Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Potpredsednik UF FKV Ljubomir Apro: Odgovore čekam od trenera Stolice

20.03.2018. 08:10 08:15
Piše:
Izvor: Dnevnik (Filip Bakić)

NOVI SAD: Ne verujemo da su čak ni najveći pesimisti među onima koji vole Vojvodinu mogli da makar i naslute kako će, u roku od samo nekoliko dana, ekipa doživeti dva teška poraza na “Karađorđu”.

Stvarnost ih je, međutim, uverila da je takav, crni scenario moguć, pa su Novosađani iz Kupa Srbije ispali nakon neuspeha u duelu s Mladosti iz Lučana (0:1), a onda su pretrpeli i fudbalski nokaut u prvenstvenoj utakmici sa Zemunom (0:3).

Uz uvažavanje svih objektivnih i onih drugih - subjektivnih razloga, jasno je da ekipu potresa velika i ozbiljna kriza igre i rezultata. Uostalom, brojevi ne lažu: u prolećnom delu sezone crveno-beli su ukupno odigrali sedam utakmica, a ostvarili su skor od dve pobede, dva remija i čak četiri poraza, uz gol-razliku 7:8. Za ekipu i klub, koji pred sobom imaju samo jedan cilj - plasman u Evropu, to je izuzetno loše prolazno vreme, iako će crta pod učinak biti podvučena tek kada se takmičenje završi.

Ono što brine navijače, kao i rukovodstvo kluba, je to što teško može da se nasluti način kako bi se svojevrsni sunovrat zaustavio. Zato su sve češći zvižduci navijača kojima ocenjuju učinak svojih miljenika.


Promena trenera nije rešenje

Mnogi među pristalicama Voše kao moguće rešenje krize vide i promenu trenera.

„Iz prakse naših superligaša može se videti da promene trenera u jeku sezone nisu rešenje i da retko kad donose željeni rezultat. Važno je da budemo mudri i da vučemo prave i dobro odmerene poteze. Vidi se htenje kod igrača, ali je, po meni, problem u tome što oni na terenu ne sprovode u delo ono što Stolica od njih traži“, smatra Apro.


„Evidentno je da postoji kriza rezultata i igre naše ekipe“, složio se Ljubomir Apro, potpredsednik Upravnog odbora novosadskog superligaša i čovek koji je u rukovodećim strukturama kluba, s pauzama u radu, još od davne 1985. godine.

„Očekujem da će u toku ove nedelje biti sazvan sastanak Upravnog odbora, na kojem ćemo od Ilije Stolice čuti razloge zbog kojih tim igra slabo, kao i put koji bi trebao da nas, ipak, odvede u Evropu. Ono što sigurno znam jeste da uprava ispunjava sve obaveze prema igračima i stručnom štabu, pa zaista ne mogu da dokučim šta se i zbog čega sve ovo događa. Bio sam na delu zimskih priprema u Turskoj i video nešto sasvim drugo u odnosu na igre i rezultate koje sada ostvarujemo“, veli Apro,

Samo dve pobede i čak četiri poraza čine jasnu sliku učinka crveno-belih ovog proleća?

„Brojke su nešto što je činjenica i u šta sumnje nema. I pored svega, mislim da još možemo da ostvarimo ambicije. Međutim, šta učiniti da naši igrači najzad počnu da igraju fudbal, pitanje je na koje ja nisam kompetentan da ponudim odgovor. Njega očekujem upravo u izveštaju trenera Ilije Stolice. Znam da on i članovi stručnog štaba imaju potpunu autonomiju u radu, igrači redovno dobijaju prinadležnosti, pa zaista ne razumem šta se i zbog čega sve ovo s njima dešava. Za mene je i dalje Stolica najbolji trener kog je Vojvodina mogla da dovede, jer smo, posle brojnih razgovora, shvatili da je reč o vanserijskom stručnjaku. Evidentno je da ćemo morati u narednim danima da učinimo nešto kako bi se izborili za evropsku vizu... Šta je to konkretno, znaćemo tek kada budemo čuli šta struka ima da kaže na tu temu“, kaže Apro.


Igrači slobodni do četvrtka

U Superligi trenutno je pauza zbog obaveza reprezentacije. Posle neuspeha u duelu sa Zemunom, kako saznajemo, Stolica je igračima dao tri slobodna dana. S radom će se  nastaviti u četvrtak.


Ipak, navijači Voše polako kao da gube strpljenje. Rekosmo, sve su češći zvižduci s tribina i povici nezadovoljstva. Bilo je tako i u utakmici sa Zemunom, kada se, pred kraj susreta, sa Severa začulo i “Stolice, odlazi”.

„Potpuno su mi razumljivi nestrpljenje i nezadovoljstvo naših navijača. Uz to, izuzetno cenim to što su oni i dalje tolerantni i to je za svaku pohvalu. Upravo zato očekujem da će Upravni odbor ovih dana održati sastanak, gde će čuti viđenje trenera i posle kojeg ćemo moći da procenimo šta nam dalje valja činiti, odnosno koje korake i u kom pravcu treba da napravimo“, kazao je Ljubomir Apro.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Vojvodina - Zemun 0:3

Vojvodina - Zemun 0:3

18.03.2018. 13:45 16:13
Jovančić:  Preuzimam krivicu za poraz

Jovančić:  Preuzimam krivicu za poraz

19.03.2018. 23:44 23:49
Vošinom sunovratu kraj se ne vidi

Vošinom sunovratu kraj se ne vidi

18.03.2018. 20:26 20:40