Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SUSRET SA SVETOZAROM ŠAPURIĆEM, KAPITENOM VOŠINE ŠAMPIONSKE GENERACIJE Zbiljić zna šta radi, podržite ga

31.01.2024. 16:44 17:06
Piše:
Izvor: Svetozar Šapurić u razgovoru sa Dnevnikovim novinarom u Larnaki

Pripreme fudbalera Vojvodine na Kipru pratio je njen nekadašnji igrač (1985-89.) i kapiten druge šampionske generacije,Vrbašanin Svetozar Šapurić. Posle karijere u Vrbasu (173 utakmice) i Vojvodini (117), odigrao je i 151 utakmicu u kiparskim klubovima Apoelu i Anortozisu. Učestvovao je u osvajanju pet titula nacionalnog prvaka, dva kiparska Kupa i jedan superkup.

- Momenat koji ne mogu da zaboravim jeste prepodne dana u kome smo sa Verderom igrali finale Intertoto kupa – započeo je prisećanje na šampionsko vreme Šapurić. – Iz kluba nam jave da su sve ulaznice prodate. Za tako nešto vredelo je truda svaki trening i svaki litar znoja. Nema fudbala bez publike. Znam koliko navijači vole Vojvodinu, ali isto tako znam koliko su teški u svojim zahtevima. Teški u najpozitivnijem smislu. Iskreno se nadam da će Vojvodina ponovo igrati pred prepunim tribinama. Osnovni preduslov jeste jedinstvo u klubu na svim nivoima, kao što smo ga mi imali sa predsednikom Jovanom Smederevcem, direktorom Mišom Kosanovićem, sa Ljupkom Petrovićem na klupi... Imam utisak da je ta sinergija vidljiva i danas.

Protiv Verdera Novosađanio su tada, posle minimalnog poraza u gostima, na Karađorđu odigrali 1:1. U odnosu na taj period gde je današnji kolektiv u pola belom, pola u crvenom?


Zukić će vredeti 10 miliona

Šapurić je u ekipi Vojvodine video nekolicinu igrača koji već sada imaju internacionalni potencijal.

- Svi znamo ko je i koliko vredi Njegoš Petrović – rekao je cenjeni sagovornik. – Međutim, mene je impresionirao Dejan Zukić. Taj momak mnogo zna i dopada mi se kako juriša na protivnički gol. Vredeće puno, verujem da će njegova cena dostići iznos od 10 miliona evra. 


- Iskreno, ne mogu da prihvatim Vošin plasman na 5-6. mesto – veli naš sagovornik. – Ma ni četvrto ne mogu... Cenim sve što je Bačka Topola uradila, čast i Čukaričkom i Novom Pazaru i svima u Ligi. Ali Vojvodini je predodređeno da bude u trci sa Partizanom i Zvezdom. Bez najmanje trećeg mesta Vojvodina nije Vojvodina. Gledao sam obe utakmice sa Apoelom i imao sam utisak da ekipa nije načisto šta želi, da li da gradi tim za buduće vreme ili da prođe u sledeće kolo kvalifikacija. Bez jasnog cilja i definisane strategijenema ni željenog rezultata.

U međuvremenu, klub je stabilizovan, u kasi je suficit od 3,5 miliona evra, dosta je promenjen sastav svlačionice...

- Po povratku iz Kine, imao sam priliku da se sastanem sa predsednikom kluba Dragoljubom Zbiljićem. To je čovek sa vizijom koja vodi ka vrhunskim rezultatima. Potrebno je da ga podržimo, on poseduje energiju zasnovanu na posvećenosti i ljubavi prema svakom poslu koga se dohvati. Takav je i na poslovnom planu. Zato je tako uspešan. Nemojte da prokockate njegovu nameru da od Vojvodine napravi kolektiv za titulu. Zgrabite ga, i njega i njegovu motivaciju u kojoj vidim šansu evropske Vojvodine. Da biste imali uspeh, morate da imate stabilnost u kolektivu, a da biste imali stabilnost, morate da imate dobru organizaciju i ljude koji umeju da naprave dobru selekciju. Ubeđen sam da je Vojvodina ispunila sve zahteve za ozbiljan napredak koji će biti vidljiv već na proleće – optimistički je razgovor završio Svetozar Šapurić, koji je posle igračke karijere u ulogama direktora i trenera radio u Apoelu, Vojvodini, nikozijskom Olimpijakosu, Etnikosu, Apolonu i kineskim klubovima Čangčunu i Čangzou.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
VOŠA POSLE PREOKRETA SAVLADALA VOŽDOVAC na pripremama na Kipru

VOŠA POSLE PREOKRETA SAVLADALA VOŽDOVAC na pripremama na Kipru

20.01.2024. 17:38 17:41
VOJVODINA U SREDU IGRA SA ČUKARIČKIM, U ČETVRTAK POVRATAK Nova igra, a ciljevi znani

VOJVODINA U SREDU IGRA SA ČUKARIČKIM, U ČETVRTAK POVRATAK Nova igra, a ciljevi znani

30.01.2024. 14:02 14:11