Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije EP: Prva pobeda Tumbakovića na klupi „orlova”

11.09.2019. 08:06 08:28
Piše:
Izvor: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Nešto izmenjeni i podmlađeni sastav reprezentacije Srbije odigrao je sasvim dobar meč u Luksemburgu i nagovestio da je kriza prošlost.

„Orlovi“ su delovali dobro, međutim, bilo je i perioda kada su Luksemburžani uspeli da nametnu svoj ritam, na sreću trajalo je to kratko, pa smo dosta sigurno osvojili tri boda. Nažalost ova pobeda neće puno značiti jer je Portugal na krilima Krstijana Ronalda (postigao četiri pogotka) lako savladao Litvaniju (5:1). No, bila je to prva pobeda Ljubiše Tumbakovića na klupi „orlova“. 

Naši reprezentativci su nešto bolje otvorili meč, međutim  u prvih petnaestak minuta nije bilo povezanih akcija, napadali smo stihijski. Prvu kakvu takvu priliku imali smo u 17. minutu  posle centaršuta Rukavine, ali udarac  MItrovića glavom prohujao je pored stative, a onda su domaći fudbaleri dva puta zapretili. Prvo je udarac Olivijea Tila Dmitrović lako zaustavio, a malo zatim naš golman  je dobro reagovao i posle udarca Rodrigeza glavom . Sredinom prvog dela uspeli smo potpuno da zagospodarimo terenom, Luksemburžani su se povukli na svoju polovinu, ređali su se napadi  “orlova”, ali pravih prilika nije bilo, nedostajao je završni pas i udarac. I onda Kolarov je lepo probio po levoj strani i iz prve centrirao na prvu stativu, gde je bio Mitrović, koji je glavom lako pogodio mrežu. U poslednjih nekoliko minuta prvog dela susreta kao da je popustila koncentracija u našoj odbrani i Luksemburžani su mogli do izjednačenja. Prvo je Vinsent Til promešao naše odbrambene igrače i s petnaestak metara  pogodio stativu, a poslednjim sekundama prvih 45 minuta i Sinan se našao u dobroj poziciji, ali se spetljao. Nastavak meča bolje su započeli domaći fudbaleri, koji su krenuli izuzetno ofanzivno, međutim, to je otvorilo prostor za kontranapade naše reprezentacije.

Posle dobrog prodora Ljajića Mitrović je bio u prilici, ali je Žerson padom unoge sprečio pogodak. Nekoliko minuta kasnije posle akcije Luksemburžana, Dmitrović je dugačkom loptom uposlio Milinković – Savića, Sergej je glavom prebacio loptu do brzonogog Radonjića , koji je sa 16 metara spretno matirao golmana Morisa. Međutim , domaći fudbaleri se nisu predavali i posle greške naše odbrane Turpel je uspeo da smanji rezultat, udarcem iz blizine.  U 75. minutu domaći fudbaleri mogli su i da izjdnače. Vinsent Til je s leve strane tukao, činilo se da je pogodak neminovan , ali je naš golman Dmitrović nekako isčupao loptu s gol linije.  U tim trenucima Luksemburžani su bili bolji tim, igralo se pretežno pred našim golom. Međutim , to im se osvetilo, posle jedne kontre Mitrović se našao sam ispred golmana Morisa i lako smestio loptu u mrežu.  G. Kovač

Luksemburg – Srbija 1:3 (0:1)

LUKSEMBURG: Stadion: Žozi Bartel, gledalaca 5.000, sudija: Grinfeld (Izrael). Strelci : Turpel u 65. za Luksemburg, a  Mitrović u 36. i 79. i Radonjić u 54.  minutu za Srbiju. Žuti kartoni: Devil, Bareiro (Luksemburg), Mitrović, Kolarov, Spajić  (Srbija).   LUKSEMBURG: Moris 6, Gerson 6, Šano 6, Karlson 6, Rodrigez 7, O. Til 7, Bareiro Martins 6, Jans – V. Til 7 (Žokim), Devil 6 (Turpel 7), Sinan 6 (Damota).

SRBIJA: Dmitrović 7, Rukavina 7, Spajić 6, Maksimović 6, Kolarov7, Milivojević 7, Lukić 6 (Gaćinović), Katai 6 (Radonjić 7), Ljajić 6, Milinković-Savić 7 (Matić),  Mitrović 8. 

Grupa B

Luksemburg – Srbija 1:3

Litvanija – Portugal 1:5

1. Ukrajina

5

4

1

0

11:1

13

2. Portugal

4

2

2

0

10:4

8

3. Srbija

5

2

1

2

10:12

7

4. Luksemburg

5

1

1

3

5:8

4

5. Litvanija

5

0

1

4

4:15

1

 

Autor:
Pošaljite komentar
Kvalifikacije EP: Luksemburg-Srbija 1:3 (0:1)

Kvalifikacije EP: Luksemburg-Srbija 1:3 (0:1)

10.09.2019. 20:23 22:42
Kvalifikacije EP: Srbija-Portugalija 2:4 (0:1)

Kvalifikacije EP: Srbija-Portugalija 2:4 (0:1)

07.09.2019. 20:32 22:41