Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSADSKA LIGA Komšijski derbi Temerincima

11.09.2020. 12:17 12:18
Piše:
Foto: M. Menićanin

Sirig – TSK 1:2 (1:0)

SIRIG: Sportski centar Preporod, sudija: Kampić (Novi Sad), strelci: Petrović u 21. za Sirig, Pupovac u 65. (iz penala) i 85. minutu za TSK, žuti kartoni: Narančić, Petrović, Dražić, Stojanović, Vulić (Sirig), Plavšić, Bobot, Radin (TSK), crveni karton: Plavšić (TSK) u 79. minutu.

SIRIG: Tarabić 7, Vulić 6, B. Brežnjak 7, Petrović 7,5, Narančić 7, Dražić 7, Dekić 6,5, Milovanović 6 (od 87. Tomov - ), Ferati 7, Radovanović 7 (od 64. Rajačić - ), Stojanović 6 (od 77. S. Brežnjak - ).

TSK: Vojvodić 7, Knežević 7, Bobot 7, Stričević 7,5, Milosavljević 7,5, Soldat 7, Kosić 7, Plavšić 6, Radin 6,5 (od 90. Kojović - ), Pupovac 8, Novaković 6,5. Sirižani su, u opštinskom derbiju, upisali prvi poraz, iako su poveli zahvaljujući slaboj reakciji golmana Vojvodića i snalažljivosti štopera Petra Petrovića, koji je iz drugog pokušaja ubacio loptu u mrežu. Domaćini su, u 50. minutu, mogli da prelome meč, kada je Bobot nepropisno zaustavio Edina Feratija, a odlični sudija Kampić dosudio penal. Dragan Vojvodić se iskupio za kiks kod gola, pročitavši nameru Stefana Radovanovića.

Uzbuđenja su se ređala kao na traci, pa je u 65. minutu, dosuđen penal i za Temerince, pošto je Stojanović faulirao Pupovca. Odgovornost je preuzeo Jovo Pupovac, majstor za kaznene udarce, hladnokrvno pogodivši metu – 1:1. Na intervenciju pomoćnika Milanovića, poništen je gol Plavšića, prigovorio je sudiji i zaradio drugi žuti karton. Brojčano slabiji, gosti su imali snage da režiraju preokret. Jovo Pupovac je iz slobodnjaka sa 18 metara, naciljao bliži ugao.

M. Menićanin

Veternik - Titel 8:1 (2:1)

VETERNIK: Igralište Veternika, sudija: Pantić (Novi Sad), strelci: Kitić u 10. 54. i 59. Srdanović u 38. Subašić u 63. i 84. Čičić u 80. i 86. za Veternik, a Doroslovački u 29. minutu za Titel.

VETERNIK: Ivić, Tomić, Švonja (Đurica), Turalo (Subašić), A. Ušćumlić (Gvozden), Kitić (J. Ušćumlić), Srdanović (Đokić), Vuković, Stanić, Nikolić, Čičić.

TITEL: Major, Todorović (N. Karataševski), Sinani, Paunić, J. Karataševski, Kulja, Cvijić, Jovanov, Fodor, Đaković, Doroslovački.

Veterničani predvođenim raspoloženim strelcem Bojanom Kitićem i bez slabog mesta u ekipi do vrha su napunili mrežu ekipi Titela. U prvom poluvremenu gosti su se dobro držali, čak su nakon vođstva domaćih golom Kitića preko Dejana Doroslovačkog uspeli da poravnaju rezultat. Međutim, do poluvremena je Srdanović doneo novu prednost za Veternik. U nastavku su se razigrali domaćini.

M. Po.

Slavija - Šajkaš 2:1 (1:1)

NOVI SAD: Igralište Slavije, sudija: Ivanović (Novi Sad), strelci: Stojičić u 7. i Kuvekalović u 54. za Slaviju, a Panić u 43. minutu za Šajkaš. Žuti kartoni: Žakula, Stojičić, Mudrić, Čavić (Slavija), Zečević, Milanović, Popin, Alempić, Trivunović, Igračev (Šajkaš).

SLAVIJA: Čavić, Paunić, Lazarević, Galić, Žakula, Stajić (Gligorić), Ikonić (Milanović), Sojičić (Ćulum), Brkljača (Mudrić), Ostojić (KUvekalović), Ubović.

ŠAJKAŠ: Popin, Stanković (Trivunović), Zečević (Vujinović), Alempić, Pavkov, Milanović, Marcikić, Igračev, Nikolaš, Panić, Radivojević.

U derbiju kola odlična fudbalska predstava.  Odlično su Salajčani otvorili meč Žakula se izborio za loptu na sredini terena uposlio u prostor iskusnog Bojana Stojčića a ovaj matirao Srđana Popina.

U finišu prvog dela gosti iz Kovilja su uspeli da poravnaju rezultat posle odličnog napada po levoj strani loptu je prihvatio Stevan Panić i preciznim udarcem pogodio je malu mrežu. Pravi potez u nastavku je bilo uvođenje Stefana Kulekalovića. Talentovani napadač bio je strelac odlučujućeg gola. Njegov udarac sa preko 16 metara skinuo je paučinu sa gola Popina.

M. Po.

ŽSK -  Jedinstvo (G) 3:2 (3:2)

ŽABALJ: Igralište ŽSK-a, sudija: Tepić (Šajkaš), strelci: Bogdanov u 20. Topić u 40. (iz penala) i Tošić u 44. za ŽSK. a Rosić u 35. i 45. minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Pinjo, Đurđić, D. Markov (ŽSK),. Kovačević, Bubnjević, Mandić (Jedinstvo).

ŽSK: Savanović 6, M. Markov 7, Malić 7 (Marić), Đurđić 7, Yambas 8, Tanasić 7, Bogdanov 8, Topić 8, Tošić 7, D. Markov 7, Pinjo 5 (Klisara 7).

JEDINSTVO: Vidović 8, Zorić 7 (Đorđević), Samaryić 7, Kovačević 7, Novaković 7, Dimić 6 (Mandić 7), Malinović 7, Rosić 8, Bubnjević 8, R. Tepić 7, M. Tepić 7.

Igralo se odlično u duelu komšija, otvoreno, napadački. Nešto konkretniju igru Žabaljci su krunisali golom Saše Bogdanova. Gosti su stigli do izjednačenja posle prve od dve pogrešne procene Draženka Savanovića, golmana domaćih, što je lepo ispratio i kaznio Marko Rosić.

U završnici prvog dela prvo je Uroš Topić sa penala doneo novu prednost domaćinima, da bi odmah potom Petar Tošić duplirao prednost.  Međutim u poslednjim sekundama prvog dela posle nove greške  domaćeg golmana  Rosić je pogodio mrežu.

U nastavku je bilo nekoliko prilika na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

P. Bundalo

Bačka (Đ) - Tatra 4:0 (1:0)

ĐURĐEVO: Igralište Bačke, sudija: Ćurčić (Titel), strelci: Du. Trivunović u 12. i 63. Rogić u 77. i Ćirin u 87. minutu.

BAČKA: Smoljan, Dr. Trivunović (I. Trivunović), LJ. Trivunović, Mirović, Dejanović (N. Trivunović), Ž. Trivunović (Ćirin), Rogić, Bagić (Dangubić), Du. Trivunović (Prodanov), De. Trivunović, Marković.

TATRA: Milošević, Sivčević, Pejašinović (Makovnik), Buđik, Haška, Dubačkić, Panović, Živojnov, Zeljković (Munjas), Radić, Ožvat.

Ekipa iz Đurđeva predvođena kapitenom Dušanom Trivunovićem lako je došla do ubedljive pobede nad ekipom iz Kisača. I pored terenske inicijative i bezbroj prilika uz neiskorišćeni kazneni udarac u 33. minutu domaći su na odmor otišli sa golom prednosti, a strelac je bio Dušan Trivunović.

Sve su domaći stavili na svoje mesto u furioznom nastavku najpre je Dušan Trivunović po drugi put savladao Miloševića, da bi se u strelce upisali Milan Rugić i Ratko Ćirin.

M. Po.

Fruškogorski partizan – Hajduk (Č) 3:0 (1:0)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, sudija: Ćulum (Šajkaš). Strelci: Trifunović u 25, Klincov u 59. i Roganović u 32. minutu.

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Perić, Dević, Simić, Klincov, Babić (Ružić), Roganović (Bjelić), Dulić, Trifunović (Čavić), Prolić (Lazić), Milovanović (Podraščanin), Kantar.

HAJDUK: Šarić, Brančić, Srećkov, Damjanović, Majski, Maksimović, Petrić, Mikulić, Samolovac, Milovanović, Vujičić.

Fudbaleri Fruškogorskog partizana i posle pet kola imaju maksimalan broj bodova. U goste su im došli Čuružani i kući se vratili „kratki“. Ne bez razloga, jer Bukovčani su im smestili tri lopte u mrežu, a moglo je da ih bude i više.

Krenuli su domaći ofanzivno ka golu gostiju i pravili šanse, ali bez realizacije. Može se reći da crno – beli nisu pružili igru kakva se očekivala, ali i takvi su uknjižili nova tri boda. Čuružani su se branili bezuspešno. Tek u 25. minutu domaći su pogodili iz izuzetne akcije, a realizator je bio Marko Trifunović.

U drugom delu strelci su bili odbrambeni igrači. Povosio je iskusni Miroslav Klincov, a najlepši pogopdak postigao je Zoran Roganović. On je opalio po lopti sa skoro 40 metara i ona se prosto zarila u levi ugao gola Čuružana.   

M. Pavlović

Fruškogorac - Susek 3:1 (1:0)

SREMSKA KAMENICA: Igralište Fruškogorca, sudija: Šarić (Novi Sad), strelci: Varničić u 2. Lišić u 75. i Jevtić u 90. za Fruškogorac, Bakoš u 10. minutu za Susek. Žuti kartoni: Škrbić, Begović (Fruškogorac), Krstić, Malinović, Mihajlović, Bakoš za Susek. Crveni kartoni: Bakoš, Mihajlović (Susek).

FRUŠKOGORAC: Slb. Lalić, Starovlah (Ličina), Vasojević, Perović, Dragojlović, Škrbić, Jevtić, Glišić, Begović (Milosavić), Pečić, Varničić (Sr. Lalić).

SUSEK: Simić, Šovljanski, Krstić, Mitrović (Stanojević), Rapić, Šodić, Mesaroš, Bakoš, Morina (Mihajlović), Dramaku (Malinović), Lukaja.

Gotovo iz prvog ozbiljnijeg napada, domaći su došli do prednosti, a vođstvu je je kumovao golman Simić. Gosti su uspeli nakon kontra - napada preko Vladimira Bakoša da izjednače rezultat.

U nastavku su ataci domaćih urodili plodom. Begović je uposlio Glišića, a ovaj bio neumoljiv. Medveđu uslugu napravio je saigračima strelac izjednačujućeg gola Vladimir Bakoš, jer je posle opomene zaradio i drugi karton pa je morao u svlačionicu. To isto se desilo i Milanu Mihajloviću koji je bio nesmotren, pa je i on morao pre vremena na „hlađenje”. U poslednjim trenucima utakmice nakon povratne lopte Jevtić je potvrdio pobedu.

M. Po.

Futog - Omladinac 0:1 (0:0)

FUTOG: Igralište Futoga, sudija: Jeftić (Budisava), strelac: D. LJ. Zeljković u 61. minutu. Žuti kartoni: Maleš, Geri (Futog), Samaryić (Omladinac).

FUTOG: Marković, Samaryija (Grgurović), Bursać, Meselyija, Sakač, Stevanovski, Čepić, Topolić (Geri), Sirar (Kosić), Latinović, Maleš.

OMLADINAC: Vulin, Perduh, Gavrančić (Makarić), D. LJ. Zeljković (Pecelj), Vujičić, Hermals, Štefek, Janić, Tomljanović, D. D. Zeljković (Samaryić), Stojanović.

Fudbaleri Omladinca iznenadili su domaćina i odneli su ceo plen u Stepanovičevo. U prvom delu gosti su kontrolisali igru, ali se na odmor otišlo bez golova. U nastavku je Dragon Ljubomira Zeljković raspalio po lopti preko 35 metara i savladao golmana Vladimira Markovića.

Pokušavali su Futožani da dođu barem do remija, pogotovo su bili opasni auti koje je izvodio Milkan Latinović, ali je odbrana na čelu sa golmanom Vulinom uspela sve napade domaćina da anulira. Najpovoljniju priliku za domaćina imao je Čepić, a Sakačev udarac Vulin je pravovremenom intervencijom odbranio.

M. Po.

Petrovaradin - Bačka (B) 0:0

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, sudija: Čobanov (Rumenka). Žuti karton: Karanović (Bačka).

PETROVARADIN: Jovanović, Šimulija, Momčilov, Torbica, Surdučki (Šarac), Stefanović (Gardinovački), Koska, Ristivojević, Knežić (Kokanović), Radojković, Derviši (Šavija).

BAČKA: A. Todorić, Roknić (Milaković), Brnbota (Slepčev), Linjački, Tancik, Karanović, Šumar (Kresoja), Milić (Vorkapić), Sofranin, Kovačević, S. Todorić.

Utakmica između Petrovaradina i ekipe iz Begeča završena je najnepopularnijim rezultatom.

M. Po.

 

Autor:
Pošaljite komentar