Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

"Orlovima" večeras pobeda ne sme da izmakne

30.03.2021. 09:32 09:36
Piše:
Izvor: FSS

BEOGRAD: Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo utakmicom trećeg kola protiv Azerbejdžana, u Bakuu (18).

Izabranici selektora Dragana Stojkovića dobro su startovali, osvojili četiri boda u duelima s Republikom Irskom i Portugalijom i očekuje se da večeras ostvare važan trijumf. Po mnogima, Azerbejdžan je moža i najslabija selekcija u Grupi A, što nikako ne znači da će naš tim lako stići do željene pobede. Ali, posle dve sjajne utakmice i četiri osvojena boda pobeda u Bakuu ne sme da nam izmakne, jer, realno gledano, bolji smo od Azerbejdžana.

Selektor Stojković uneo je mnogo pozitivnih stvari u igru reprezentacije, a posebno se to odnosi da i posle primljenog gola(golva) ne posustaju, nego se bore do poslednjeg trena. I protiv Iraca i protiv Portugala prva poluvremena su  bila loša, da bi u drugima sve bilo kud i kamo bolje. Protiv Iraca bila je dovoljna jedna dobra akcija da se na poluvreme ode sa egalom, a zatim u nastavku dobije utakmica, dok je protiv zvaničnog prvaka Evrope zaostatak nakon prvih 45 minuta bio dva gola, što su naši momci uspeli da anuliraju za samo četiri minuta. Činjenica je da su Portugalci u finišu postigli regularan gol koji im nije priznat, ali sudij e su tako presudile. Ono što treba da upozori  je reakcija golmana Dmitrovića, koji je bez potrebe izleteo i doveo ekipu u opsanost. U narednim utakmicama to ne sme da se dešava, a verujemo i da neće.


Izraleac na centru

Pravdu će u Bakuu deliti izraelski sudija Roj Rajnšrajber. On nikada do sada nije sudio našoj reprezentaciji, a od naših klubova pravdu je delio  na utakmici Partizan – Budućnost u kvalifikacijama za Ligu šampiona.


„Orlovi“ su prikazali sjajan potencijal u napadu, predvođeni glavnim kreatorom Dušanom Tadićem  i rasnim strelcem Aleksandrom Mitrovićem. Ali, ono što brine su greške u odbrani kojih je bilo i protiv Iraca i protiv Portugalaca i na kojima će selektor Stojković morati najviše da radi. Ali, da ne budemo prestrogi; kada je bilo najvažnije i ti momci su bili na maksimumu tako da im se može oprostiti. Naš tim  će večeras igrati bez suspendovanog Nikole Milenkovića, a Miloš Veljković nije otputovao u Baku zbog povrede. Selektor će morati da nađe rešenje za ovaj hendikep. Ono što je na drugoj strani plus je to što je tim dobio još dvojicu odličnih igrača u navali, Nemanju Radonjića i Filipa Đuričića. Obojica su imala važne ulogu u dobrim rezultatima na startu kvalifikacija, ali ono što je radio Radonjić u duelu sa Portugalom je za prepričavanje. Brzonogo krilo je demonstriralo sve osobine modernog fudbalera: bežao odbrani evropskog prvaka, u pravo vreme slao pasove, driblingom se oslobađao svojih čuvara...Izgleda da je na putu da se vrati u formu iz vremena kada je stekao status reprezentativca. 


Filip Đuričić: Neće biti lako

Reprezentativac Filip Đuričić  je rekao da mu je drago što je prvi put u Bakuu, uz podsećanje da je selektor pred start kvalifikacija rekao da će možda mečevi protiv Azerbejdžana i Luksemburga biti možda i najteži

Svaki meč shvatićemo ozbiljno, svaki sledeći je najvažniji. Moramo, dakle, Azerbejdžan da shvatimo ozbiljno kao što smo to uradili protiv Irske i Portugalije. Moramo ući jako u meč, da budemo veoma skoncentrisani, fokusirani. Svi smo veoma motivisani da igramo za svoju zemlju i ono što je najvažnije, svi smo svesni da neće biti lako, naprotiv, rekao je Filip Đuričić.


U svakom slučaju, ako naš tim odigra utakmicu na novou prethodne dve  ne bi trebalo pobeda da dođe u pitanje, bez obzira što je Azerbejdžan u prvom kolu izgubio od Portugala minimalnim rezultatom, uz podsećanje da ni jednom nije šutnuo na gol divala, a da su Ronaldo i drugovi priomađili siajset izglednih prilika.  Nakon remija za Portugalom selektor Stojković je, između ostalog, rekao: 

U prošlosti smo navikli da posle jednog ili dva dobra rezultata  dolazi do opuštanja. Ta priča je ispričana i tako nešto ne dolazi u obzir. Azerbejdžan je protiv Portugalije pokazao da nikom neće biti lak rival u grupi i mo to moramo da imamo na umu, upozorio je Piksi.  


Ismailov: Remi bi bio fenomenalan rezultat   

Bivši reprezentativac Azerbejdžana Ismailov smatra da ekipa ne postiže bolje rezultate zbog fudbalske filozofije selektora De Bjazija.

Naš tim je i pored poraza  igrao dobro protiv Portugalije. Poraženi smo i od Katara (1:2), ali smo prikazali timski fudbal. Jednostavno postoje problemi sa napadom zato što reprezentacija igra defanzivno. Branimo se sa 7-8 igrača, što automatski stvara probleme sa ulaskom u napad. Stoga je malo utakmica u kojima osvajamo bodove, rekao je nekada odlični kreativac.

Ismailov smatra da domaćin ne može da priredi iznenađenje. 

Srbija je  uzela bod u meču sa veropskim šampionom Portugalom (2:2) i pokazali kvalitet. Ukoliko uspemo da izborimo remi bio bi to fenomenalan rezultat, ali biće veoma teško. Ako budemo igrali u istoj postavi i u istom defanzivnom fudbalu, onda opet nećemo moći da postignemo gol. Moramo da razmišljamo i o napadu Ako želimo da pobeđujemo moramo da postižemo golove, a sa ovakvom taktikom to će biti teško. No, ipak verujem da kao domaćini možemo da savladamo Irce i Luksemburžane, kazao je Ismailov.


Srbija je posle dva odigrana kola prva na tabeli Grupe A i bilo bi lepo da ostane na toj poziciji i posle utakmice u Bakuu. Imamo tim za dobar rezultat protiv Azerbejyana i verujemo da će nam reprezentacija doneti novu radost.

I. Lazarević

 

Danas

A grupa

Azerbejdžan-Srbija (18)

Luksemburg-Portugalija (20.45)

1. Srbija   2      1      1      0      5:4   4

2. Portugalija       2      1      1      0      3:2   4

3. Luksemburg   1      1      0      0      1:0   3

4. Azerbejdžan    1      0      0      1      0:1   0

4. Irska    2      0      0      2      2:4   0

E grupa

Vels-Češka (20.45)

Belgija-Belorusija (20.45)

G grupa

Crna Gora-Norveška (20.45)

Gibraltar-Holandija (20.45)

Letonija - Turska (20.45)

H grupa

Kipar-Slovenija (18)

Hrvatska-Malta (20.45)

Slovačka-Rusija (20.45)

Sutra B grupa

Španija-Kosovo (20.45)

Grčka-Gruzija (20.45)

C grupa

Litvanija-Italija (20.45)

Severna Irska-Bugarska (20.45)

D grupa

BiH-Francuska (20.45)

Ukrajina-Kazahstan (20.45)

F grupa

Austrija-Danska (20.45)

Moldavija-Izrael (20.45)

Škotska-Farska Ostrva (20.45)

I grupa

Andora-Mađarska (20.45)

Engleska-Poljska (20.45)

Lihtenštajn-Island (20.45)

J grupa

Jermenija-Rumunija (18)

Nemačka-Severna Makedonija (20.45)

San Marino-Albanija (20.45)

Autor:
Pošaljite komentar
Srbija od 0:2 do boda protiv Portugala

Srbija od 0:2 do boda protiv Portugala

27.03.2021. 22:42 23:33