Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Počela nova era dominacije Novosađana (foto)

03.05.2019. 12:07 20:44
Piše:
Foto: Filip Bakić/OK Vojvodina NS seme šampion Srbije 2019.

Od 1992. do 2000. godine, Odbojkaški klub Vojvodina bio je neprikosnoven i, sa devet uzastopnih titula, profilisao se kao lider sporta preko mreže u našoj zemlji.

Čini se da je sada, uz treći šampionski pehar zaredom, osvojen protiv Crvene zvezde, uspostavlja nova era dominacije Novosađana. Iako je sezona u nekim segmentima bila turbulentna i ambiciozna, sve se na kraju dobro završilo po odbojkaškog giganta u regionu, koji je tako prišio 16. šampionsku zvezdicu.

Najviše su crveno-beli pokazali ove sezone, bili nedodirljivi na prvom mestu lige, a potom i mini lige. U polufinalu plej-ofa savladali su Mladi radnik s glatkih 3:0 u pobedama, a u finalu najvećeg takmaca Crvenu zvezdu sa 3:1. Iako su finalnu seriju započeli porazom na svom terenu, izabranici trenera Siniše Gavrančića naredna tri meča dobili su skoro pa dominantno, ne dozvolivši protivniku ni tračak nade u drugačiji ishod.

Daleko od toga da je finale bilo lako, ipak se radilo o susretu dva najljuća rivala u srpskoj odbojci, a samo Vošini momci znaju koliko su morali da rade i da se trude za novi pehar, koji, ipak, sezonu dovodi u kategoriju uspešnih.

- Najpre sam čestitao igračima, oni su ti koji su pokazali kvalitet koji poseduju i zasluženo osvojili titulu. Pre početka plej-ofa, bilo je i slabijih igara, ali se sve na kraju složilo, sav naporan rad koji smo forsirali došao je do izražaja i kvalitet igre je bio na zadovoljavajućem nivou. Posle poraza u Novom Sadu na početku serije, nijednog trenutka nisam sumnjao u uspeh. Verujem u moje igrače i dobro znam šta mogu da urade i kako mogu da igraju, tako da je bilo samo potrebno vreme da prikažu kvalitet koji su demonstrirali u sve tri utakmice koje smo dobili – rekao je šef struke Vojvodine NS seme Siniša Gavrančić.

Po mnogima, titulu najkorisnijeg igrača finalne serije mogu da podele srednji bloker Stevan Simić i korektor Božidar Vučićević, a ovom drugom pripala je čast da na parket spusti poslednji poen četvrte utakmice.

- Bilo je teško, posebno u četvrtoj utakmici. Igralo se poen za poen, što je očekivano za ove dve ekipe. Kod poslednjeg poena osećanja su bila pomešana, teško je opisati radost posle osvajanja titule, to jednostavno mora da se doživi. Veliko je olakšanje kada grupa ljudi koja je zajedno radila, ispuni sve ono što je želela. Mislim da smo u finalu bili bolji protivnik, istina je da smo izgubili prvu utakmicu, ali ubeđen sam da je ona druga bila presudna. Posle te pobede, shvatili smo da možemo, da nam je malo potrebno da sve na kraju bude kako smo planirali. Ta pobeda bila je okidač koji nas je pokrenuo, a sve ostalo smo pokazali na terenu – istakao je Vučićević.

Marko Ristić

Foto: Filip Bakić

Zbiljić: Ipak uspešna sezona

Predsednik Vojvodine NS seme Dragoljub Zbiljić bio je zadovoljan zbog osvajanja nove titule i istikao je da nijednog trenutka nije sumnjao u to, ali i da je ovaj pehar definisao sezonu kao uspešnu.

- Lepa i velika utakmica, tradicionalno rivalstvo Vojvodine i Zvezde i mislim da titula zasluženo ostaje u Novom Sadu. Čestitam i Crvenoj zvezdi, ovo je uspešna sezona i za nju, zbog osvojenog Kupa. Presrećni smo osvajanjem trofeja i idemo dalje s našim planovima. U finalnoj seriji, imali smo mirnoću sve vreme i posle prvog poraza, čvrsto smo vrovali u ispunjenje glavnog cilja. Posle te utakmice ušao sam na teren, da pružim podršku igračima. Takav sam, uđem na teren kada je teško, a kada je sve lepo – malo se sklonim. Ova titula “izvlači” čitavu sezonu, a dobro je to što smo dobili novog lidera, to je Božidar Vučićević, koji je preuzeo dirigentsku palicu. Čestitam njemu i svima ostalima u klubu – rekao je Zbiljić.

Crvena zvezda– Vojvodina NS seme 1:3 (21:25, 25:16, 18:25, 15:25)

BEOGRAD: Hala USC “Voždovac”, gledalaca: 500, sudije: P. Balandžić (Beograd), Janković (Užice).

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 3, Jevtić (l), Petković, Đurđević (l), Tadić, Mašulović 10, Petrović 3, Nejić 11, Sinđelić, Jovanović 7, Dodić 13, N. Pavlović, Andonović 6, D. Pavlović.

VOJVODINA NS SEME: Simić 12, Vučićević 17, Fundora, Škundrić (l), Negić (l), Kovačević 8, Vijecki 1, Kujundžić, Kostić, Mehić 13, Radević, Todorović 3, Rudić, Perić 10.

Autor:
Pošaljite komentar
Četvrta utakmica finala plej-ofa: Crvena zvezda – Vojvodina 1:3 (Uživo)

Četvrta utakmica finala plej-ofa: Crvena zvezda – Vojvodina 1:3 (Uživo)

01.05.2019. 18:22 19:51