izgleda je pronašao na Marakani. Posle neuspešnih inostranih epizoda i dokazivanja na Banovom brdu svoje velike mogućnosti najavio je u crveno – belom dresu.

„Nisam imao kontinuitet igara u proteklom periodu, tako da mi mnogo znači što od trenera Milojevića dobijam šansu, a posebno to što sam u prethodnom kolu proveo na terenu svih 90 minuta. Srećan sam jer ponovo igram fudbal. Zadovoljan sam onim što sam pokazao do sada, nije loše za početak, a nadam se da mi tek predstoje dobre partije. Od kada sam ovde dobijam podršku sa svih strana i to mi zaista mnogo znači za samopouzdanje“, kaže Radonjić.

Protiv Čukaričkog na taerenu je Radonjić bio od prvog minuta. Do izražaja su došla  njegova brzina i lucidnost.

„Možda sam ja najbolje znao koliko teškog protivnika imamo naspram sebe pošto sam prethodnu sezonu proveo u Čukaričkom. Malo sam pomogao treneru u svlačionici dok smo pripremali meč, zato što možda i najbolje poznajem sve igrače. Ispostavilo se da smo odlično uradili taktički deo. Na terenu smo ispoštovali sve što nam je trener govorio u svlačionici i na treninzima i zato krajnji ishod i jeste bio u našu korist, a trudio sam se da doprinesem što više na samom terenu u svim fazama igre.“

Zvezda odlično gura na startu sezone, lagano svoju ulogu u timu dobija i Radonjić.

„Dobro ide i najbitnije je da nastavimo sa sigurnim partijama. U domaćem prvenstvu još uvek nismo primili gol, a dosta smo efikasni i to najbolje pokazuje koliko se na terenu svi držimo zajedno. Odlična atmosfera koja vlada u svlačionici prenosi se i na teren i zato tako dobro funkcionišemo. U narednih nekoliko nedelja imamo gust raspored. Očekuje nas vanredno kolo u kome igramo protiv Radnika u Surdulici i potpuno smo fokusirani na taj meč. Daćemo sve od sebe da još jednom potvrdimo svoj kvalitet i da dokažemo da su ovi rezultati samo početak jednog dugog i uspešnog niza. Slede i izazovi u Evropi koje treba spremno dočekati“, jasan je Radonjić.

Z. Rangelov

Nikola Drinčić: Nisam ja povredio Jovičića

Nikola Drinčić saopštio je putem zvaničnog sajta da se čuo sa Brankom Jovičićem koji mu je rekao da ga nije on povredio.

Jovičiću je pukla metatarzalna kost u stopalu zbog koje će pauzirati deset nedelja, a Drinčić se našao na udaru zvezdaške javnosti uz brojne optužbe da ga je namerno povredio.

„Ja se borim za sebe kao i svako drugi, borim se da moj klub pobedi kao i drugi. U tome uvek ima startova i ja sam lomio nogu i sam. To je sve žar borbe i želja za pobedom. Posle utakmice kada sam čuo da je Jovičić povređen nazvao sam ga da mu se izvinim jer nije bilo namere, već u žaru borbe.. On mi je rekao da ga nisam ja povredio već se povredio prilikom nekog drugog starta. Za svoj klub za koji igram, za sebe i drugove uvek ću dati i više od maksimuma jer tako igram“, rekao je Drinčić.

FK Čukarički je poželeo Jovičiću brz oporavak i povratak na teren.

Ilići otkupljeni za 350.000 evra, prodati za 5.000.000

Talentovani fudbaleri Luka i Ivan Ilić su od pre mesec dana stoprocentno postali igrači u vlasništvu Crvene zvezde za koje će platiti Radničkom iz Niša 350.000 evra. Njih dvojica su sada igrači Mančester sitija na pozajmici u Zvezdi, a klub iz Ljutice Bogdana će inkasirati 5.000.000 evra.

„Mi smo to rešili pre mesec dana. Znate da su Nišlije imali 20 posto i Crvena zvezda je to otkupila pre dvadeset dana ili mesec dana od Reala iz Niša, tako da su braća Ilić 100 posto u vlasništvu Crvene zvezde“, rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

Zvezda će Radničkom platiti u sedam mesečnih rata po 50.000 evra. Sledeći korak je bio da se dogovori sa Sitijem  koliko će oni igrati tokom boravka u crveno-belom.

„Napravljene su konsultacije sa  Milojevićem, od tih 50 utakmica koje Crvena zvezda ima pitali smo trenera koliko mu utakmica ne remeti plan da oni igraju.On je odgovorio d mu ne remeti toliko i toliko i tako smo i stavili u ugovor sa Mančesterom. Nismo ni u jednom trenutku hteli da stavljamo šefu stručnog štaba omču oko vrata da neke stvari mora da uradi“, objasnio je Terzić.

Po tom dogovoru će 18-godišnji Luka provoditi makar 60 minuta na terenu u 12 utakmica, dok će dve godine mlađi Ivan imati bar pet mečeva sa minimum 60 minuta na terenu.

Z. R.

Autor:
Pošaljite komentar