Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Marojević srušio komšije

24.08.2021. 09:59 10:00
Piše:
Foto: M.Menićanin/Sa utakmice u Temerinu

TSK – Jedinstvo (G) 2:1 (2:1)

TEMERIN: Stadion TSK-a, gledalaca: 300, sudija: Sekulić (Futog), strelci: Marojević u 3. i 19. za TSK, a Paška (autogol) u 16. minutu za Jedinstvo, žuti kartoni: Paška (TSK), Večanski, Zorić, Tucakov (Jedinstvo).

TSK: Ivanović 7, Bobot 7 (M. Mihajlović - ), Stričević 7,5, Šmit 7,5, Jušković 7, Yigurski 6,5 (Klaić 7), Paška 7, V. Mihajlović 6,5, Marojević 8, Nikolić 6,5 (Apić 7), Đanković 7.

JEDINSTVO (G): Gavrilović 7,5, Medić 6,5 Zorić 6,5, Tucakov 7, Stojisavljević 6,5 Kovačević 7, R. Tepić 7, Večanski 7 (Vlaović - ), Malinović 7, Bubnjević 6,5, M. Tepić 7 (Rosić - ).

Temerinci su u komšijskom dvoboju pobedili goste iz Gospođinaca, a strelci su imali baruta samo tokom prvog poluvremena. Crveno-beli su i dalje lišeni pomoći povređenog Jove Pupovca, sezonama unazad najboljeg igrača i strelca. Ako se tome doda da su van stroja golman Dragan Vojvodić, levi bek Boris Brežnjak i kapiten Tamaš Varga, jasno je da kadrovska slika na početku sezone nije ružičasta.

U takvoj situaciji, teret je poneo novajlija Stefan Marojević, dvostruki strelac. Tek što je počela utakmica, sa 20 metara, odapeo je strelu, a parada golmana Gavrilovića je samo ulepšala majstoriju.

Gosti su izjednačili posle slobodnog udarca Malinovića, pošto je lopta pogodila Pašku, promenila smer i odsela u mreži. Tri minuta kasnije, raspoloženi Marojević je utrčao između štopera i prizemnim udarcem kaznio slabu reakciju odbrane. Đanković je, u 38. minutu, pogodio stativu. Domaći su se ispromašivali pred golom Gavrilovića, koji je u par navrata odlično intervenisao, ali nedostajalo je i koncentracije ofanzivcima crveno-belih. Na drugoj strani, odlične šanse nisu iskoristili Kovačević i Stojisavljević.

M. Menićanin

ŽSK - Borac (NS) 2:1 (2:1)

ŽABALJ: Igralište ŽSK-a gledalaca oko 150. Sudija: Kovačević (Budisava). Strelci: Ninković u 25. i 35. za ŽSK, a Popović u 5. minutu za Borac. Žuti kartoni: Milanović, Milojević, Šepa Borac. Crveni karton: Vučković u 90. minutu (Borac).

ŽSK: Tatomirović 7, Malić 7, Ninković 8, Đurđić 8, Yambas 8, Ušćumlić 8, Kronić 7, Boroja 7, Cvetičanin 7 (Lazendić), Klisara 8 (Radić), Pinjo 7.

BORAC: Pelegin 7, Đorđevski 6 (Vučković 6), Knežević 7, A. Bajić 7, Milanović 7 (Todorović), Popović 7, N. Bajić 7 (Dobrinjac), Srdanović 6 (Marić 6), Milojević 7, Šepa 7, Paprić 7.

Susret u Žablju šprotekao je u obostrano otvorenoj i žustroj igri koja je bila u granicama dozvoljenog, a na kraju pobeda sa minimalnim rezultatom, zasluženo je pripala domaćinu.

Gosti iz Novog Sada na početku, iz prvog i jedinog šuta koji su uputili u okvir gola domaćih, poveli su golom Alekse Popovića.  Kolosalnu šansu za dupliranje prednosti propušta Dušan Srdanović. Žabaljci su do poluvremena sa dva gola koje je postigao Miloš Ninković, preokrenuli rezultat u svoju korist.

Drugi deo susreta nije doneo promenu rezultata iako je prilika bilo na obe strane.

P. Bundalo

Hajduk (NS) – Borac (R) 1:1 (1:0)

NOVI SAD: Igralište Borca, gledalaca oko 100, sudija: Čurčić (Titel). Strelci: Šakoli u 23. za Hajduk, a Stepanov u 55. minutu za Borac.

HAJDUK: Mlađan, Baljinca(Paštar), Efendić, Popović (Lišić), Lazarević, Šakoli, Bikicki (Stamenković), Blagojević, Tadić, Bakić(Tomić), Čović(Mirković).

BORAC: Milanov, Jovanović, Krnjić, Milanov, Maričić, Jovanović, Bergić, Kesić (Karanović), Idrizi, Stepanov, Idrizi.

Novosađani su na početku meča imali incijativu, prvu priliku su imali u u 10. minutu, Lazarević se našao sam pred golmanom ali nije bio precizan. Ekipa Borca je imala priliku u 22. minutu, Bergić je iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara pogodio prečku. A već u sledećem minutu Šakoli je odličnim šutem pogodio rašlje i doveo Hajduk u vođstvo. U drugom poluvremenu, Rakovčani su krenuli silovito, da bi Stepanov izjednačio rezultat u 55. minutu. Malo kasnije gosti su mogli i do pobede, Bergić je imao šansu, ali nije bio dovoljno precizan. 

A. M.

SlavijaFutog 3:0 (2:0) (prekinuto u 50. minutu)

NOVI SAD: Igralište Slavije, gledalaca oko 100, sudija: Stanić (Budisava). Strelci: Misini u 1. Glišić u 36. i Vučković u 49. minutu.

SLAVIJA: Čavić, Žakula, Ostojić, Ikonić, Stajić (Ubović), Paunić, Glišić, Ružić, Stojičić, Misini, Vučković.

FUTOG: Vulić, Beronja, Milaković, Samaryija, Geri, Latinović, Nastić, Beronja, Baračanin.

Fudbaleri domaće ekipe su krenuli silovito i već nakon prvog minuta igre, Misini je doveo svoju ekipu u vođstvo. Posle desetak minuta, Ružić je imao dobru šansu, ali je šutnuo preko gola. U 36. minutu, Glišić je bio strelac za Slaviju.

U drugom poluvremenu, u 49. minutu Vučković je postigao pogodak,a minut kasnije povredila su se tri igrača Futoga, posle čega je sudija prekinuo utakmicu jer su gosti ostali sa samo šest igrača na terenu.      A. M.

Bačka (Đ) - Tatra 1:3 (0:1)

ĐURĐEVO: Igralište Bačke, gledalaca 100, sudija: Nikolaš (Novi Sad). Strelci: Ignjić u 56. za Bačku, a Đaković u 34. Sekulić u 53. i Kobiljski u 72. minutu za Tatra. Žuti kartoni: Ignjić, Stanković, Letić (Bačka), a Požarev, Vrhovac (Tatra).

BAČKA: Nemanja Ignjić, Petrović, Ćirin, Nenad Ignjić (Letić), Vujović, Dragan Trivunović, Stanković (Ž. Trivunović), Marković, Rogić, Dejanović (Maksimović), Dejan Trivunović.

TATRA: Popin, Đorđević, Živanović, Laković, Mijić, Kobiljski, Grubović, Đaković (Sekulić), Požarev (Radin), Vrhovac (Sijanovski), Svitić.

Kisačani nastavili sa dobrim partijama bez većih problema uspeli su u Đurđevu da savladaju solidan tim Bačke. Đaković je sredinom prvog poluvremena posle lepog prodora načeo mrežu Ignjića, a kada je Sekulić u nastavku postigao i drugi pogodak pitanje pobednika je bilo rešeno. Gol Nenada Ignjića ništa nije promenuo jer je jedan od najboljih igrača gostiju Kobiljski u 72. minutu postigao i treći pogodak za Tatru.      

S. P.

Omladinac - Petrovaradin 3:0 (2:0)

STEPANOVIĆEVO: Igralište Omladinca, gledalaca 120, sudija: Spasojević (Novi Sad). Strelci: Žeželj u 32. i 50. i Bjelobaba u 39. minutu. Žuti karton: Lukaja (Petrovaradin).

OMLADINAC: Vulin, Subotić, Jarić (Marković), Pecelj, Vujačić, Andrej Hernaus, Bjelobaba (Stojanović), Zeljković, Žeželj, Stojanović, Alen Hernaus.

PETROVARADIN: Sakan, Ristivojević, Budečević (Popov), Knežić (Todorović), Momčilov, Stefanović (Muratović), Surdučki (Šarac), Mudrić (Pavlov), Derviši, Lukaja, Radojković.

Fudbaleri Omaldinci dosta lako su došli do bodova protiv iskusnog sastava iz Petrovaradina. Sve je završeno u prvom delu kada su Žeželj i Bjelobaba pogodili mrežu Sakana. Pokušavali su gosti u drugom delu da dođu do gola, ali nisu uspeli u tome.

R. D.

Jugović - Šajkaš 0:0

KAĆ: Igralište Jugovića, gledalaca oko 400, sudija: Dragoljević (Bački Jarak). Žuti kartoni: Marković i Nikolić (Jugović), a Karas (Šajkaš).

JUGOVIĆ: Srdanović, Miletić, Vuletić, Pilipović (Sukara), Tomić, Marković (Srdić), Babić (Černjak), Miloš Nikolić (Simikić), Vukelić, Terzić i Nenad Nikolić (Đekić).

ŠAJKAŠ: Šovljanski, Đaković, Gojkov, Alempić, Zaov, Pavkov (Kovačević), Marcikić (Stanković), Kotuljač, Veselinović, Nikolaš, Živanov (Karas).

Posle nekoliko godina komšijski rivali fudbaleri Jugovića i Šajkaša ponovo su se sastali za prvenstvene bodove. Naravno, tribine su bile pune, međutim posle 90 minuta nije bilo golova. Igralo se suviše oprezno i jedni i drugi su više vodili računa odbrani svog gola, nego o napadu, pa su mreže golmana Srdanovića i Šovljanskog ostale netaknute. 

G. K.

Crvena zvezda- Fruškogorski partizan 1:2 (1:1)

NOVI SAD: Igralište Crvene zvezde, gledalaca 150, sudija: Kresić (Titel). Strelci: Ćelić u 11. za Crvenu zvezdu, a V. Dević u 37. i 64. minutu za Fruškogorski Partizan. Žuti kartoni: M. Marković i Ćulum (Crvena zvezda), a Kantar i Čavić (Fruškogorski Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Tankosić, Bjelanović, M. Marković, D. Marković, Pankov, Kosjer, Nikolić (Radović), Pešević (Ćulum), Orešković (Mudri), Lepojević, Čelić,

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Georgijević, D. Dević, Mirić, Antonić (Klincov), Babić (Bjelić), V. Dević (J. Dević), Dulić (Čavić), Nikolić, Čergić, Kantar, Grubišić.

Bukovčani su iznenadili Crvenu zvezdu koja je u pauzi prvenstva podmladila sastav. Gosti su sve vreme dobro parirali pokušajima domaćeg tima i preko Valdimira Devića postigli dva pogodka i pevajući napustili igralište pored Najlon pijce.

S. L.

Dinamo - Fruškogorac 2:0 (1:0)

BUDISAVA: Igralište “mala Grbavica”, gledalaca 100, sudija: Grgurović (Petrovaradin). Strelci: Panić u 4. i Bubnjević u 51. minutu (autogol). Žuti kartoni: Šeguljski, Kulja i Mišikić (Dinamo), a Bubervić (Fruškogorac).

DINAMO: Martinović, Potkonjak, Mihajlović, Subotin, Distl, Panić, Šeguljski (Mitrić), Kuzmanović, Kulja (Ristić), Preradović (Ignjatović), Miškić (Popović).

FRUŠKOGORAC: Borojević, Branković (Petković), Vasojević, Draagojlović, Bubnjević, Pekanović (Kukuruzović), Jevtić, Sapunyić (Zečević), Milojević, Varničić (Perović), Bogdanov.

Fudbaleri Dinama u prvom meču pred svojom publikom stigli su do važnih bodova. Posle velike borbe savladali su iskusnu ekipu Fruškogorca i tako potvrdili da su se dobro pripremili za takmičenje u Novosadskoj ligi. Već na početku susreta Ilija Panić je pogodio mrežu Borojevića a na početku drugog dela posle gužve Bubnjević je zatresao svoju mrežu.   

A. R.

 

 

Bačka (Đ) - Tatra 1:3, Omladinac - Petrovaradin 3:0, Jugović - Šajkaš 0:0, ŽSK - Borac 2:1, Crvena zvezda - Fruškogorski partizan 1:2, Slavija - Futog 3:0 (prekinuto, pf), TSK - Jedinstvo 2:1, Dinamo - Fruškogorac 2:0 

1. Slavija 2      2      0      0                  7:2       6 

2. Fr. partizan 2      2      0      0          4:2       6 

3. Šajkaš 2      1      1      0                  4:0       4 

4. Tatra    2      1      1      0                  5:3       4 

5. Bačka    2     1      0      1                  4:3       3 

6. C. zvezda       2      1      0      1          4:4       3 

7. Borac    2      1      0      1                  3:3       3 

8. ŽSK      2      1      0      1                  3:3       3 

9. Fruškogorac 2      1      0      1          2:2       3

10. Omladinac   2      1      0      1          3:4       3

11. Dinamo        2      1      0      1          2:3       3

12. TSK     2      1      0      1                  2:3       3

13. Jugović       2      0      1      1          1:2       1

14. Petrovaradin      2      0      1      1      2:5   1

15. Jedinstvo    2      0      0      2          3:6       0

16. Futog  2      0      0      2                  2:6       0

 

Autor:
Pošaljite komentar