Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Salajčani sigurni u Gospođincima

17.08.2021. 10:38 10:40
Piše:
Foto: Momenat iz utakmice u Gospođincima, foto: Z. Siriški

Jedinstvo - Slavija 2:4 (0:1)

GOSPOĐINCI: Igralište Jedinstva, gledalaca 100. Sudija: Ćulum (Šajkaš) Strelci: Dimić u 67. (iz penala) i  R.Tepić u 75. za Jedinstvo, a Ferati u 40. i 60 (iz penala), Radovanović u 47. i Begović u 72. minutu za Slaviju. Žuti kartoni: Kovačevi, Malinović i M.Tepić (Jedinstvo). Dražić, Radovanović i Vučković (Slavija).

JEDINSTVO: Gavrilović 7, Medić 6, Zorić 6, Tucakov 7, Kovačević 6, R. Tepić 6, Grujić- (Večanski-), (Vlaović), Malinović 6, Bubnjević 6, M.Tepić 6, Dimić 6,

SLAVIJA: Čavić 7, Žakula 6 (Ikonić), Gajić 7, Glišić 7 (Janić 7), Stajić 8, Ubović 7, Dražić 7, Begović 8 (Ostojić), Ferati 8 (Bogdanović), Radovanović 7, Vučković 7 (Ružić 6).

Fudbaleri Slavije su tokom svih 90 minuta demonstrirali presing igru i želju da se postigne gol. Očigledne su ambicije kluba iz Novog Sada, a pokazali su da su uspešno odradili pripreme. Jedinstvo je dobro pariralo u većem delu utakmice, ali je primetna nesremnost igrača i nedostatak tri standardna igrača. Opet je odbrana bila bolji deo tima koji je dobio na kvalitetu dolaskom stamenog Tucakova na mestu štopera.

Golman Gavrilović je spasao domaćine težeg poraza , a i dva gola je primo iz sumnjivo dosuđenih penala. U 40 minutu je sudija Ćulum svirao penal gostima posle žestokog duela u kaznenom prostoru kada je Bubnjević čini se korektnim startom smakuo loptu Begoviću. Nije bilo teško Ćulumu da i u 60. minutu svoju dilemu reši novim penalom za Slaviju što je već bilo nedostižnih 3:0 za favorizovane Salajčane Gosti su zaslužili pobedu, pokazali su primerenu borbenost i njihovom trijumfu nema zamerke. Jedinstvo je na 3:1 smanjilo preko Dimća iz penala u 67. minutu kada je Ćulum nastavio da „vežba” sviranje penala, jer mu je to bio treći na ovoj veoma fer i korektnoj utakmici.        

Z. Siriški

Fruškogorski partizanŽSK 2:1 (1:0)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, gledalaca 200, sudija: Nikolić (Novi Sad). Strelci: Podraščanin u 15. i Nikolić u 8. za Fr. Partizan, a Pinjo u 90. minutu (iz jedanaesterca) za ŽSK. Žuti kartoni: Podraščanin (Fruškogorski partizan), Zekonja i Ninković (ŽSK).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Perić, Podraščanin (Tešanović), Mirić, Nestorović, Babić, Nikolić, Čergić, Čavić (Bjelić), Kantar, Antonić, Grubišić (Klincov).

ŽSK: Bajt, Zekonja, Đurđić, Džambas, Ninković, Kronić (Radić), Boroja, Cvetićanin (Mirić), Klisara (Popov), Pinjo, Ostojić.

Fudbaleri Fruškogorskog partizana statovali su pobedom u novom prvenstvu. Žrtva domaćih bila je ekiša ŽSK iz Žablja. Ova pobeda je tim veća ako se zna da su domaći nastupili u prilično oslabljenom sastavu. Inače, po veoma toplom i sparnom vremenu prikazana je dosta dopadljiva igra obeju sastava, ali domaći su bili nadmoćniji za nijansu i to je rezultiralo već u 15. minutu. Posle sjajnog prodora, po desnoj strani, iskusnog Miroslava Grubišića i njegovog ubacivanja lopte Mihajlo Podraščanin ju je sproveo u mrežu Žabaljaca. Posle toga bilo je šansi s obe strane, ali na odmor se otišlo postignutim rezultatom.

U drugom delu gosti su zaigrali nešto preduzimljivije, ali u 66. minutu dosuđen je penal za Bukovčane. Loptu je uzeo Bojan Kantar, šutirao a Bajt je odbranio. Ona je ponovo došla do Kantara, ali i ovoga puta golman Žabaljaca bio je pobedni.

Gosti su se tek tada osokolili i krenuli u napade. Nisu im domaći dozvolili bilo kakvo iznenađenje. U 87. minutu viđen je istinski gol za TV špice. Sviran je slobodan udarac za crno – bele na nekih 30 metara. Loptu je namestio novajlija Čedomir Nikolić i strašnim šutem pogodio donji ugao gostiju. Ipak, minut pre kraja Žabaljci su smanjili na 2:1. Strelac s bele tačke bio je odlični Miloš Pinjo.

M. Pavlović

Futog - Crvena zvezda 2:3 (0:3)

FUTOG: Igralište Futoga, gledalaca 100, sudija: Dragoljević (Bački Jarak). Strelci: Topolić u 66. i 71. za Futog, a Lepojević u 12. i Ćelić u 15. i 37. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Baraćanin (Futog), a Radaković, Kosijer i Lepojević (Crvena zvezda).

FUTOG: Milaković, Beronja, Karanović, Sakač, Stevanovski, Samardžija (Topolić), Čepić, Mikan Latinović, Beronja (Milovan Latinović) Baraćanin (Geri).

CRVENA ZVEZDA: Tankosić, Bjelanović, Radaković, Eror, Pankov, Kosijer, Nikolić, Pešović (Ćulum), Orešković, Lepojević, Čelić.

Gosti iz Novog Sada sjajno su otvorili utakmicu, već u 12. minutu Lepojević je pogodio mrežu Milakovića, a nešto kasnije i korpulentni Čelić je bio efikasan. Na poluvremenu fudbaleri pored „Najlon pijace” imali su tri gola prednosti, međutim u nastavku meča domaći su uspeli da postignu dva pogotka i malo je nedostajalo da izjednače rezultat.

BoracJugović 2:1 (0:0)

NOVI SAD: Igralište Borca, gledalaca oko 100, sudija: Ćurčić (Titel). Strelci: Popović u 51. i u 63. za Borac, a Vuletić u 56. minutu za Jugović. Žuti kartoni: Paprić, Srdanović, Knežević, Đorđevski, Vučković i Marić (Borac), Ris, Lalić i Terzić (Jugović). Crveni kartoni: Jašović (Borac), Ris, Lalić (Jugović).

BORAC: Savanović, Đorđevski, Knežević, Jašović, Milanović, Popović, Salić (Bajić), Srdanović, Milojević (Bajić), Todorović, Paprić (Marić)

JUGOVIĆ: Lalić, Miletić, Černjak (Sukara), Vuletić, Pilipović (Tubić), Tomić, Marković (Đekić), Babić, Nikolić (Srdanović), Ris, Terzić.

Fudbaleri obe ekipe su u prvom poluvremenu pokazali veoma dinamičan fudbal, sa dosta šansi na obe strane, ali bez pogodaka u prvom poluvremenu.

Domaći su imali šansu u 11. minutu, posle gužve u šesnaestercu, ali su gosti uspeli da sačuvaju mrežu. U 38. minutu, fudbaler gostiju Ris, je presekao loptu na nekih 25 metara i posle sjajnog prodora je dodao Nikoliću, ali njegov udarac odbranio je golman Savanović. .

Već na početku drugog poluvremena, u 51. minutu golman gostiju je na nepropisan način zaustavio napad domaćih, a Marković je s penala doveo  Borac u vođstvo. Posle samo pet minuta, Vuletić je poravnao rezultat, takođe iz penala. Ali, tu nije kraj, već u 63. minutu ponovo je dosuđen jedanaesterac za domaćina, Marković je opet bio precizan. Fudbaleri Jugovića su posle toga imali samo još jednu šansu u 64. minutu, ali nnisu uspeli da pogode mrežu.        

A. Mihajlović

Fruškogorac - TSK 2:0 (0:0)

SREMSKA KAMENICA: Igralište Fruškogorca, gledalaca 100, sudija: Spasojević (Novi Sad). Strelci: Dragojlović u 65. i Zečević u 77. minutu. Žuti kartoni: Vasojević, Pekanović, Milojević i Bogdanov (Fruškogorac).

FRUŠKOGORAC: Borojević, Branković, Vasojević, Dragojlović, Bubnjević, Pekanović, Jevtić (Rondović), Varničić, Milojević (Kukuruzović), Bogdanović, Sapundžić (Zečević).

TSK: Vojvodić (Veđelek), Mihajlović, Stričević, Šmit, Jušković, Džigurski, Paška, Nikolić (Lahoš), Marojević, Ćanković, Bobot.

Bila je to dobra utakmica u kojoj se igrali otvoreno. Temerinci su sve 65. minuta odolevali napadima Fruškogorca, a onda je Dragojević načeo mrežu mladog golmana Davida Veđeleka koji je 62. minutu zamenio iskusnog Dragana Vojvodića koji je do tada branio odlično. Malo zatim Nenad Zečević se upisuje u listu strelaca, a nastojanja Temerinaca da ipak dođu do boda nisu uspela.

Šajkaš - Omladinac 4:0 (1:0)

KOVILJ: Igralište u Adi, gledalaca 150, sudija: Stanić (Budisava). Strelci: Veselinović u 13. Pavkov u 59. Milanović u 67. i Gojkov u 76. minutu. Žuti karton: Vulin (Omladinac).

ŠAJKAŠ: Šovljanski, Đaković, Gojkov, Alempić, Zaov, Pavkov (Kovačević), Marcikić, Kotuljač (Stanković), S. Veselinović (Malešević), Milanović (Ljubojević), Živanov (Karas).

OMLADINAC: Vulin, Subotić, Zeljković, Pecelj, Hernaus, Vujičić, Stamenković (Makarić), Dubačkić (Tojagić), Žeželj, Komazec (Samardžić), Belobaba (Samardžić).

Kovljičani su se pojačali vratili su se neki igrači iz okolnim timovima. Već na početku meča jedan od boljih u redovima Stevan Veselinović se upisao u strelce, a u drugom delu fudbaleri Šajkaši su postigli još tri gola i nagovestili da će biti ozbiljni kandidati za visok plasman.

PetrovaradinTatra 2:2 (2:0)

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, gledalaca oko 200, sudija: Čobanov (Rumenka). Strelci: Derviši u 9. i 21. za Petrovaradin, a Grubović u 63. i Svitić u 74. minutu za Tatru. Žuti kartoni: Radojković (Petrovaradin), Grubović i Živanović (Tatra)

PETROVARADIN: Sakan, Ristivojević, Budečević, Knežić, Momčilov, Stefanović, Pavlov (Popović), Derviši (Torbica), Lukaja (Mudrić), Šarac (Surdučki), Radojković.

TATRA: Munjaš, Đorđević, Siljanovski (Vrhovac), Petrović (Laković), Živanović, Mijić, Kobiljski, Grubović, Đaković (Sekulić), Požarev (Radić), Svitić.

Fudbaleri domaće ekipe su krenuli silovito i već nakon devet minuta igre, nakon greške golmana Tatre Munjaša, Derviši je doveo svoju ekipu u vođstvo. U 21. minutu, Derviši je ponovo, posle odličnog prodora poslao loptu u drugi ugao.

U drugom poluvremenu, Tatra je bila bolja, da bi u 63. minutu Grubović posle prodora sa osam metara iskosa, snažnim šutem, smanjio prednost domaćina. Nakon desetak minuta, u 74. minutu, kapiten gostiju Svitić, pogodio je  odličnim šutem u suprotan ugao, malu mrežu, i izjednačio rezultat. Sjajnu priliku, pred sam kraj, je imao Torbica, koje je pogodio prečku. U poslednjem minutu, Svitić  je zamalo glavom postigao pogodak.     

A. M.

Dinamo - Bačka (Đ) 0:3 (0:2)

BUDISAVA: Igralište Dinama, gledalaca 100, sudija: Kresić (Titel). Strelci: Balog u 9. Stanković u 45. i Dejan Trivunović u 85. minutu. Žuti karton: Macakanja (Dinamo).

DINAMO: Martinović, Sabo (Miškić), Mihajlović, Distl, Subotin, Panić, Macakanja (Ignjatović), Preradović (Grujić), Kulja, Ristić (Kuzmanović), Šeguljski (Potkonjak).

BAČKA: Ignjić, M. Stanković (Petrović), Ćirin, Marković, Dragan Trivunović, Vujović, R. Stanković (Letić), Balog, Rogić (Maksimović), Damjanović, Dejan Trivunović.

Nije bilo dileme gosti iz Đurđeva lako su savladali povratnika u Novosakdsku ligu ekipu Dinama iz Budasave. Sve vreme gosti su bili bolji tim i uspeli su da postignu tri gola.

Rezultati:

Dinamo - Bačka (Đ) 0:3, Fruškogorac - TSK 2:0, Jedinstvo - Slavija 2:4, Futog - Crvena zvezda 2:3, Fruškogorski partizan - ŽSK 2:1, Borac - Jugović 2:1, Šajkaš  - Omladinac 4:0, Petrovaradin - Tatra 2:2.

Autor:
Pošaljite komentar