Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Crveno-beli izvukli remi spornim golom u 158. večitom derbiju

23.09.2018. 19:33 22:24
Piše:
Izvor: FoNet

BEOGRAD: U 158. večitom derbiju Partizan i Crvena zvezda su remizirali.

Prema svemu viđenom, crno-beli su bili bliži pobedi, ali je četa aktuelnog šampiona uspela da se izdigne i osvoji bod. Bio je ovo dobar derbi, a što je još važnije – miran, kako na terenu, tako na tribinama. Uz to, crveno-beli više nisu s maksimalnim učinkom u domaćem šampionatu, a crno-beli su pokazali da imaju potencijal za mnogo bolje partije nego što su ih do sada pokazivali.

Već u 1. minutu Partizan je imao veliku priliku. Pantić je centrirao na peterac, Borjan se okliznuo, ali je u poslednjem trenutku ispred Jankovića uspeo da uhvati loptu. „Valjak“ je bolje počeo derbi, činilo se da je bio odlučniji, pritiskao je odbranu Crvene zvezde, koja je u tim trenucima bila nesigurna. Taktika Zvezde da strpljivo iznosi loptu sa svoje polovine, nije donosila rezultat jer su rivali s druge strane igrali presing i brzo sekli te napade. To se dogodilo i u 7. minutu, kada je Janković presekao jednu loptu, ušao iskosa u šesnaesterac, ali i šutirao pored gola. Sticao se utisak da tim iz Ljutice Bogdana nije verovao da će Partizan odlučnije ući u derbi, pa je možda i to bio razlog izvesne ležernosti u četi Vladana Milojevića. Sjajnim kretnjama kod crno-belih isticao se Marko Janković, koji nijednog trenutka nije imao stajao. Partizan je igrao presing koji je bio neprestan, što je radovalo navijače ovog kluba. Ono što je nedostajalo ekipi Zorana Mirkovića bila je drčnost Rikarda Gomeša, koji se često odlučivao na alibi rešenja, i prosto bežao od lopte.

Ono što je malo ko očekivao bilo je to da će ,,valjak“ u prvih dvadeset minuta imati četiri solidne šanse, što je više nego što je prikazivao u duelima i sa daleko slabijim protivnicima. Jednostavno, Partizan je bio silno motivisan, znao šta mu ova utakmica donosi i krenuo po to. Zbog toga je Borjan imao dosta posla, koji je dobro obavljao.

U 33. minutu, ipak, čuvar Zvezdine mreže nije mogao da spreči vođstvo protivnika. Gomeš je presekao jednu loptu, krenuo u solo prodor, šutirao sa 17 metara i bio precizan, za iskupljenje Partizanovog napadača koji je ipak pokazao da može. A, u 39. minutu Gomeš je mogao da postigne i drugi gol, ali je Degenek dobro intervenisao. Poluvreme je završeno vođstvom crno-belih, koji su bili daleko bolji od „večitog rivala“.

U nastavku Crvena zvezda je krenula angažovanije, a Partizan se povukao na svoju polovinu. To je uzrokovalo više napada Zvezde koji su bili sve bliži golu Stojkovića. Ali, u 52. minutu sevnula je desnica Pantića, a lopta je uzdrmala prečku. Nešto kasnije, usledila je dobra akcija Crvene zvezde, zavšio je Kafu udarcem sa 15 metara, ali pravo u Stojkovića. Crveno-beli jesu bili dominatniji, ali su crno-beli dobro stajali na terenu, i čvrstim markacijama otklanjali svaku opasnost po svoj gol. Drugo, činilo se da su gosti delovali i umorno posle silnih utakmica ove sezone, pa im je falilo one oštrine u napadu koju su do sada u svim takmičenjima često demostrirali.

I kada su izabranici Vladana Milojevića dolazili u prilike Boaći je delovao priličnio indisponirano i olako ih propuštao. Ali, u 73. minutu, ipak, usledio je gol za Crvenu zvezdu. Korner je izveden sa desne strane , a upravo Boaći glavom uputio loptu u gol. Bilo je diskutabilno da li je Stojković uspeo da odbrani taj udarac ili nije, ali čini se da je lopta ipak čitavim obimom prešla gol liniju. To je bilo i poslednje uzbuđenje na derbiju i ostalo je 1:1.

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca: 20.000, sudija: Grujić (Niš). Strelci: Gomeš u 33. za Partizan, a Boaći u 73. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Zđelar, Zakarić (Partizan), a Krstičić (Crvena zvezda). 

PARTIZAN: Stojković 6, N. R. Miletić 6,5, Marković 6, Valijente 6, N. G. Miletić 6 (Urošević), Zđelar 6, Šćekić 6,5, Janković 8 (Kosović 6), Pantić 7,5, Zakarić 6,5, Gomeš 7 (Nikolić 6).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6,5, Stojković 6, Babić 6, Degenek 6, Rodić 6 (Gobeljić), Krstičić 6,5, Čaušić 6 (Jovančić 6,5), Kafu 6,5 (Simić 6), Ben 6,5, Marin 7, Boaći 7.

I. Lazarević

Autor:
Pošaljite komentar