Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RANKO POPOVIĆ ZVANIČNO NOVI TRENER VOJVODINE:  Čast je raditi u klubu Vojvodininog profila

11.08.2023. 14:31 14:34
Piše:
Foto: Dnevnik/ L. Bakmaz

Fudbalski trener Ranko Popović (56) novi je šef stručnog štaba FK Vojvodina. Novinarima ga je u svečanoj Sali FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku predstavio i uspešan rad u novoj sredini poželeo sportski direktor kluba Martko Jovanović.

Popović je u ulozi trenera u Voši nasledio Radoslava Bataka i treći je u nizu stručnjaka, od imenovanja novog Upravnog odbora, sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem na čelu. 

 – Poželeo sam se Srbije i rada u srpskim klubovima – rekao je Popović u prvom susretu sa novinarima. – Nija fraza ako kažem da mi je zaista drago da sam u tako velikom klubu kakav je Vojvodina. Upravni odbor sa Dragoljubom Zbiljićem na čelu vratio je poverenje u kluspku instituciju, sve obaveze na vreme se završavaju, a to se u svetu fudbala itekako poštuje. Uostalom, to je osnovni preduslov za atmosferu u svlačionici. Jedva čekam da upoznam igrače i da zajedno krenemo ususret izazovima na koje ćemo pokušati kvalitetno da odgovorimo i da Vojvodinu vratimo na mesto koje joj i pripada u hijerarhiji srpskog fudbala. Pratio sam dešavanja u Superligi tako da imam sasvim dovoljno informacija za start kakav svi želimo.  


Zahvalnost Bataku

Sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović, predstavljajući novog šefa stručnog štaba, nije zaboravio zasluče njegovog prethodnika Radoslava Bataka.

-Želeo bih u ime kolektiva da zahvalim Radoslavu Bataku – rekao je Jovanović. – Imali smo lepu saradnuu i ostvartili smo zajedno dobre rezultate. Na žalost, sezonu smo počeli sa četiri vezana poraza, tako da smo odlučili da razdrmamo atmosferu u klubu i da nešto promenimo. Novom treneru želim sreću i uspešan rad u našoj sredini, u skladu sa rezultatima koje je postizao u inostranim klubovima.


Popovićeva fudbalska karijera počela je u rodnoj Peći, u mlađim kategorijama Budućnosti, potom je nastavljena u beogradskom Partizanu, zatim Leotaru iz Trebinja, a Spartak i Ranko Popović sreli su se u Subotici 1992. godine. Dve godine kasnije Popović je već bio član grčkog Etnikosa, potom španske Almerije, a sjajnim nastupima, od 1997. do 2001. godine obeležio je period  dobrih igara Šturma iz Graca, gde je postao miljenik publike.

Posle 2009. godine i trenerskog iskustva u Subotici, u minulih deceniju i po Ranko Popović (56) je trenirao klubove u Japanu, na Tajlandu, u Indiji, Austriji... U sezoni 2014-15 vodio je špansku Saragosu, gde se i nastanio. U ulozi šefa Vošine strukle debitovaće na gostovanju kod Napretka u Kruševcu, u trećem kolu superligaškog prvenstva.  

-Mnogi faktori utiču na komponovanje tima i stvaranje igre koja će doneti pozitivan rezultat – iskreno će Popović. -  Reper mome radu i rezultatima su uspesi u svim klubovima na različitim svetskim merdijanima. Ne vidim ni jedan razlog zađto i u Vojvodini ne bih uspeo. Verujem da ćemo zajedno da uočimo pomak u igri već u narednim nedeljama. Zato sam došao. Jasno mi je da je trenerski vek u srpskim klubovima dosta kratak, ali da se plašim izazova ne bih ni dolazio u Novi Sad.


Grujić prvi pomoćnik

Prvi pomoćnik u stručnom štabu biće Vladica Grujić, sa kojim je Popović radio od 2012. godine. Srpski stručnjak iz Australije Milan Mirić, koji je radio u Emirejtsu, gde je postigao zapažene rezultate odazvao se pozivu da bude u Popovićevom stručnom štabu.


S obzirom na to da je posmatrao utakmice Vojvodine i pojedine zaključke već izveo, interesantan je zaključak da li planira pojačanja u sastavu i na kojim mestima.

-Najpre bih želeo da vidim sa kojim igračkim kadrom raspolažemo – obrazložio je novi trener Vojvodine. – Tek kada testiram mogućnosti svakog igrača ponaosob, videćemo šta ko moće na terenu i na kojoj poziciji bi njegov doprinos bio najveći. Volim da moj tim igra otvoreno, agresivno i napadački. Nije danas lako da kupujete igrače za svaku poziciju u timu, a bio bi greh i činiti to uz ovako kvalitetnbu akademiju. Trebalo bi da iskoristimo domaće resurse, a u razgovoru sa predsednikom Zbiljićem i direktorom Jovanovićem verujem da razmišljemo na isti način. Jasno mi je da u našem fudbalu svi bi rezultate preko noći. Mi ćemo da radimo tiho i skromno, bićemo strpljivi jer samo tako možemo da napravimol prave stvari- rekao je novi šef stručnog štaba FK Vojvodina Ranko Popović. 

L.Bakmaz

Sa Napretkom na pobedu

Prvi ispit sa novim trenerom Vojvodina će imati u nedelju, na gostovanju kod Napretka u kruševcu.

-Moja fudbalska i životna filozofija za svaku utakmicu jeste da je teren jedino merilo svemu – rekao je Popović.-Svaku utakmicu i kao igrač i sada kao trener igrao sam i igram na pobedu,. Možda će to zvučati prpotentno, ali s obzirom na ime i na kvalitet Vojvodine svi u klubu moramo da razmišljamo na taj način. Što se utakmice sa Napretkom tiče, najteđe je dobiti unapred dobijene utakmice. Moramo maksimalno da zapnemo, da ostavimo srce na terenu, a ne na instagramu. Igrači moraju da budu svesni da su u Vojvodini zato što vrede, ali taj kvalčitet moraju da pokažu na terenu. Malo je vremena, tek što smo se upoznali, ali verujem da ćemo u Kruševcu odigrati onako kako navijači očekuju smenom trenera.

Autor:
Pošaljite komentar