Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Skupština novokneževačkog Obilića izabrala novog predsednika kluba Savu Tatića

14.01.2019. 09:17 09:21
Piše:
Foto: Sava Tatić i Dragan Radulović, foto: Dnevnik

Na vanrednoj Skupštini FK Obilić iz Novog Kneževca ostavku je podneo predsednik Dragan Radulović, koji je ovu dužnost obavljao dve i po godine.

Umesto njega je izabran istaknuti fudbalski radnik i preduzetnik Sava Tatić, koji je ranije bio prvi čovek Obilića i poznaje problematiku kluba.

Dosadašnji predsednik Dragan Radulović je podnoseći izveštaj o radu rekao da mu je bila izuzetna čast da vodi Obilić, da je u prošloj sezoni uspeh bio plasman na četvrtom mestu u Subotičkoj područnoj ligi, što nije bilo dovoljno za učešće u baražu za Vojvođansku ligu, a da je teško doživeo minulu polusezonu u kojoj nije sve bilo potaman, jer je Obilić jesenji deo prvenstva završio na 11.mestu sa samo 15 bodova.

„Da li sam ja loše radio, igrači ili trener, neću da ulazim u to, jer to je što želim da zaboravim iz ovog perioda vođenja kluba. Mlađe selekcije su radile odlično i to je svetli deo našeg kluba, gde se posebno angažovao moj saradnik Boško Stanimirov i treneri. Sa prvim timom je bilo kao i u svakom klubu. Funkcionisanje kluba ne ide kako se zamisli, nego je to od nedelje do nedelje, od meseca do meseca i uvek je glavni oslonac na opštini Novi Kneževac“, rekao je Radulović, napominjući da se zasitio i vođenje kluba mu postalo veliko opterećenje, pošto je ostao bez nekih saradnika.

Zahvalivši se svima sa kojima je sarađivao u vođenju Obilića i koji su pomagali klub, Radulović je dodao da je još prošlog leta hteo da podnese ostavku. Međutim, ostao je, a u međuvremenu se iskristalisalo u razgovoru sa sportskim radnicima, da se pojavila nova energija, te da očekuje da promena u vođstvu kluba donese bolji rad. Kao svetlu tačku za funkcionisanje kluba pomenuo je i ekonoma Zorana Lauševa, kakvog prema njegovoj oceni do sada nisu imali.

„Pomagao sam Obilić uvek prema svojim mogućnostima, nekada više, nekad manje, jer sam oduvek prijatelj kluba, to i ostajem i pomagaću njegov rad i ubuduće“, rekao je Radulović.

Novi predsednik Sava Tatić je najavio da će narednih dana formirati upravu i obavestiti Skupštinu, te da će klub nastaviti da funkcioniše bez ikakvih trzavica. 

„Verujem da će sportski dinar koji izdvaja opština ostati na dosadašnjem nivou, da neće biti nekog uskraćivanja. Ništa veliko se neće menjati, to je sigurno, a što se tiče igračkog i stručnog kadra mislim da moramo drugačije da radimo i da još više prostora damo mlađim selekcijama. Dobrodošli su u uprava i svi koji žele da pomognu da rad kluba bude uspešniji“, poručio je Tatić.

Predsednik novokneževačke opštine dr Radovan Uverić, koji je učestvovao u radu Skupštine, uveren je da će saradnja sa novom upravom teći bez problema. Što se tiče dela finansiranja koji je prihvatila opština, Uverić je dodao da će podrška biti kao i prethodnih godina kada je taj udeo nešto povećan, ostaće na prošlogodišnjem nivou, možda i više i neće se smanjivati, a da se u skladu sa tim očekuju i rezultati. 

Predsednik OFS Čoka-Novi Kneževac Radomir Elezović očekuje da svi u svom domenu pomognu da Obilić uspešno funkcioniše, pre svega na temelju rada i entuzijazma.

„Svi fudbalski klubovi u okolini u opštini Novi Kneževac su naslonjeni na Obilić, gde se radi sa podmlatkom i svi koji ne izbore status u Obiliću nastavljaju u  Đali, Banatskom Aranđelovu, Srpskom Krsturu, Podlokanju i Majdanu. Kao Savez uvek smo Obiliću bili na usluzi. Poželeo bih da kogod ima dobru nameru i hoće da pomogne, dobro došao je u Obilić“, rekao je Elezović.

Tekst i foto: M. Mitrović

Tekst je deo projektaNovi Kneževac u Dnevniku“, koji je sufinansirala Opština Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove Opštine.

Autor:
Pošaljite komentar