Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RADULOVIĆ VEROVATNO ZAUZIMA ČUMIĆEVO MESTO U VOŠINOM SASTAVU Zukić kandidat za kapitena

14.09.2023. 14:47 14:55
Piše:
Izvor: fkvojvodina.rs

NOVI SAD: Jedinstvena je ocena da će se odlazak Nikole Čumića iz Vojvodine u ruski Rubin iz Kazanja odraziti na nivo igre Novosađana u bliskoj perspektivi.

U toj oceni sadržan je i odgovor na pitanje zašto je sportski sektor insistirao na pojačanjima uz desnu aut-liniju, uoči početka nove sezone. Naime, uprkos Čumićevoj ugovornoj obavezi do juna 2025. godine, izvesno je bilo da ni on, a ni ruovodstvo kluba neće moći da odole ozbiljnim ponudama iz inostranstva za najboljeg Vošinog igrača. Radi potpune informacije o „američkoj vezi“,  Upravni odbor kluba bio je voljan da inkasira ponuđenih dva miliona dolara (ili evra, gotovo da je svejedno), ali kapiten nije želeo da karijeru nastavi preko Atlantika.

Ruska ponuda, mada nešto skromnija u finansijskom pogledu, ali ubedljivija za nastavak Čumićeve karijere, bila je po meri i kluba i igrača. Insistiranje na ugovornoj obavezi, koja bi značila ostanak u Vojvodini, proizvelo bi i njegovo nezadovoljstvo, iz čega bi usledila bezvoljnost od koje niko ne bi imao korist. O tome malo ko govori, a toliko je sličnih primera u prošlosti... Veljko Simić, na primer, nije preko noći zaboravio da šutira loptu... Ovako, svi zadovoljni. Svi, osim klupskih pristalica, koji su u Čumiću videli oslonac verovanju da trenutni sastav vredi znatno više od Vošinog položaja na tabeli.

Što se alternative uz desnu aut-liniju tiče, Vošin sportski sektor završio je dobar posao angažovanjem Andrije Radulovića na tri godine. Manje je bolno pitanje kapitenske trake. Među pretendentima za vođu tima na terenu jeste i Dejan Zukić, predvodnik potencijala omladinske škole, jedan od najmlađih kapitena u istoriji kluba. Zukić je nedavno produžio ugovor sa matičnim klubom.

-Novi potpis dovoljno govori šta ja mislim i kako se osećam u klubu koji mi je dao sve da bih postao to što jesam – svedoči Zukić. - Moje je da treniram i da u igri dam sve što mogu u korist tima. Biti kapiten Vojvodine jeste velika čast, a da li ću traku poneti ja ili neko drugi, sporedno je pitanje. O tome odlučuje stručni štab. Čumetu želim da se pronađe u novoj sredini, svi saigrači su mu to poželeli. Koliko je dobar igrač, još je bolji čovek i drug. Ali, koga nema bez njega se mora. Verujem da će šef pronaći najbolje rešenje i da ćemo već u subotu u Subotici protiv Spartaka dokazati da imamo rešenja na svakoj poziciji u sastavu tima.

Sedmodnevnmi boravak na Zlatiboru, jedinstveno je mišljenje, bio je pun pogodak u prvenstvenoj pauzi, uslovljenoj utakmicama reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsako prvenstvo.

-Bili smo na Zlatiboru nedelju dana – nastavio je Zukić. – Dosta smo poradili na kondicionom planu, jer je opšti utisak bio da nismo dovoljno bili pripremljeni za takmičenje i za takozvani novi fudbal, na kome šef insistira i što od nas traži u novoj igri. Mišljenja smo da smo lagano pohvatali konce njegovih zahteva i da ih sada u dobroj meri sledimo i odgovaramo na njih, tako da smo prvenstvenu pauzu iskoristili na najbolji način. Imali smo i izvanredne vremenske uslove za to. Sada, što se gostovanja u Subotici tiče, biće to idealna prilika da testiramo sve nove momente koje smo usvoijili i, naravno, da se sa tri boda vratimo kući.

Koji su segmenti nove Vojvodinine igre, na kojima trener Popović insistira, a Zukić nas uverava da vode u dobrom smeru, videćemo u susretima koji slede. U osnovnim naznakama novih elemenata prepoznajemo i individualne i timske vrednosti koje šef nastoji da izvuče u nameri da napravi model pobedničkog sastava, koji trenutno sa po dve pobede, dva nerešena ishoda i dva poraza zauzima osmo mesto na superligaškoj tabeli. 

-Popravili smo odgovornost svakog igrača ponaosob. Što se igre tiče, znatno smo napredovali u duel igri, što je osobina koja nas nije toliko krasila u prethodnom periodu. Presing na svakom delu terena, takođe, što bez odlične kondicione pripreme ne bi bilo moguće. Zato sam na početku našeg razgovora i naglasio baš taj deo na zlatiborskim pripremama – završio je razgovor za Dnevnik jedan od kandidata za kapitena Vojvodine Dejan Zukić.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
TREĆI VOŠIN PORODIČNI DAN NA KARAĐORĐU OPRAVDAO OČEKIVANJA ORGANIZATORA Tragom sjaja šampionske tradicije  (Foto)

TREĆI VOŠIN PORODIČNI DAN NA KARAĐORĐU OPRAVDAO OČEKIVANJA ORGANIZATORA Tragom sjaja šampionske tradicije  (Foto)

13.09.2023. 22:03 22:09