Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Polufinalnim utakmicama nastavlja se 56. Dnevnikov turnir

16.01.2019. 23:27 08:43
Piše:
Foto: D. Ivanić

Posle male pauze zbog zauzetosti sale u Spensu, u četvrtak se polufinalnim utakmicama, u konkurenciji pionira, kadeta i seniora, nastavlja 56. tradicionalni „Dnevnikov“ turnir u malom fudbalu.

Dosadašnji deo takmičenja protekao je u zanimljivim nadmetanjima, ali i iznenađenjima. Kod seniora u konkurenciji su ostali: Maks bet, koji brani pehar, Autogalant iz Veternika, Brovel viljuškari iz Bačke Palanke i OŽ Lovrenac iz Mladenova.

Ovakav epilog malo ko je očekivalo jer su pre početka takmičenja  Lampone, Pet prijatelja, Hrubik Volvo, pa i Kafe Panda važili za velike favorite. Međutim, dobrim igrama  u prvi plan izbili su timovi koji do sada nisu imali zapaženu ulogu na našem turniru. To se pre svega odnosi na  ekipu Brovel viljuškari, koji su nedavno trijufovali  na turniru u Bačkoj Palanci i u čijim redovima blistaju članovi superligaša Bačke Sašo Kovačević,  Miroslav Bjeloš i Petar Tanasić, ali i ostali daju pun dobrinos dobrim igrama.

-  Imali smo dosta sreće u četvrtfinalu u meču sa Lamponeom – iskren je igrač Brovel viljuškara Miroslav Bjeloš.-Rivali su u igri promašili dva kaznena udarca, a i prilikom  penal ruleta nisu bili prisebni. Nadamo se da će nas sreća i dalje paratiti i da ćemo slaviti i u okršaju sa OŽ Lovrenac.  Dobro se poznajemo, nekolicina igrača iz njihove ekipe u minuloj sezoni igrali su za nas. U svakom sluačaju, biće to zanimljiv i neizvestan okršaj.

Očekuje nas teška utakmica, ali se nadam da ćemo ponovo stići do finala. Autogalant ima sjajan tim, nekoliko iskusnih igrača, ali smatram da u meč ulazimo kao favoriti (Milan Čičić)

Najbolji u redovima OŽ Lovrenca u dosadašnjim mečevima bio je golman Rašo Lugonja, koji je branio fenomenalno i sigurno je najzasluženiji što  su Mladenovljani stigli do polufinala. Međutim, bio bi greh ne spomenute iskusne Vladimira Puđu, Milana Kozomaru, Marka Trifunovića,  Marka Vićentijevića ...

-  Već smo premašili plan – kaže kapiten tima Rašo Lugonja. - Zaista nismo očkivali da stignemo do polufinala. Igrao sam na desetak „Dnevnikovih“ turnira“, ali uvek nas je pratio maler, sada se izgleda sve poklopilo u našu korist. Znamo da su Brovel viljušakri favoriti, ali ćemo  učiniti sve da pobedimo. Biće to žetok okršaj.

U drugom polufinalu sastaće se Maks bet i Autogalant iz Veternika. „Kladioničari“ su u dosadašnjem delu turnira sa lakoćom prebrodili sve prepreke. Blistao je Milan Čičić, koji je minule godine  poneo epitet najboljeg igrača turnira. I sada se igra Maks bet vrti oko Čičića, međutim, mora se reći da veliki dorinos igri daju i Nebojša Desnica, Danijel Dujković, Goran Nedić i ostali.


Polufinale

16.00: pioniri:Restoran Naša Tvrđava – Fortuna bambino

16.35: pioniri:Fasada - Kafe Dača

17.10: kadeti: Kafana Kranjac – MGM Plamen instalacije

17.45: kadeti:: NPR Pantić – Mađioničari

18.20: seniori: OŽ Lovrenac – Brovel viljuškari

18.55: seniori: Autogalant – Maks bet

Finale 20. januara

14.30: finale, mlađi pioniri

15.05: Meč za treće mesto, pioniri

15.40: finale, pioniri

16.15: meč za treće mesto, kadeti

16.50: finale, kadeti

17.25: meč za treće mesto, seniori

18.00: finale, seniori


- Očekuje nas teška utakmica, ali se nadam da ćemo ponovo stići do finala – kaže najbolji igrač Maks beta Milan Čičić. – Autogalant ima sjajan tim, nekoliko iskusnih igrača, ali smatram da u meč ulazimo kao favoriti.

Ekipu Autogalanta predvodi nekadašnji superligaški fudbaler Stojan  Pilipović, a tu su još nekoliko igrača koji godinama igraju na našem tutrniru.  - Odigrali smo dobro u četvrtfinalu protiv Kafe Pande, nadam se da ćemo i u meču protiv Maks beta igrati odgovorno i čvrsto – najavio je Pilipović. – „Kladioničari“ su u maloj prednosti, ali ako nam se ukaže prilika iskoristićemo je.

Što se tiče mlađih kategorija, u polufinalu uglavnom nastupaju igrači Vojvodinu, ali valja  izdvojiti i Đurđevčane (Fasadu), koji  pod budnim okom trenera  Duška Trivunovića igraju lep fudbal.

G. Kovač

Autor:
Pošaljite komentar