Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Poslednja vest iz FK Vojvodina: Stolica napustio Novosađane!

04.04.2018. 15:12 20:05
Piše:
Izvor: Ilija Stolica, foto: J. Grlić

Burna utakmica i remi na niškom Čairu bili su okidač da šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica donese neočekivanu odluku i podnese ostavku.

Utisak je, međutim, da je pomalo i čudna troipomesečna saradnja između fudbalskog velikana iz Novog Sada i mladog stručnjaka tekla u znaku pritajenog nezadovoljstva i da se drugačije nije ni mogla završiti, osim razlazom. Jer, navijači su očekivali puno bolje rezultate u prolećnoj polusezoni, a ekipa se praktično nije ni pomerila s mesta na kojem je bila jesenas, niti je napravila rezultatski pomak na javno proklamovanom putu koji je trebao da je odvede u Evropu. Uz to, simpatizeri crveno-belih su u nekoliko navrata protestvovali zbog načina igre svojih miljenika, posebno posle poraza od Mladosti u Kupu i prvenstvenog brodoloma od Zemuna (0:3),na stadionu “Karađorđe”.

I pre utakmice u Nišu, kod mnogih kojima srca kucaju za boje Vojvodine tinjalo je nezadovoljstvo zbog činjenice da je tokom dvonedeljne prvenstvene pauze, umesto da bude s ekipom i pomogne joj da prevaziđe očiglednu psihološku krizu, Stolica bio na seminaru za licencu u Sarajevu. Moglo je i da se primeti da nešto ozbiljno ne štima u novosadskom timu u duelu sa Nišlijama, pošto je, nakon isključenja Vinsenta Ezea, Stolica napustio klupu  i prepustio pomoćniku Aleksandru Linti da vodi tim tokom čitavog drugog poluvremena. To jeste bio postupak koji, najblaže rečeno, nije uobičajen i koji se retko viđa. Obrazloženje da mu je bilo loše i da je osećao mučninu jeste donekle ublažilo gorak ukus, ali je on, ipak, ostao kod svih onih koji vole FK Vojvodina. 

Pred trening u sredu sastanak s igračima u FC “Vujadin Boškov” održala je grupa navijača  što se Stolici nikako nije dopalo. Uz to, tokom treninga koji je potom usledio, Radnički iz Niša izdao je zvanično saopštenje u kojem je prozvao Iliju Stolicu i označio ga nekog ko “generalno mrzi srpski fudbal za koji je rekao da je u blatu, a on konstantnim napadima na one koji igraju bolje i kvalitetnije od njegovog tima neargumentovano valja po tom blatu”. Da li je to presudilo i konačno doprinelo Stolicinoj odluci, teško je reći, tek otišao je iz Veternika, juče se nije pojavio na konferenciji za medije pred utakmicu sa Radom, a onda je usledila vest o njegovoj ostavci. Između ostalog, u obrazloženju odluke, Ilija Stolica je rekao:

„Suština leži u tome da ne mogu da radim u sredini koja nije ujedinjena, već je sasvim podeljena. U takvim okolnostima nije moguće napraviti dobru i pobedničku atmosferu, kao ni ozbiljniji rezultat... Kap koja je prelila čašu bio je dolazak grupe navijača na poslednji trening, jer nisam mogao da dozvolim da pojedine grupe ljudi vređaju dostojanstvo igrača i sporta.“

A. Predojević

Stolicin bilans u Vojvodini: Dve pobede, dva remija i četiri poraza

Na mesto šefa struke u novosadskom superligašu Stolica je imenovan  23. decembra 2017. godine, kao peti trener u ovoj sezoni. Pre njega ekipu su vodili Radoslav Batak, Nenad Vanić, Vladimir Buač i Zoran Vasiljević.

Stolica je vodio crveno-bele u ukupno osam zvaničnih utakmica (sedam u prvenstvu i jednu u Kupu ) i zabeležio je skor od dve pobede, dva remija i četiri poraza, uz gol-razliku 8:9. U četvrtfinalu Kupa Voša je eliminisana na svom terenu od lučanske Mladosti (0:1).

Autor:
Pošaljite komentar
Stolica: Nije mi bilo dobro, osećao sam mučninu

Stolica: Nije mi bilo dobro, osećao sam mučninu

02.04.2018. 12:06 12:30
Saopštenjem se oglasio i Radnički: Ilija Stolica mrzi srpski fudbal

Saopštenjem se oglasio i Radnički: Ilija Stolica mrzi srpski fudbal

03.04.2018. 21:02 21:04
Sastanak Upravnog odbora FK Vojvodina: Stolica podnosi izveštaj

Sastanak Upravnog odbora FK Vojvodina: Stolica podnosi izveštaj

21.03.2018. 17:27 17:32