Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Rockov: Neopterećen sam i samouveren

12.08.2017. 15:37 15:38
Piše:
Izvor: Ko će biti uspešniji na “Karađorđu”?: Emil Rockov i Uroš Đurđević  Foto: Dnevnik.rs

Fudbaleri Vojvodine nalaze se pri samom vrhu tabele Superlige Srbije posle prva četiri odigrana kola.

Da budemo precizniji, Novosađani su trenutno drugi s maksimalnim brojem bodova i gol-razlikom 8:0, a uspešnija od njih, zahvaljujući boljem učinku strelaca (gol-razlika 13:0), je Crvena zvezda. Dakle, golmani dve crveno-bele ekipe još nisu primili ni jedan jedini pogodak, punih 360 minuta njihove mreže su mirovale.

 

Pred čuvarom mreže Vojvodine Emilom Rockovim (22) i njegovim saigračima je prvi veliki derbi srpskog fudbala. U Novi Sad stiže šampionski tim Partizana, ranjen posle poraza od Voždovca (1:3). Verujete li da i posle ove utakmice možete da sačuvate epitet nesavladivog golmana?

- Ne znam da li se u tu seriju računaju i poslednje tri utakmice iz prošlog prvenstva, a igrali smo sa Javorom, Radničkim iz Niša i Voždovcem, jer ni u njima nisam primio gol - dilemom i pitanjem odgovorio je Emil. - U svakom slučaju, naša odbrana nije se drastično promenila u odnosu na prošlu sezonu i jako je važno to što njeno srce čine Vukasović i Planić, koji rade ogroman posao ispred mene. To i meni u velikoj meri olakšava zadatak, a naša dobra komunikacija, uigranost i želja da ne primimo gol najvažniji su činioci toga da, evo, već 360 minuta nismo vadili loptu iz naše mreže. Ne bih da zvučim prepotentno, tome sam se i nadao, ali daleko od toga da smo uzleteli. Obema nogama čvrsto smo na zemlji i treniramo dobro i jako, uz želju da nastavimo da ostvarujemo željene rezultate.

 

U goste vam dolazi ekipa u kojoj je puno igrača koji mogu i te kako da vam zaprete, poput Đurđevića, Tavambe, Jankovića, Sume...?

- Ne opterećujem se imenom protivnika, kao ni time da ostanem nesavladan. Najvažnije je da Vojvodina pobedi i ostvari cilj. Najiskrenije, dečački san mi je da ostvarim još dužu seriju, ali ne po svaku cenu. Znam kakvi su napadači crno-belih, ali sam ubeđen da imamo anti-dot za svakog od njih. Upoznati smo s vrlinama i manama Beograđana, a mogla bi od presudne važnosti da bude činjenica da oni igraju u Evropi, a mi, nažalost, više nismo u toj poziciji. Baš to bi mogla da bude naša prednost, jer smo fokusirani na domaće prvenstvo, a Partizan se nadmeće na dva fronta. Bilo kako bilo, u svakoj utakmici koju igramo na “Karađorđu” idemo na pobedu i ne razmišljam o tome ko se nalazi na drugoj polovini terena, pa će tako biti i sutra.

 

Očekuje se i sjajna atmosfera na tribinama. Koliko vam u koncentraciji pomažu ili smetaju navijači, pogotovo oni iz protivničkog tabora?

- Imam svojevrsni unutrašnji blokator za spoljnje uticaje i pronašao sam način da se fokusiram isključivo na loptu i zbivanja na terenu. Znam da će tribine biti ispunjene i nadam se da će naši navijači biti glasniji, jer to nam pomaže kao ekipi. Nije baš prijatno kada su na “Karađorđu”, a dešavalo se to u prošlosti, navijači rivala bučniji.

 

Znači, ne strepite ni po jednom pitanju pred derbi?

- Ne! Niko nije bauk, svi mi radimo isti posao. Svako od nas zna koliko trenira i vredi. Jesam ponekad bajkovit tip, volim da maštam, ali moj osećaj pred ovaj duel je da možemo da pobedimo i verujem u to. Naravno, uvek postoje razne neočekivane okolnosti, ali, s njima ili bez njih, verujem da će sva tri boda ostati u Novom Sadu – poručio je taletovani golman Emil Rockov.

 

A. Predojević

Volim da sam dominantan

Mladog čuvara mreže odlikuje, između ostalog, i besprekorna fizička pripremljenost?

- Ne znam da li je moja sprema baš besprekorna, ali volim da budem jak. Osećam se dobro kada sam dominantan u duelima i kada osećam da imam snagu i moć. To mi uliva dodatno samopouzdanje, a dobar rad na treninzima prenosi se i na teren, kada igramo utakmice.

Sporazumni raskid s Kordićem



Golman Marko Kordić (22) nije više član Vojvodine. Mladić koji je prošao kompletnu školu novosadskog superligaša nije bio u prvom planu i s njim je klupsko rukovodstvo sporazumno raskinulo ugovor, pa je slobodan u izboru nove sredine.

Ulaznice od danas



Derbi privlači veliku pažnju ljubitelja fudbala u Novom Sadu i mestima u bližoj i daljoj okolini. Očekuje se da će stadion “Kartađorđe” biti ispunjen velikim brojem gledalaca, a karte u prodaju će biti puštene danas. U periodu od 12 do 18 časova, ulaznice za Zapad (500 dinara), Istok (400 dinara) i Jug (300 dinara) moći će da se nabave na glavnoj blagajni stadiona.

Sutra od 15 do 19 časova, karte za Zapad moći će da se kupe na glavnoj blagajni, a za Istok na biletarnici kod restorana “Ognjište”. Ulaznice za Jug (rezervisan za pristalice crno-belih) prodavaće se na blagajni pored nekadašnjih teniskih terena. Kao i do sada, karte za Sever moći će da se kupe u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini, po ceni od 200 dinara, takođe od 15 do 19 časova.

Ulazak simpatizerima Partizana biće omogućen jedino na južnu tribinu, dok su ostale tri predviđene za navijače Vojvodine.

 

 

Autor:
Pošaljite komentar