Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SP osmina finala: Mbape odveo Francusku u četvrtfinale

30.06.2018. 16:45 22:04
Piše:
Izvor: FoNet

Fudbaleri Francuske savladali su Argentinu sa 4:3 (1:1) u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji i plasirali se u četvrtfinale.

Završena je najbolja utakmica Svetskog prvenstva u Rusiji. Sve je ovde viđeno, akcije, golovi, preokreti... šteta što ove dve ekipe nećemo videti u završnici Svetskog prvenstva.

Francuzi su danas imali raspoloženog Kilijana Embapea koga gaučosi nisu mogli da zaustave, kao brze napade Francuza preko Grizmana i Žirua. Zaslužena pobeda trikolora. 

Prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom 1:1. Argentina je imala veći posed lopte a Francuzi su bili bolji u tranziciji i kontranapadima preko Embapea i Grizmana. Francuzi mnogo opasniji na početku, ali su gaučosi došli do igra i postajali sve opasniji po gol.   

Tok utakmice:

Zapretila je Argenitina nakon odličnog dodavanja Banege do Dimarije, ali je levonogi fudbaler malo otišao u stranu i centrirao kada nikog nije bilo u šesnaestercu u 5. minutu.

Iz slobodnog udarca Grizman je pogodio prečku u 9. minutu sa oko 25 metara od gola.

Kilijan Mbape je srušen u šesnaestercu od strane Markusa Roha posle odličnog solo prodora i sviran je penal za Francusku.

Antoan Grizman bio je strelac sa bele tačke u 13. minutu 1:0.     

Ponovo je Embape pretrčao zadnju liniju Argentine u 19. minutu, Taljafiko ga je srušio na ivici šesnaesterca. Pogba je šutirao preko zida ali iznad prečke. 

Grizman je prošao po desnoj strani u 27. minutu ušao u šesnaesterac, zamalo je srušen, po zemlji je poslao loptu pred gol ali je Armani bio sigura.

Merkado je tražio penal za Argentinu pošto je prošao po desnoj strani i lopta je pogodila jednog igrača u ruku, potom otišla gde nije bilo argentinskih igrača.

Pavon je prošao u 38. minutu po desnoj strani uputio je loptu pred gol Francuske ali je Loris bio spreman.

Potom su Grancuzi zapretili po desnoj strani zakasnio je Žiru na centaršut.

Prelep gol Dimarije u 41. minutu, kacija je tekla po levoj strani. Banega je dodao pas Dimariji na oko 30 metara od gola, on se namestio i skoro iz mesta raspalio po lopti i matirao Lorisa za 1:1.

Kraj poluvremena bio je 1:1.

Na početku drugog poluvremena gaučosi su krenuli sa napadima.

Dimarija je srušen u prodoru po levoj strani, prošao je tri igrača. Enver Banega je izveo prekid, oštru loptu uputio je na pet metara, ona je otišla do Mesija na kraju šesnaesterca, on je brzo šutirao, lopta se odbila od Gabrijela Merkada i završila u mreži u 48. minutu za 1:2.  

Francuzi su krenuli snažnije u napad. U 54. minutu posle prekida sa leve strane koji je izveo Mbape bilo je opasno pred golom Argentine, Otamendi je izbio loptu. 

Ponovo sa leve strane je tekla akcija Lukas je centrirao loptu, Otamendi je izbio a Bendžamin Pavard je natrčao i poluvolejom pogodio rašlje gola Argentine za 2:2.  

Kilijan Mbape ponovo je bio strelac posle nove akcije po levoj strani. Primio je loptu, gurnuo je ispred sebe i raspalio po zemlji a ona je završila u mreži Armanija za 3:2.  

Krenuli su Argentinci u napad pokušali da dođu do gola Francuza. Lopta je došla do Kantea, koji je dodao do Grizmana, ovaj unapred do Žirua, a onda se u šprintu stuštio po desnoj strani Embape i pogodio goll za 4:2.

Antoan Grizman je u 71. minutu pogodio levi spoljni deo mreže Argentine.

 Napadaju Argentinci ali Francuzi čekaju kontre i brze tranzicije preko Embapea i Grizmana izuzetno su opasni. 

Meza je šutirao u 82. minutu sa desne strane ali je Loris bio na mestu.

Serhio Aguero je pokušao nakon što je oduzeo loptu po levoj strani ali je bio suviše iskosa u 83. minutu.

Mesi je posle solo prodora tukao na gol desnom nogom ali je bilo preslabo za Lorisa u 85. minutu.

Dimarija je prošao po desnoj strani i tukao po golu, lopta se odbila od nogu Francuza i otišla u korner u 90. minutu.

Mesi je centrirao sa desne strane, lopta je preletela Varana a Serhio Aguero je glavom pogodio mrežu Lorisa za 4:3. 

Meza je šutirao ali se lopta odbila visoko od gola Francuske a sudija je svirao kraj utakmice.


Francuzi su završili kao prvi u grupi C dok su Argentinci u Grupi D bili drugi. 

Pobednik ovog meča će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Urugvaj – Portugal koji je na programu od 16.00. 

Osmina finala:

Francuska – Argentina 4:3

KAZANJ: Stadion Kazanj arena, gledalaca: 40.000, sudija: Alireza Faganij (Iran), Reza Sokhandan (Iran), Mohamed Mansuri (Iran), Hulio Baskunjan (Čile).

FRANCUSKA: Loris - Pavar, Varan, Umtiti, Lukas Ernandes – Kante, Pogba – Mbape (Tauvin 89‘), Grizman (Fekir 84‘), Matuidi (Toliso 74‘) – Žiru.

ARGENTINA: Armani – Merkado, Otamendi, Roho (Facio 46‘), Taljafiko – Peres (Aguero 66‘), Maskerano, Banega – Pavon (Meza 74‘), Mesi, Di Marija.

M. K.

Autor:
Pošaljite komentar