Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSADSKA LIGA Temerinci lako s Bukovčanima

27.04.2021. 11:03 11:06
Piše:
Foto: M. Pavlović

Fruškogorski partizan – TSK 1:4 (0:1)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, sudija: Čurčić (Titel). Strelci: Podraščanin u 87. za Fruškogorski partizan, a Paško u 25, Jovanović u 56, (iz penala) i Mirosavljević u 89. minutu za TSK. Žuti kartoni: Mesaroš i Čergić (Fruškogorski partizan), Paško, Nikolić i Đanković (TSK).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Šurlan, Dević, Tešanović(Makivić), Klincov, Grubišić (Dulić), Milovanović (Jurković), Mesaroš (Bjelić), Čergić (Podraščanin), Simić, Kantar, Antonić.

TSK: Vojvodić, Brežnjak, Stričević, Milosavljević, Soldat, Bobot, Paška (Tomić), Nikolić (Jovanović), Klaić( Grgić), Đanković (Mirosavljević), Kosić.

Dueli između ovih rivala nekada su bili derbiji. Ovoga puta nije bilo tako, jer Temerinci su spakovali ceo paket od tri boda i podarili domaćima četiri gola u mreži i otišli kući. Gledajući utakmicu nije se stekao utisak da su gosti toliko nadmoćniji, ali ponovila se boljka domaćih da i iz pravih šansi nisu uspevali da pogode cilj.

Očigledno je da crno – beli nisu ušli u istinsku formu. Inače, utakmica je bila veoma borbena, ali bez oštrijih startova i bilo kakvih incidenata.  Temerincu su poveli u 25. minutu lepim golom Paška i s tim rezultatom otišlo se na odmor. Pokušavali su domaći da izjednače, ali slaba vajda. Odlično je branio Vojvodić, naročito u finišu susreta. Posle lepe akcije, u 56. minutu, precizan je bio Jovanović, a pet minuta kasnije, s bele tačke, pogodio je Janković. Smanjio je Podraščanin tri minuta pre kraja i krenula je ofanziva Bukovčana, ali bez realizacije. Tačku je stavio Mirosavljević.

M. Pavlović

Fruškogorac - Veternik 1:5 (1:1)

SREMSKA KAMENICA: Igralište Fruškogorca, sudija: Šarić (Novi Sad), strelci: Škrbić u 2. za Fruškogorac, a Pečić u 47. i 76. Ognjanović u 54. Čičić u 71. i Ušćumlić u 79. minutu za Veternik. Žuti kartoni: Varničić, Milojević, Ris, Sl. Lalić, Lukaja, Vasoljević (Fruškogorac), Ušćumlić, Kitić, Vuković (Veternik). Crveni karton: Čalija (Veternik).

FRUŠKOGORAC: Sl. Lalić, Ris (Zečević), Vasojević, Dragojlović, Kukuruzović, Starovlah (Miavec), Jevtić, Škrbić, Milojević, Lukaja, Varničkić.

VETERNIK: Ivić, Tomić, Švonja, Ognjanović, Čalija, Ušćumlić (Blažić), Kitić, Vuković (Đurić), Pečić (Vukaljević), Čičić  (Srdanović), Turalo.

U derbiju kola ekipa iz Veternika je furioznom igrom u nastavku došla do ubedljive pobede. Na samom početku Kameničani su uspeli da dođu do prednosti, preko Dragana Škrbića. Kako je vreme odmicalo tako su i momci trenera Bobana Dašića preuzimali inicijativu, kod domaćina bila je evidentna nervoza s obzirom da su već u 2. minutu drugog poluvremena Veterničani uspeli golom Dušana Pečića da izjednae rezultat.

Pokušali su domaći da čvrstom igrom sačuvaju rezultat, ali nisu uspeli. Jovan Ognjanović je doneo prednost gostima u 71. minutu, potom je  Milan Čičić je savladao Lalića. A do kraja meča za ubedljivu pobedu potrudili su se Dušan Pečić i Aleksa Ušćumlić.

M. Po.

Bačka (Đ) - Jedinstvo 1:4 (1:2)

ĐURĐEVO: Igralište Bačke, sudija: Spasojević (Novi Sad), strelci: Ignjić u 15. za Bačku,a Pinjo u 8. i 36. Dimić u 49. i Kovačević u 74. minutu. Žuti kartoni: T. Trivunović, Letić (Bačka), Milanović, Malinović, Zorić, Bubnjević, Pinjo, M. Tepić (Jedinstvo).

BAČKA: Smoljan 6, Sivčević 7 (Topčiov), D. Trivunović 7, Ž. Trivunović 7, Ignjić 7 (Čegar), To. Trivunović 6 (Balog 6), Letić 6, Marković 7 (Me. Trivunović 6), Rogić 7, Dejanović 7, S. Trivunović 6 (Kalajdžić 6).

JEDINSTVO: Gavrilović 7, Vitorac 7, Zorić 7, Dragoljević 8 (Filipović 7), Kovačević 7, Pinjo 8 (Rabljenović), Dimić 7, Malinović 8, Rosić 7, Bubnjević 8, Matijević 7.

Opštinski derbi zasluženo je pripao momcima trenera Lolića. Već u 8. minutu najbolji akter Pinjo poigrao se sa odbranom domaćih i savladao Smoljana. Uspeli su domaći da posle dodavanja Siniše Trivunovića preko Ignjića da izjednače rezultat. Na scenu je do poluvremena ponovo stupio Pinjo, bio je neumoljiv za novo vođstvo Jedinstva.

Na početku drugog poluvremena Dimić je uspeo da poveća prednost, krenuli su Đurđevčani na sve ili ništa što je dalo puno prostora gostima da iz kontranapada ugroze gol Smoljana. Iz jedne takve akcije Kovačević je pobegao čuvarima za ubedljivu prednost. Da ublaže poraz prilike su do kraja imali Rogić i Letić, ali je u nastavku mreža Gavrilovića mirovala.       

M. Po.

ŽSK - Šajkaš 1:2 (0:1)

ŽABALJ: Stadion ŽSK-a. Sudija: Ćulum (Šajkaš). Strelci: Klisara u 70. ŽSK, a Kovačević u 30. i Marcikić u 50. minutu za Šajkaš. Žuti kartoni: Zekonja, Džambas, Ninković, Markov, Tošić(ŽSK), Maljurić, Marcikić, Kovačević (Šajkaš). Crveni karton: Zekonja (ŽSK).

ŽSK: Savanović 7, Zekonja 6, Bojčuk 7, Đurđić 7 (Krulj), Džambas (Mirić 6), Ušćumlić 7, Ninković 6, Boroja 6, Markov 6, Klisara 6, Tošić 6.

ŠAJKAŠ: Šovljanski 7, Graorac 7, Pavkov 7, Rulić 7, Maljurić 7, Marcikić 7, Kovačević 7, Stanković 7, Nikolaš 7, Vujinović 7, Radivojević 7.

U obostrano otvorenoj igri uzmicanja nije bilo, varnica je bilo na obe strane, a gosti su bili spretniji i srećniji i golom Đorđa Kovačevića stigli su do prednosti.

Prava i neverovatna uzbuđenja dogodila su se na početku drugog dela igre i to u 50. minutu kada je gostima priznat gol iz sumnjive situacije koji je postigao Lazar Marcikić. Usledila je žestoka reakcija domaćih igrača, a meta je bila pomoćni sudija Ana Živković. Nakon desetominutnog prekida nađeno je kompromisno rešenje, pomoćni arbitri su promenili strane.

Jedino vredno pomena do kraja susreta je gol koji je za domaće postigao Ognjen Klisara.

P. Bundalo

Omladinac - Bačka (B) 2:1 (0:1)

STEPANOVIĆEVO: Igralište Omladinca, sudija: Kukuda (Petrovaradin), strelci: Stojanović u 75. i 90. (oba iz penala) za Omladinac, a Pavlov u 55. minutu za Bačku. Žuti kartoni: Hernaus, Nestorović, D. Zeljković (Omladinac), Đaković, Radosavljević, Pavlov, Trifunović, Leđanac (Bačka). Crveni karton: Đaković (Bačka).

OMLADINAC: Latinović, Nestorović, LJ. D. Zeljković, Pecelj, Vujičić, An. Hernaus (Samardžić), Al. Hernaus (D. Zeljković), Dubačkić (Subotić), Keleman (Tomljanović), Stojanović, Bjelobaba (Bjekić).

BAČKA: Mandić, Radosavljević, Todorić, Karanović, Đaković, Milić, Rokvić (Brnbota), Kovačević, Leđanac, Trifunović, Pavlov.

U duelu dve ekipe koje se bore za opstanak na kraju su domaći uspeli da dođu do vrednih bodova. U prvom poluvremenu Keleman je sa samo nekoliko metara promašio praznu mrežu, a gosti su udarcem iz daljine uzdrmali prečku golmana Latinovića. Uspela je ekipa iz Begeča da dođe do prednosti golom Rajka Pavlova koji se najbolje snašao u šesnaestercu domaćina i savladao Latinovića. Vođstvo gostiju prodrmalo je igrače Omladinca koji su od tog trenutka krenuli na sve ili ništa. Ređale su se prilike da bi u 75. minutu u kaznenom prostoru srušen Bjekić, a siguran sa penaltika bio je Đorđe Stojanović.

U poslednjim trenucima regularnog dela sudija Kukuda po drugi put je pokazao na penaltik, a pritom i crveni karton Milošu Đakoviću koji je u stilu golmana rukom izbio loptu iz gola. Siguran po drugi put za vredne bodove sa bele tačke bio je Stojanović       

M. Po.

Futog - Hajduk 0:2 (0:1)

FUTOG: Igralište Futoga, sudija: Filipović (Novi Sad), strelac: Stjepanov u 39. i 78. minutu Žuti kartoni: Mih. Beronja, Sirar (Futog), Mikulić, Vujčić, Srećkov, Stjepanović (Hajduk).

FUTOG: Žinić, Mir. Beronja, Baračanin, Crepulja (Šobot), Kosić, Stevanovski, Čepić, Vuković (Topolić), Sirar (Milo. Latinović), Mih. Beronja (Mirson), Milk. Latinović.

HAJDUK: Šarić, Vujičić, M. Mikulić (S. Samolovac), Lazić, Petrić (P. Samolovac), Marković, Rosić, Srećkov, Topić (Milovanović), Stjepanović, O. Mikulić.

Već odavno otpisana ekipa iz Čuruga napravila je prvorazredno iznenađenje nanevši prvi prolećni poraz Futožanima koji nisu ličili na ekipu koja je mlela tokom ove polusezone i osvajala bodove.

M. Po.

Petrovaradin - Susek 2:1 (2:1)

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, sudija: Čobanov (Rumenka), strelci: Knežić u 7. i Pavlov u 9. za Petrovaradin, a Guberenić u 41. minutu za Susek. Žuti kartoni: Derviši, Budečević, Popović, Šimulija, Šarac, Surdučki (Petrovaradin), Šodić, Topić, Blagojević, Guberenić (Susek). Crveni karton: Šodić (Susek).

PETROVARADIN: Jovanović, Bukvić (Šarac), Ristivojević, Šimulija, Todorović (Surdučki), Budečević, Torbica, Pavlov, Derviši, Popović, Knežić.

SUSEK: Plemić, Šovljanski, Velikić (Krstić), Celin, Rapić, Jovanov, Blagojević, Starčević, Topić (Mikić), Guberenić, Šodić.

M. Po. 

Autor:
Pošaljite komentar