Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVO PAVIĆEVIĆ, NOVI TRENER FUDBALERA KABELA: Mesto nam je u Prvoj ligi

27.03.2024. 15:10 15:38
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

Posle duge i uspešne karijere fudbalskog profesionalca, koju je počeo u mlađim kategorijama FK Njegoš iz rodnog Lovćenca, danas 43-godišnji Savo Pavićević odlučio je da se posveti trenerskom pozivu. S aktivnim igranjem prestao je u subotičkom Spartaku i odmah je prihvatio angažman u tom klubu, gde je zanat učio, kako sam kaže, od sjajnih trenera Vladimira Gaćinovića i Aleksandra Veselinovića. Novi životni pravac ga je posle toga postavio za saradnika Radoslava Bataka u niškom Radničkom i Vojvodini, odnosno Ljubiše Dunđerskog u Spartaku.

Prvi samostalni angažman dobio je u srpskoligašu Radničkom iz Sombora, u kojem se, zbog razilaženja u stavovima s čelnim ljudima kluba, kratko zadržao. Odskora je Pavićević postao šef stručnog štaba novosadskog Kabela, s kojim ima lepe planove u budućnosti.

- Dobio sam priliku da radim u dobro organizovanoj sredini, kakav je klub sa Štranda – istakao je za „Dnevnik“ Savo Pavićević. – Ono što me je privuklo da prihvatim poziv Kabela su ljudi koji rade u njemu, koji su željni da napravimo dobre rezultate. Ambicija u sledećoj sezoni nam je da se vratimo u Prvu ligu Srbije, što se poklopilo s mojim razmišljanjima. U aktuelnom prvenstvu Srpske lige, grupa Vojvodina, namera nam je da ostvarimo najbolje moguće rezultate, a posle toga želimo da selektiramo ekipu koja će biti sposobna da nas vrati u društvo, u kojem nam je, po svemu, i mesto.

Naš sagovornik, inače bivši reprezentazivac Crne Gore, položio je prošle godine za UEFA Pro licencu.

- To je proces koji je trajao dugo, ali sam bio rešen da ga uspešno okončam. U tome sam uspeo, dobio sam najviše zvanje u poslu trenera i spreman sam za izazove koji me, nadam se, tek očekuju.

Već gotovo dve nedelje Pavićević vodi novosadsku ekipu i za njim su ostali dueli sa Železničarom iz Inđije i Omladincem.

- Protiv Inđijaca smo napravili veći broj individualnih grešaka, koje su nas odvele u poraz. Istina je i to da je Železničar odličan tim, koji je sjajno vođen i iz te utakmice smo izvukli određene pouke. Već u duelu s Omladincem momci su shvatili šta je to što tražim od njih, neke ideje koje imam i kreacije u igri i vidi se da sve to „pije vodu“. Naravno, sve je to proces od nekih šest meseci, kako bi stvari došle na svoje. Iako smo veoma rano ostali s igračem manje, prijatno sam bio iznenađen kako su odigrali nastavak susreta, pokazali su karakter i mnogo stvari koje od njih zahtevam. Nadam se da ćemo već u subotu, u Bečeju, da ostvarimo pozitivan rezultat – dodao je Pavićević.

A. Predojević


Saradnja s Vošom

Saradnja s Vojvodinom i dalje je izuzetno dobra i veći broj mladih fudbalera iz Omladinske škole „Ilija Pantelić“ kali se upravo u redovima tima sa Štranda.

- Momci su vredni i treniraju jako dobro – jasan je Pavićević. – Insistiram kod njih na disciplini i maksimalnom angažmanu na svakom treningu i primeti se da menjaju stil igre i odnos prema obavezama. Već razmišljamo, predsednik i rukovodstvo Kabela, kao i ja, o narednoj sezoni i stvaranju ekipe koja bi to mogla da sprovede u delo.



Zahvalnost Zbiljiću

Želeo je Savo da naglasi i sledeće:

- Vojvodina mi je jedan od najdražih klubova, nosio sam njen dres kao igrač, a bio sam i u stručnom štabu Radoslava Bataka. Imam jako dobru saradnju s vodećim ljudima crveno-belih, a tu prevashodno mislim na predsednika Dragoljuba Zbiljića. Izašao mi je u susret na na najbolji način i na tome sam mu zahvalan.


 

Autor:
Pošaljite komentar
PODELA BODOVA KRAJ ŠTRANDA: Kabel remizirao sa Omladincem

PODELA BODOVA KRAJ ŠTRANDA: Kabel remizirao sa Omladincem

24.03.2024. 16:50 16:54
SMENA TRENERA U KABELU: Pavićević novi šef struke

SMENA TRENERA U KABELU: Pavićević novi šef struke

14.03.2024. 16:08 16:09
FUDBALERI KABELA PORAŽENI OD ŽELEZNIČARA Inđijci ubedljivi

FUDBALERI KABELA PORAŽENI OD ŽELEZNIČARA Inđijci ubedljivi

17.03.2024. 14:52 14:57