Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Stolica očekuje pobedu u Šapcu

23.02.2018. 13:34 19:34
Piše:
Izvor: Ilija Stolica Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić

NOVI SAD: Po­sle pa­u­ze od 66 go­di­na, pr­ven­stve­nu utak­mi­cu na sta­di­o­nu u Šap­cu od­i­gra­će fud­ba­le­ri Ma­čve i Voj­vo­di­ne. Ne­ka­da­šnji ve­li­ki ri­va­li sa­sta­ja­li su se u 32 utak­mi­ce, a nji­hov pr­vi me­đu­sob­ni duel da­ti­ra još iz dav­ne 1925. go­di­ne.

Raz­li­či­ti ran­go­vi tak­mi­če­nja u ko­ji­ma su na­stu­pa­li, me­đu­tim, uslo­vi­li su ova­ko dug raz­mak iz­me­đu dve zva­nič­ne utak­mi­ce. Nji­ho­vo je­se­nje od­me­ra­va­nje sna­ga u No­vom Sa­du po­sle vi­še­de­ce­nij­ske pa­u­ze za­vrđ­še­no je po­be­dom cr­ve­no-be­li sa 1:0, a sa­da je, evo, do­šao na red da i pred ša­bač­kim lju­bi­te­lji­ma fud­ba­la dve eki­pe ukr­ste ko­plja.

No­vo­sa­đa­ni že­le da se do­če­pa­ju evrop­ske vi­ze, a po­be­da nad Vo­ždov­cem pre ne­de­lju da­na bi­la je sa­mo pr­vi ko­rak na za­cr­ta­nom ci­lju. Šef struč­nog šta­ba Ili­ja Sto­li­ca je is­ta­kao od­lič­nu at­mos­fe­ru ko­ja vla­da unu­tar ti­ma i ve­o­ma po­ho­val­no go­vo­rio o ri­va­lu.

Ma­čva je ri­val ko­ji za­slu­žu­je na­še pu­no po­što­va­nje, to je tim ko­ji je u pre­la­znom ro­ku do­ži­veo naj­ma­nje pro­me­na. Šap­ča­ni su uigra­na i is­ku­sna ce­li­na, či­ji do­sa­da­šnji re­zul­ta­ti ni­su u skla­du s igra­ma ko­je pru­ža­ju i mi­slim da za­slu­žu­ju mno­go vi­še (tre­ner Sto­li­ca)

„Ma­čva je ri­val ko­ji za­slu­žu­je na­še pu­no po­što­va­nje, to je tim ko­ji je u pre­la­znom ro­ku do­ži­veo naj­ma­nje pro­me­na. Šap­ča­ni su uigra­na i is­ku­sna ce­li­na, či­ji do­sa­da­šnji re­zul­ta­ti ni­su u skla­du s igra­ma ko­je pru­ža­ju i mi­slim da za­slu­žu­ju mno­go vi­še. Ve­o­ma do­bro po­zna­jem i iz­u­zet­no ce­nim ko­le­gu Dra­ga­na Ani­či­ća i znam da on na ras­po­la­ga­nju ima niz od­lič­nih igra­ča, iako sam si­gu­ran da im je ko­lek­tiv naj­ve­ća sna­ga. Ne­ma ni­ka­kve sum­nje u to da nas oče­ku­je su­sret s mo­ti­vi­sa­nim i iz­u­zet­no or­ga­ni­zo­va­nim ri­va­lom, ali na­še am­bi­ci­je su ta­kve-ka­kve su i že­li­mo da na­sta­vi­mo da ide­mo u prav­cu ko­jim smo u du­e­lu s Vo­ždov­cem kre­nu­li. Cilj nam je da uđe­mo u se­ri­ju po­be­da i mi­slim da svi pred­u­slo­vi za nje­go­vo is­pu­nje­nje po­sto­je, iako će fud­ba­le­ri obe eki­pe ima­ti ote­ža­va­ju­ću okol­nost zbog te­re­na, za ko­ji pret­po­sta­vljam da će bi­ti u iz­u­zet­no lo­šem sta­nju. Kva­li­tet sa­me igre ne ve­ru­jem da će bi­ti vi­sok, a zbog to­ga će naj­vi­še is­pa­šta­ti pu­bli­ka ko­ja že­li da vi­di do­bru utak­mi­cu. Na na­ma je da se adap­ti­ra­mo na uslo­ve i oče­ku­jem da za­be­le­ži­mo po­be­du“, ka­zao je Sto­li­ca.


Mo­gu­ći sa­stav



Ili­ja Sto­li­ca bi, bu­de li sve u re­du s Emi­lom Roc­ko­vim, mo­gao da se opre­de­li za sle­de­ću start­nu po­sta­vu: Roc­kov - La­ki­će­vić, Vu­ka­so­vić, Ra­do­va­no­vić, An­tić - Pu­tin­ča­nin, Jo­van­čić - Eze, Zli­čić, Su­bo­tić - Mi­haj­lo­vić.


Po­red već du­že vre­me zbog po­vre­de od­sut­nog Da­ni­e­la Avra­mov­skog, ne­ko­li­ko tre­nin­ga pro­pu­stio je i gol­man Emil Roc­kov.„Roc­kov ni­je tre­ni­rao s ti­mom ne­ko­li­ko da­na, ali po­zna­va­ju­ći ga ve­ru­jem da će bi­ti na go­lu. Dru­gih ne­do­u­mi­ca, u slu­ča­ju da Roc­kov ne bu­de mo­gao da bra­ni, ka­da je start­na po­sta­va u pi­ta­nju - ne­mam.“

Tre­ner se osvr­nuo po­tom još jed­nom na sta­nje te­re­na u Sr­bi­ji.

„Ve­o­ma mi je žao što mo­ram da pri­znam da su te­re­ni i u na­šem cen­tru “Vu­ja­din Bo­škov” u ve­o­ma lo­šem sta­nju i da ni­su mno­go dru­ga­či­ji od onog ko­ji nas če­ka u Šap­cu. Na­ža­lost, to je re­al­nost srp­skog fud­ba­la i ne­što što zah­te­va du­blju ana­li­zu, pr­ven­stve­no sa stra­ne onih ko­ji su za­du­že­ni za re­gu­lar­nost tak­mi­če­nja. Upra­vo zbog te­re­na mo­ra­će­mo da od­u­sta­ne­mo od po­je­di­nih de­lo­va igre ko­ju že­li­mo da spro­vo­di­mo, jer ne­će­mo da ri­zi­ku­je­mo zbog ne­čeg što ne bi ima­lo smi­sla. U sva­kom slu­ča­ju, bi­će­mo sprem­ni za su­sret, bez ob­zi­ra na to ka­kvo nas vre­me u Šap­cu bu­de do­če­ka­li“, na­ja­vio je Sto­li­ca.

 

Duel Ma­čva - Voj­vo­di­na, u subotu, po­či­nje u 15 ča­so­va, uz TV pre­nos na ka­na­lu Are­na­sport 1.

A. Pre­do­je­vić

Autor:
Pošaljite komentar