Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SILNA VOJVODINA NADIGRALA NAPREDAK NA "KARAĐORĐU": Rekordna pobeda u sezoni

12.05.2024. 21:32 22:11
Piše:
Izvor: F. Bakić

Rekordnom pobedom u sezoni protiv Napretka Vojvodina se vratila u igru za evropske vize, s obzirom na poraze direktnih rivala Čukaričkog i kragujevačkog Radničkog.

Što se bodova tiče sada je sa „brđanima“ egal, a minus od dva boda sa Kragujevčanima moguće je da anulira  već u četvrtak 16. maja u Kragujevcu.

Ili je 16. pobeda u prvenstvu bila najbolja partija Vojvodine u minulih desetak godina, ili pak na „Karađorđu“ nije gostovala fudbalski skromnija ekipa od Napretka u 21. veku. Biće, ipak, da su Vošini igrači vrlo ozbiljno shvatili pouku prethodnog poraza od Čukaričkog, pa su protiv nemotivisanog poslednjeplasiranog tima na tabeli superligaškog plej-ofa odigrali u skladu sa imidžom koji su gradili proletnjim nizom igara i rezultata za respekt.

Pet šuteva prema protivničkom golmanu u prvoj dekadi utakmice svedočili su o opredelenju i o nadmoćnosti tima u pola belom, pola u crvenom. Šesti pokušaj u 14. minutu rezultirao je vođstvom: Lazarević je uposlio Ivanovića za deveti gol u sezoni najboljeg Vošinog strelca. Tek tada se razigrala četa Božidara Bandovića, prštalo je sa svih strana prema Balevićevom golu, od pokušaja Koraća glavom dva puta, Zadi Serija, Lazarevića i Petrovića sa udaljenosti od 20 i više metara... Za to vreme golman Carević ni jedanput nije ni dotakao loptu, Kruševljani praktično nisu ni prelazili centar igrališta. 

Vođstvo Vojvodine duplirao je Radulović u 31. minutu, posle asistencije kapitena Zukića, da bi Korać, osam minuta kasnije, svoj  treći skok u protivničkom šesnaestercu oplemenio pogotkom. Asistirao mu je odlični Petrović. Goleadu u prvom delu zapečatio je Savićević, koji je u drugom poluvremenu mesto u sastavu prepustio mlađanom Jovanoviću.

Drugi deo igre započeo je na fonu prethodnog. Tek što je lopta krenula sa centra, zatresla se mreža Kruševljana: Ivanović je prošao desnom stranom i centrirao, loptu je dočekao Zadi Seri i smestio je iza Balevićevih leđa. Jovanović je najpre pokazao na centar, ali je na intervenciju video asistenta promenio odluku u indirektan udarac za Napredak zbog ofsajda. U 49. minutu Zukić je pogodio prečku na njemu svojstven način plasiranja lopte lobom, a jedan minut kasnije Carević je prvi put intervencijom sprečio pokušaj Majdevca.

Ako je neko zaslužio aplauz za sve što je za ekipu učinio u tom i minulim mečevima onda je to kapite Dejan Zukić. Reagovao je majstorski na centaršut Lazarevića i postigaoi peti gol za Novosađane u 58. minutu.

Trostrukom izmenom pola sata pre kraja Bandović je odmorio igrače koji su kreirali utisak o vrednostima Vošinog tima i istovremenu dao priliku igračima koji su imali skromniju minutažu u prethodnim utakmicama, ali koji nisu, uprkos nadmoćnosti na terenu, mogli da uvećaju ranije stečenu visoku prednost Vojvodine.

Vojvodina – Napredak  5:0 (4:0)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca 2.000, sudija Srđan Jovanović (Beograd), stelci: Ivanović u 14. Radulović u 31. Korać u 39. Savićević u 45. Zukić u 58. minutu, žuti kartoni: Zadi Seri (Vojvodina), Jović (Napredak).

VOJVODINA: Carević -, Lazarević 7,5, Korać 8, Crnomarković 7,5, Đorđević 7,5 (Giorbelidze), Savićević 8 (Jovanović 8), Petrović 8, Radulović 8, Zukić 8,5 (Kajević), Zadi Seri 8 (Vukčević), Ivanović  8(Vukanović).

NAPREDAK: Mirholc 5, Mihajlović 5, Stevanović 5,5, Miladinović 5 (Nenadović), Marinković (Stanojlović), Jović 5,5, Krstić - (Sadiković 5), Tomić 5, Marjanović 5, Bastajić 5,5, Majdevac 5.

L.Bakmaz 

 

Standings provided by Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) PLEJ-OF SUPERLIGE SRBIJE: Vojvodina - Napredak 5:0

(UŽIVO) PLEJ-OF SUPERLIGE SRBIJE: Vojvodina - Napredak 5:0

12.05.2024. 19:30 21:21
FUDBALERI VOJVODINE U NEDELJU DOČEKUJU NAPREDAK U 25. KOLU SUPERLIGE: Računica je „devet od devet“

FUDBALERI VOJVODINE U NEDELJU DOČEKUJU NAPREDAK U 25. KOLU SUPERLIGE: Računica je „devet od devet“

10.05.2024. 16:39 16:42