Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga Srbije: Raspoloženi Pazarci nadigrali Novosađane

03.10.2020. 18:40 18:43
Piše:
Izvor: J. Grlić/Zukić u duelu sa fudbalerima Novog Pazara

Želeli su fudbaleri Vojvodine novu pobedu, a doživeli su klasičan nokaut posle prvih 45 minuta susreta u Novom Pazaru.

Raspoloženi domaćin odigrao je sjajno, u svemu nadvisio goste iz Novog Sada i zaslužio da se na kraju raduje ubedljivoj i (ne)očekivanoj pobedi. Jesu, doduše, pripretili učenici trenera Nenada Lalatovića već u prvom napadu, kada su izveli opasan napad po desnoj strani, ali je Kurdić loptu izbio u nimalo naivnoj situaciji.

U 13. minutu i 14. minutu šuteve su oprobali i Dejan Zukić, odnosno Nemanja Čović, ali je golman Drobnjak zaustavio te udarce. Prvi šut na gol koji je čuvao golman Goran Vukliš, Pazarci su izveli u 16. minutu posle šuta Marinkovića, a potom je u lepoj šansi posle centaršuta agilnog Tomića bio i tamnoputi Sise, čiji je bio izblokiran i lopta je završila u korneru.


Isključenje Lalatovića

U trenucima kada je Novi Pazar postigao i treći gol, sudija Petar Piper pokazao je put u svlačionicu šefu stručnog štaba Vojvodine Nenadu Lalatoviću.

Šta se zaaista dogodilo, teško je reći, tek u nastavku susreta Novosađane je pored aut-linije vodio Lalatovićev asistent Dragan Šarac.


A onda je krenula serija Novog Pazara.. U 27. minutu povela je ekipa u plavim dresovima. Izuzetno sporo i nekako tromo vraćali su se Novosađani u odbranu, mogao je najpre Sise da šutira, onda je tu priliku imao i Tomić, da bi lopta na kraju došla do Luke Markovića, koji joj je pronašao put do desnog donjeg ugla gola tima trenera Nenada Lalatovića. To kao da nije bio signal gostima da se prenu, pa je samo dva minuta kasnije ponovo Marković lepo prihvatio loptu i smestio je u bliži ugao gola Vojvodine. Strasti su se uskomešale, viđeno je nekoliko oštrijih, ali nedosuđenih startova na obe strane, ali sve to kao da nije posebno uticalo na goste da se trgnu i zaigraju nešto brže. Naprotiv, domaćin je bio konkretniji, opasniji i brži, što je rezultiralo i trećim golom Luke Markovića, koji je tako krunisao svoju i sjajnu partiju svog tima za vođstvo od ogromnih 3:0.

Čak četiri izmene načinio je stručni štab Vojvodine na velikom odmoru. Jednostavno, nikome nije bilo do čekanja, pa su u crveno-belom taboru rešili da zaustave kola koja su se našla na žestokoj nizbrdici. Pitali su se, međutim, i izuzetno raspoloženi fudbaleri Novog Pazara, koji nisu odustajali od čvrste, zapravo odlične odbrane i strelovitih kontri koje su iz nje prosticale. Tek u 58. minutu videli smo prvu konkretniju akciju Novosađana, kada je šutirao s 15 metara Mladenović, ali je lopta otišla preko gola. Lopta je bila mnogo češće u posedu gostiju, ali to nije posebno brinulo tim trenera Kolašinca, koji je veoma lako otklanjao i nagoveštaj eventualnih neprijatnosti pred svojim golom. Čuvali su domaći rutinski veliku prednost, a utisak je bio da snage da urade nešto više, Novosađani prosto - nemaju.

Ipak, u 70. minutu lepo je po desnoj strani prošao Nikola Andrić, centrirao pred Drobnjakov gol, a najsnalažljiviji bio je prvi strelac Vojvodine Petar Bojić, koji je udarcem glavom smanjio rezultat. U 76. minutu Mrkaić je uputio udarac glavom pod prečku, ali je golman Novog Pazara odlično intervenisao i izbacio loptu u korner. Na drugoj strani, u 79. minutu veoma lepo šutirao je Perić, zamalo pored Vuklišovog gola. Minut pre kraja, Vukadinović je testirao golmana domaćeg tima, ali je Drobnjak odlično intervenisao, potvrđujići tako veliku i značajnu pobedu Pazaraca.

A. Predojević

Novi Pazar – Vojvodina 3:1 (3:0)

NOVI PAZAR: Gradski stadion, igrano bez publike, sudija: Piper (Čačak). Strelci: Marković u 27, 29. i 44. za Novi Pazar, a Bojić u 70. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Resić, Živić (Novi Pazar), a Mladenović (Vojvodina). Crveni karton: Nenad Lalatović (trener Vojvodine) u 45. minutu.

NOVI PAZAR: Drobnjak 7,5, Vlajković 7, Marinković 7,5 (Delimeđac -), Trtovac 7,5, Živić 7, Kurdić 7, Sise 7,5, Tomić 8 (N. Kovačević -), Resić 7 (Perić 7), Dragutinović 7 (Nedeljković 7), Marković 9 (Aganspahić 7).

VOJVODINA: Vukliš 6, Andrić 6, V. Kovačević 5,5 (Đorđević 6), Saničanin 6 (Đuričin -), Devetak 5,5, Drinčić 6, Vukadinović 6, Zukić 5,5 (Stojković 6), Čović 5,5 (Mrkaić 6), Gemović 5 (Mladenović 5,5), Bojić 6.

Autor:
Pošaljite komentar