Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Revanš utakmice baraža za popunu Sremske lige: Martinčani ostaju u starom jatu

03.07.2018. 10:03 10:05
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

​​​​​​​Borac (M) - Mladost (B) 5:1 (4:1)

MARTINCI: Igralište Borca, gledalaca 350, sudija Maksimović (Inđija). Strelci: Vukadinović u 22, Puškaš u 27, Žilić u 39, Šojić u 43. i Relić u 71. za Borac, a Marković u 40. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Božičković, Vidović (Mladost).

BORAC: Jandrić 7 (Kljajić), Malešević 8, Arsenović 7, Žilić 8, Aleksić 7, Šćurk 7 (Relić 7), Savić 7, Vukadinović 8, Šarčević 7, Puškaš 8, Šojić 8.

MLADOST: Delić 5, Božičković 6, Arsenović 5, Jovanović 6, Vukin 5, Vidović 5, Čikić 5 (Krivošić 6), Putnik 5 (Z. Jugović 6), Marković 8 (Lilić), Prljić 5 (Obradov), Tufegdžić 5.

U Martincima, su se sastali rivali, domaći Borac 12.u Sremskoj ligi i Mladost iz Buđanovaca (četvrta u Međuopštinskoj ligi - Srem). Martičani su slavili i u prvoj utakmici miimalno sa 1:0, pa su gosti gajili nadu da mogu da iznenade u Martincima u revanšu. Ali, izabranici trenera Dejana Savičevića imali su pravi ci i ostavarili su ga.

Martičani su bez požutelih Nenadovića i Grbića rano poveli preko Aleksandra Vukadinovića. Bio je to precizan šut sa oko 20 metara, a posle sjajne asistencije Puškaša. Golman Mladosti Delić zaboravio je da čuva bliži  ugao, pa je Vukadinović i iz teške pozicije uspeo da pogodi nebranjeni deo mreže.

Usledio je potom fantastičan gol Uroša Puškaša. Sa nekih 20 metara, Puškaš, je smestio loptu direktno u rašlje pored skamenjenog Delića. Zatim, i udarac Žilića, sa penaltika, Delić nije uspeo da odbrani.

Samo minut kasnije daleko najbolji igrač gostiju Dalibor Marković je iskoristio dubinsku loptu, pretrčao domaću odbranu, i smanjio rezultat. Imao je Marković još nekoliko lepih prilika ali, domaća odbrana je bila u tim trenucima, mnogo angažovanija. Nije dozvolila iznenađenje.

U samom finišu prvog poluvremena Šojić, je bio precizan, iz šuta sa oko 18 metara. Još jednom golman Delić je bio nemoćan.

U drugom poluvremenu gost je imao šansu da smanji rezultat, ali je Marković, pogodio prečku. Do, kraja utakmice, Marković je bio još dva puta u zicer šansi. Jednom je dobro intrevenisao prvi golman Borca Stanimir Jandrić, a drugi put je sprečio ono najgore rezervni golman Blagoje Kljajić (kada je ušao u igru, umesto povređenog Jandrića). Baš je odbranio topovski šut.

A, kada je Puškaš majstorski prevario nekoliko gostujućih igraća, loptu, je doturio do Draška Relića, a ovaj je sa nekoliko metara ćušnuo loptu u mrežu gostiju. I, to je bio poslednji gol na utakmici. I peti domaćina. Tako su borčevi fudbaleri pokazali svoju klasu u igri, i doneli, su Martincima pobedu, zasluženu, i od jeseni  će opet igrati Sremsku ligu.   

B. Roknić

Napredak (Ž) - Sloven 1:2 (0:1)

ŽARKOVAC: Stadion Napretka, gledalaca 500, sudija Ranković (Jarak). Strelci: Gemeri u 55. za Napredak, Topić u 39. i Dostanić (iz penala) u 60. minutu za Sloven. Žuti kartoni: Jović, Pazarski, Vujević, G. Miljković (Napredak), Dokmanović, Bošković, Rakić, Savić (Sloven).

NAPREDAK: Krnić 6, G. Miljković 6, Sekulić 7, Madacki 6, Jović 6, Popović 6 (Topić 6), M. Božić 6, Pazarski 6, Stojić 6 (Višnjić 6), Vujević 6 ( Buzaš 6), Gemeri 7.

SLOVEN: Der 7, Dokmanović 7 (Cvetičanin), Knežević 7, Jovanović 6 (Vuletić 6), Topić 7, Bošković 6 (Jošić 6), Dostanić 7, Savić 7, Rakić 8, Kljajić 6, Stanić 7.

U Žarkovcu u revanš utakmici „baraža“ za popunu Sremske lige divan ambijent. Preko 500 gledalaca, dobra utakmica, uz sportsko navijanje i odlično suđenje. Rivali, domaći Napredak 3. mesto u Međuopštinskoj ligi Srem i Sloven 13. mesto u Sremskoj ligi. Uz to domaćini su imali povoljan rezulat iz prve utakmice u Rumi od 1:1. Imali su domaćini priliku da ostvare najveću uspeh u istoriji-igranje u sremskoligaškoj konkurenciji.

Ali, to je bio veliki napon za fudbalere Napretka. To je bio veliki adut gostiju, koji su ovu utakmicu rešili iskustvom. Jednostavno, golove su postigli posle početničkih greški domaće odbrane. Za domaćine gol je postigao šesnaestogodišnji Gemeri, najmlađi igrač utakmice.

N. Miljković - B. Roknić

Autor:
Pošaljite komentar