Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Prve utakmice baraža za popunu vojvođanskih liga: Sigurni Rumljani

22.06.2018. 11:25 11:29
Piše:
Izvor: Pune tribine na igralištu Prvog maja u Rumi, foto: B. Roknić

Prvi maj - Sloboda 3:0 (2:0)

RUMA: Stadion Prvog maja, gledalaca 800, sudija Arsić (Novi Sad). Strelci: Lacković u 2, Mačvanski u 8. i Škondrić u 85. Minutu. Žuti kartoni: Zec (Prvi maj), Trbović, Ninić (Sloboda).

PRVI MAJ: Šegavac 9, Krstić 7 (Lazić), Pendo 7, Mačvanski 7, Jež 7 (Ostoijić), Radišić 7, Čupeljić 7, Lacković 9, Dobić 7 (Škondrić), Zec 7. 

SLOBODA: Radosavljević 6, Ragastovac 7, Marković 6, Mitrović 7, Ninić 6, Kordolup 7, Knežević 6, Trbović 6,Majstrović 7, Gemeri 6, Perišić 6.

Mnogo lakše nego što su očekivali, u prvom meču finala baraža za popunu Vojvođanske lige-Jug, Rumljani su slomili otpor gostiju iz Donjeg Tovarnika, i jedom nogom su već u višem rangu.Ostaje u nedelju revanš u Donjem Tovarniku.

Situacija pred ovaj okršaj, najavljivala je da će gosti opet, lako izaći, na kraj sa „prvomajcima“, međutim, neočekivani golovi, domaćina, u prvih osam minuta, uticali na pad u igri gostiju.

Krenuli su Svetislava Petkovića izabranici ofanzivno od starta i u 2. minutu Igor Lacković, neometan izblizine načeo je mrežu iznenađenog golmana Radosavljevića. U 8.minutu domaćin je ponovo zapretio preko Lackovića, ali, on je nesebično centrirao, na loptu je natrčao Mačvanski i to je bilo već 2:0.Do, 25.minuta, domaćin je imao još nekoliko prilika za promenu rezultata.

A, onda su, domaćini, naglo stali. Gosti su preuzeli terensku inicijativu i imali su čak tri zicera. Ali, golman domaćih, Matija Šegavac, je sva tri puta izvrsno intervenisao i tako spasavao svoju mrežu.

U drugom poluvremenu posle sjajnog pasa Lackovića sa svoje polovine, iskusni Dobić je imao priliku. Dominaciju na terenu domaćini su iskoristili  u 85.minuti.Naizgled bezopasnu situaciju, prvomajci su pretvorili u gol. Iznenadni šut rezerviste Marka Škondrića, sa desetak metara, završio je iza Radosavljevićevih leđa.           

B. Roknić 

Crvenka - Vrbas 2:1 (0:1)

CRVENKA: Stadion “Milorad Džomba”, gledalaca oko 1000, sudija: Matić (Novi Sad). Strelci: Z. Vujović u 59. i M. Subotić u 86. (iz penala), a Roganović u 18. minutu za Vrbas. Žuti kartoni: Končar (Crvenka), a Jovičić i Avdalović (Vrbas).

CRVENKA: Đurišić 6, Kočić 6 (Končar), Ivić 6, V. Vujović 7, M. Radmanović 6, Dragović 6 (Bošković), J. Subotić 6, M. Subotić 6, Kišjuhas 6 (Z. Vujović 8), J. Radmanović 6, Kerekeš 6.

VRBAS: Jovičić 5, Roganović 6, Brezovac 6, Avdalović 7, Šmit 7, Krnjajić 6 (Andesilić), Jovanović 6, Vujošević 7, Komazec 6, Vasiljević 6 (Jakić 6), Janković 6.

Vrbašani su u prvom poluvremenu bili znatno bolji i iskoristili očigledan psihološki pritisak pod kojim su domaći igrači ušli u ovaj susret. U vođstvo su došli u 18. minutu, nakon slobodnog udarca Vujoševića koji je centrirao, a Roganović se našao usamljen na oko pet-šest metara i glavom neodbranjivo šutirao. U samoj završnici prvog dela prodor Jovanovića po levoj strani bio je veoma izgledan, ali na sreću Crvenke ostao bez rezultata.

U nastavku se osetila nešto odlučnija igra Crvenčana, ali je i dalje bila prisutna velika smušenost u njihovim redovima. Preokret je nastao ulaskom Zdravka Vujovića, koji je već u prvom kontaktu sa loptom u gužvi pred golom Jovičića postigao izjednačenje šutem sa dva do tri metra. Potom je viđeno i još nekoliko pretnji Vrbašana, a u 68. minutu prečka je nakon kornera spasla domaći gol.

Neobična, i za Vrbas kobna situacija, bila je četiri minuta pre kraja. Oklevao je kapiten Jovanović da vrati loptu Jovičiću u kazneni prostor, što je budno pratio Vujović i u sendviču između njih dvojice bio srušen od strane golmana gostiju. Penal je sigurno realizovao M. Subotić i širom otvorio vrata za uspeh u revanšu.

 T. Jovović


Revanši

Revanš utakmice finala baraža za plasman u Vojvođanske lige na programu su u nedlju. Utakmice počinju u 17.30 sati.


Partizan (U) – Dolina 4:0 (2:0)

ULJMA: Stadion Partizan, gledalaca: 200. Sudija: Bikić (Zrenjanin)  Strelci: Radić u 13.  30. i 51.  Timić u 65. minutu. Žuti kartoni: Nikolin, Todorović (Partizan), Dobrić, Važić (Dolina).

PARTIZAN: Todorović 7, Pobra 7 (Banjaš -), Tanasić 7, Banu 7,5, Timić 7,5 (Jovanović -), Kolak 7,5, Milivojev 7, Radić 8,5 (Pandurević -), Nikolin 7, Milivojev 7 , Bogojević  7.

DOLINA: Trkulja 6,5, Korenj 6 (Ilić 6), Cvetković 6,5, Važić 6, Matulja 6 (Paul -), Mi. Rudić 6,5, Ma. Rudić 6 (Ugrenović 6), S. Rudić 6, Dobrić 6, Kevdžija 6, Mihajlović 6.

Domaći fudbaleri pružili su još jednu dobru i efikasnu igru i savladali goste iz Padine i sa četiri gola prednosti mirno očekuju revanš. Pobednik je rešen u prvom poluvremenu.  

B. Stojkovski

Autor:
Pošaljite komentar