Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSADSKA LIGA Komšijama po bod u Kovilju

29.03.2022. 11:20 11:23
Piše:
Izvor: pixabay.com

Šajkaš - Jugović 1:1 (0:0)

KOVILJ: Igralište u Adi, gledalaca 250, sudija: Akin (Futog), strelci: Veselinović u 75. (iz penala) za Šajkaš, a Nikolić u 63. minutu za Jugović. Žuti kartoni: Pavkov, Zaov, Majurić, Karas (Šajkaš), Srdić, Vukelić, Ris, Malešević, Babić (Jugović). Crveni kartoni: Pavkov, Karas (Šajkaš), Babić (Jugović).

ŠAJKAŠ: Mandić, Gojkov, Pavlov, Živanov (Panić), Zaov, Majurić, Karas, Stanković (Kotuljać), Veselinović, Nikolaš (Kovačević), Igračev (Milovanović).

JUGOVIĆ: Kovačević, Černjak, Srdić, Vuletić, Sukara (Pantelić), Vukelić, Đekić (Jevtić), Simikić (Nikolić), Ris, Malešević, Babić.

Komšije su posle dugog vremena igrali prvenstveni meč i naravno, bilo je dosta varnica, ali na kraju utakmice je završena bez pobednika. Poveli su gosti preko Nikolića u drugom delu susreta, a desetak minuta kasnije posle penala izjednačio je najiskusniji igrač Šajkaša Stevan Veselinović koji je savladao Nemanju Kovačevića. I jedni i drugi su mogli do tri boda, a na kraju se čini da je krajnji rezultat realan.        S. G.

Fruškogorac - Dinamo 2:2 (1:1)

SREMSKA KAMENICA: Igralište Fruškogorca, gledalaca 150, sudija9 Kaplijev (Novi Sad), strelci: Bogdanov u 45. Dragojlović u 68. (iz penala), za Fruškogorac, a  Sladić u 14. i Cvijić u 55. minutu za Dinamo. Žuti kartoni: Đaković, Panić, Sabo (Dinamo).

FRUŠKOGORAC: Medić, Petrović Ušumlić (Brankov), Perović, Tucakov, Dragojlović, Jevtić, Sapundžić (Adamek), Milojević, Bogdanov, Radaković.

DINAMO: Martinović, Đaković, Potkonjak (Dubravac), Cvijić (Grujić), Subotin, I. Panić, Sladić (Stanimirović), Mitrić (Miškić), R. Panić, Sabo, Preradović (Ilić).

Fudbaleri Dinama iz Budisave iznenadili su Kameničane i bili blizu osvojanja tri boda. Dva puta su gosti vodili, ali uporni domaći fudbaleri su na kraju ipak uspeli da osvoje bod i to zahvaljujići Dragojlivću koji je iskoristio penal.

A. R.

Borac - ŽSK 0:0

NOVI SAD: Igralište Borca, gledalaca 120, sudija: Ćurčić (Titel). Žuti kartoni: Đaković, Karać (BOrac7.

BORAC: Tošić, Vidović, Berić, Đorđijevski (Krstić), Jašović, Paprić, Popović, Dimić (Đaković), Marić, Todorović (Karać),  Kolarov (Dobrinjac).

ŽSK: Savanović, Markov, Trivunović, Dimić, Džambas, Boroja, Bogdanović (Mirić), Đurđić, Ninković, Klisara, Lazendić (Vidović).

Više se očekivalo u utakmici između Borca i ŽSK-a iz Žablja. Igralo se na sredini terena i jedni i drugi su imali samo nekoliko prilika ali golmani Tošić i Savanović su bili na visini zadatka.

M. N.

Jedinstvo - TSK 2:2 (1:0)

GOSPOĐINCI: Igralište Jedinstva, gledalaca 200. Sudija: Čobanov (Rumenka). Strelci: Đurđević u 25. i Bubnjević u 74. (iz penala). za Jedinstvo, a Tatić u 49. i Stričević u 59. (iz penala) za TSK. Žuti kartoni: Krstić, Stančević, M. Tepić (Jedinstvo), Stričević,  Prolić, Vaisavjević. Pintoš ( TSK).

JEDINSTVO: Poić, 7, P. Đurđević 7, Medić 7, Večanski 6, Kovačević 7, Stančić 6 (R. Tepić), U.Đurđević. 7 (Zorić), Malinović 7, Bubnjević 7, Krstić 8 (Rosić), M.Tepić 6.

TSK: Perišić 7, Pimtoš 6, Lahoš 7, Stričević, 7, Radičić 6, Vaisavjević 7, Tatić 6, Obradović 7 ( Varga), Prolić 6, Tomić 6, Nikolić 7 (Bogojević).

Gospođinčani su osvojili samo bod protiv komšija iz Temerina, ali Jedinstvo je atakovao na gol rivala svih 90 minuta. Bilo je bezbroj prilika. Gosti su pokazai srčanost  i želju za pobedom. U 55. minutu Večanski  je pobegao svom čuvaru, izašao sam pred gomana ali je neobjašnjivo šutirao pored stative. Dva gola su postignuta iz opravdano dosuđenih penala. Malinović je u 59, minutu pokosio protivničkog igrača u svom šesnaestercu, a Stričević je bio neumoljiv. Jedinstvo je moralo da spašava bod, i u toj brzopetosti dosta šansi je otišlo u nepovrat. Izjednačenje je stigo u 74. minutu kada je Bubnjević savladao Perišića sa 11 metara. U poslednjim sekundima utakmice Rade Tepić je imao dobru priilku, ali je bio za malo neprecizan.

Z. Siriški 

Futog - Slavija 0:2 (0:2)

FUTOG: Igralište Futoga, gledalaca 100, sudija: Grgurović (Petrovaradin), strelci: Gajić u 43. i Kućenić u 44. minutu.

FUTOG: Zorić, Mir. Beronja, Vulić, Milaković, Dragutinović (Latinović), Todorić, Čepić, Meseldžija, Sirar (Geri), Martić, Mih. Beronja.

SLAVIJA: Aleksić, Paunić, Gajić, Janjić, Stajić, Volarević (Ubović), Božović, Ružić, Ferati, Đanković (Vučković), Kućenič.

Posle velike borbe Salajčani su uspeli da osvoje vredne bodove u Futogu. Prvo je Dejan Gajić pogodio mrežu Velibora Zorića, a minut kasnije i Danijel Kućenič se upisao u listu strelaca. Mogli su domaćini i do pogotka, ali je na golu Slavije bio je Damjan Aleksić.

G. K.

Tatra - Bačka (Đ) 2:1 (1:1)

KISAČ: IGralište Tatre, gledalaca 150, sudija: Jurišić (Novi Sad), strelci: Pekić u 35. i Ožvag u 87. za Tatru, a Dejanović u 18. minutu (iz penala) za Bačku. Žuti kartoni: Đorđević, Apić (Tatra), Vujović, Dejanović (Bačka).

TATRA: Kosturanov, Đoršđević (Petrović), Živanović, Radin (Marojević), Mijić, Laković, Pekić, Grubović, Svitić (Ožvat), Šmit (Đaković), Apić.

BAČKA: Nem. Ignjić, D. Trivunović, Ćirin, Nenad Ignjić, Vujović, D. Trivunović, Dangubić, Maksimović, S. Trivunović (Milovac), Dejanović, D. Trivunović.

Tek u finišu meča Kisačani su stigli do pobede protiv tvrde ekipe Bačke. Većem delu susreta se vodila ravnopravna igra, a gosti su poveli u 18. minutu posle penala, Stefan Dejanović je uspeo da savlada golmana domaćih Kosturanova. Pekić je petnaestak minuta kasnije, a kada se činilo da će se utkamica završiti nerešenim rezultatom, rezervista Ožvat je savladao Ignjića.    

S. O.

Petrovaradin -Omaldinac 0:1 (0:0)

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, gledalaca 100, sudija: Stanić (Budisava), strelac: Đukanović u 78. minut. Žuti kartoni: Pavkov, Roganović (Petrovaradin), Bakić, Đukanović (Omladinac). Crveni karton: Roganović (Petrovaradin).

PETROVARADIN: Popović, Gardinovački (Vlajnić), Budečević, Pavkov, Prole, Roganović, Aleksić (Koska), Knežić, Mudrić, Šimurija, Muratović (Senderak).

OMLADINAC: Vulin, Martinović, Savić, Pecelj, Vujičić, Maksimović, A. Hernaus (Jokić), Subotić (Alen Hernaus), Bakić (Zečević), Dubačkič (Zeljković), O. Đukanović (M. Đukanović).

Iznenađenje u Petrovaradinu. Fudbaleri iz Stepanovićeva posle velike borbe uspeli su da savladaju ekipu Petrovaradina i tako naprave veliki korak ka sredini tabele. Jedini pogodak je postigao Ognjen Đuaknović u 78. minutu, a posle gola Petrovaradinci su pokušavali da izjednače rezultat ali nisu uspeli da savldaju vrlo dobro Miću Vulina.     

S. K.

Fruškogorski partizan – Crvena zvezda 1:0 (0:0)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, gledalaca 150, sudija: Kizić (Novi Sad). Strelac: V. Dević u 50. minutu.

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Šurlan, Makivić (Bjelić), Klincov, Antonić, V. Dević, Živković (Tomljanović), Čavić (Beatović), D. Dević, Prolić, Dulić, Malinović.

CRVENA ZVEZDA: Šovljanski, Marković, D. Marković, Šarenac, Ćulum, Hajrizi, Roksandić, M. Marković, Lepojević, Srdanović (Stanković), Mudri (Nikolić).

Fudbaleri Fruškogorskog partizana su na startu prolećnog dela prvenstva postigli dva gola, a osvojili šest bodova. To je velika stvar za njih u borbi za opstanak. Ovoga puta su kao domaćini savladali novosadsku Crvenu zvezdu. Utakmica je bila izuzetno brza, s mnogo akcija i šansi na obe strane i ovakav fudbal privlači navijače, jer neizvesnost je ono što sport čini lepim i privlačnim. Oba sastava igrala su brzo i oštro, ali odlični sudija Kizić nije dodelio ni jedan karton.

U prvom delu gosti su igrali organizovanije, ali nikako nisu uspeli da dođu do cilja. U drugom poluvremenu domaći su zaigrali organizovanije i to je urodilo plodom, jer u 50. minutu su, golom odličnog Vladimira Devića, poveli 1:0. Ritam nije popustio i čini se da su Bukovčani bili preduzimljiviji, ali isticao se golman gostiju Dušan Šovljanski. Ni mladi sastav crveno – belih nije popuštao i malo je nedostajalo da osvoje bod. Međutim, istakao se domaći golman Stefan Šurlan.   

M. Pavlović

Autor:
Pošaljite komentar