Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Sloga iz Temerina visoko pozicionirana na vojvođanskom jugu

05.12.2017. 13:46 13:49
Piše:
Izvor: FK Sloga iz Temerina, foto: Privatna arhiva

Dugogodišnji srpskoligaš Sloga iz Temerina posle ispadanja u Vojvođansku ligu  pokazao je stabilnost na svim nivoima.

Bez pritiska oko ekspresnog povratka u staro jato, crveno-beli su se visoko pozicionirali, pa u prolećnim bitkama imaju šansu da zakuvaju borbu za prvo mesto. Temerinci su osvojili 5. mesto zahvaljujući bilansu od osam pobeda, tri remija i četiri poraza, uz gol-razliku 21:19, dok vodeće Jedinstvo iz Stare Pazove ima osam bodova više, kao jedini tim bez poraza.

„Posle ispadanja iz srpskoligaškog društva, gde je Sloga, u kontinuitetu, igrala 12 godina, bilo je najvažnije da se klub stabilizuje i da se napravi adekvatna rekonstrukcija igračkog kadra. Letos smo doveli skoro kompletan tim, a trenersku palicu uručili smo Nemanji Miljanoviću, kapitenu iz srpskoligaških dana. Bez obzira na činjenicu da mu je ovo premijerni seniorski angažman, opravdao je poverenje“, kaže predsednik Sloge Jovan Balaban.

Temerinci su na svom terenu upisali svih sedam pobeda, dok su sa strane doneli samo šest bodova. Jedinu pobedu u gostima ostvarili su protiv Podunavca, a remizirali su u Šajkašu, Vojki i Kaću.


Mladi talas

Nemanja Tomić je opravdao poverenje stručnog štaba na poziciji štopera, pa je bio među bonusima u startnoj postavi. Po četiri meča upisali su Predrag Novaković i Kristijan Bajić. Sva trojica su rođeni 2000. godine i predstavljaju budućnost kluba.


„U finišu jesenjeg dela uhvatili smo zalet, ostvarivši četiri pobede i remi. Većina igrača je položila ispit, dok pojedini nisu ispunili očekivanja, pa će nam se putevi razdvojiti. Imamo povoljan raspored na proleće, ugostićemo ekipe iz vodeće četvorke i to je prilika da se umešamo u borbu za prvo mesto. Neće biti tragedija ako ove sezone ne uspemo da se vratimo među srpskoligaše, ali borićemo se dok god imamo bodovno pokriće“, najavio je Balaban, uz napomenu da su već započeti pregovori sa trojicom potencijalnih novajlija.

Nemanja Miljanović je posle odluke da stavi tačku na igračku karijeru seo na klupu. U radu je uživao nesebičnu podršku pomoćnika Branislava Mihajlovića, svojevremeno ubojitog golgetera novosadskog Borca i Dejana Zukića, trenera golmana.

„Pokazali smo dva lica. Na našem terenu smo ostvarili pun pogodak, iako su nam pojedine ekipe, poput novosadskog Borca i Indeksa, otežale put do cilja, dok smo u gostima morali da imamo bolji učinak. Utisak se brzo zaboravi, pišu se bodovi, pa je nama slaba uteha da smo više od sat vremena bili bolji od Jedinstva, kada smo u Staroj Pazovi poraženi sa 5:2.“ 

Sve utakmice odigrao je desni bek Dejan Vukaljević, pokazavši da je povreda prošlost. Meč manje upisali su bonus Nemanja Tomić, centarfor Nemanja Đorđević i kapiten Srđan Rosić, dok je Borislav Pavlović odigrao 13 utakmica. Nemanja Ivić je bio starter deset kola, a u preostalih pet rundi mesto između stativa zauzeo je Rade Stanivuk.

„Dobar utisak smo ostavili na premijeri u Šajkašu, gde smo bili bliži pobedi od Borca. Najbolje izdanje bilo je u Belegišu, glatko smo dobili Podunavac sa 2:0, a zadovoljan sam i igrom protiv Hajduka iz Beške (3:0). Podbacili smo u Erdeviku i protiv Kabela, odigravši ispod svih očekivanja. Nisam nezadovoljan učinkom, ali mi je krivo što smo sopstvenim greškama prokockali priliku da budemo uz rame vodećima“, istakao je Miljanović.

Teret ofanzivnih zadataka iznela su trojica igrača sa srpskoligaškim stažom. Kapiten Srđan Rosić postigao je šest golova, Borislav Pavlović je odličnu jesen upotpunio sa pet pogodaka i šest asistencija, dok je Nemanja Đorđević bio precizan četiri puta.

„Sa renoviranim timom smo počeli trku, pa je trebalo vremena da se slože kockice. U poslednjih pet kola smo osvojili bodove vredne prodora među pet vodećih ekipa. Nije mala stvar pobediti na svih sedam mečeva kod kuće, ali preostaje obaveza da u prolećnom delu popravimo učinak u gostima. U Temerinu će se odlučivati o putniku za viši rang, jer dočekujemo sve konkurente, Srpska liga nije daleko“, naglasio je Rosić.

M. Menićanin

Autor:
Pošaljite komentar
Sloga iz Temerina bez poraza u pripremnom periodu

Sloga iz Temerina bez poraza u pripremnom periodu

08.03.2015. 22:03 10:45
Jedinstvo iz Stare Pazove na čelu vojvođanskog Juga

Jedinstvo iz Stare Pazove na čelu vojvođanskog Juga

04.12.2017. 13:00 13:03