Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Bukovčani šesticom na vrh

22.09.2020. 11:12 11:16
Piše:
Foto: M. Pavlović/Miroslav Klincov u duelu sa igračima Suseka

U Bukovcu su se sedam puta tresle mreže, od čega su domaći šest lopti poslali tamo gde treba.

Fruškogorski partizanSusek 6:1 (3:1)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, sudija: Radinović (Beočin). Strelci: Dević u 8, Lazić u 10, Prolić u 25. i 76, Trifunović u 58 i Bjelić u 9, za Fruškogorski partizan, a Lukaja (iz penala) u 20. minutu za Susek.Žuti kartoni: Roganović i Babić (Fruškogorski partizan), Lukaja (Susek). Crveni karton: Rad (trener Suseka).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Perić (Jokić), Dević, Simić, Lazić (Bjelić), Klincov, Babić, Roganović, Milovanović (Grmaš), Prolić, Čergić (Bulatović), Trifunović Čavić).

SUSEK: Dragić, Šovljanski, Krstić, Mitrović, Rapić, Šodić, Mesaroš (Dabić), Bakoš, Uvaček, Lukaja, Morina.

Fruškogorski partizan je od prvog trenutka krenuo ofanzivno ka golu Susečana i već u 8. minutu pretvorili inicijativu u gol. Dejan Dević je ubacio loptu iz auta, a ona je zakačila nekog od gostiju i ona se našla u mreži. Samo dva minuta kasnije Lazić je naleteo na odbijenu loptu i bilo je to 2:0. Goleadu je u tom delu završio brzonogi Prolić, a u 20. minutu Lukaja je smanjio na 3:1 iz penala.

Igrali su Bukovčani sjajno i u drugom poluvremenu i opsedali gol dobrog Dragića. Prosto su vezli po terenu i tečne i tačne akcije su dale rezultat, a odbrana je funkcionisala odlično. Trifunović je nastavio seriju golova u 58. minutu, a brzi i lucidni Dušan Prolić je, u 78. minutu, posle centaršuta, glavom loptu poslao u mrežu s tri metra. Mladi i perspektivni Nemanja Bjelić, koji je ušao u igru s klupe, postavio je konačan rezultat, na radost svojih saigrača. Ako crno – beli budu ovako igrali, teško da će ih ko nadigrati.

M. Pavlović

Petrovaradin - Jedinstvo 2:1 (0:1)

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, sudija: Šarić (Novi Sad), strelci: Šarac u 69. i Momčilov u 72. za Petrovaradin, a Rosić u 33. minutu za Jedinstvo. Žuti karton: Momčilov (Petrovaradin).

PETROVARADIN: Jovanović, Tatić (Todorović), Šimulija, Momčilov, Torbica (Šavija), Surdučki, Stefanović (Šarac), Knežić, Koska, Ristivojević, Derviši (Popović).

JEDINSTVO: Gavrilović, Zorić (Đorđević), Samardžić, Kovačević, Novaković, R. Tepić, Đurđević (Vitorac), Malinović, Rosić, Bubnjević, M. Tepić.

Zanimljiva fudbalska predstava u Petrovaradinu gde su gosti u prvom poluvremenu iznenadili domaćina i golom Marka Rosića uspeli da dođu do prednosti. U nastavku je ulazak Todorovića, a pogotovo Boška Šarca doneo prevagu domaćina, pa je Boško Šarac preciznim udarcem uspeo da izjednači rezultat, a tri minuta kasnije nakon udarca sa ugla asistirao je Borisu Momčiloviću za vođstvo,gol koji je doprineo da domaći upišu vredne bodove.

M. Po.

Bačka (Đ) - Hajduk 2:0 (2:0)

ĐURĐEVO: Igralište Bačke, sudija: Filipović (Novi Sad), strelci: D. Trivunović u 34. Du. Trivunović u 42. minutu. Žuti kartoni: Du. Trivunović (Bačka), Stjepanović, Nikolić, Damjanović (Hajduk).

BAČKA: Ignjić 7, Dr. Trivunović 7 (Il. Trivunović 7), Ćirin 7, Dejanović 7 (Janković), Vujović 7 (Ju. Trivunović), Dangubić 7, Ž. Trivunović 8, Marković 7, To. Trivunović 7 (Ne. Trivunović 7), Du. Trivunović 7 (Prodanov 7), De. Trivunović 7.

HAJDUK: Šarić 7, M. Mikulić 6, Jojkić 6 (Brančić), Srećkov 6, Lazić 6 (Vujičić 6), Damjanović 6, Petrić 6, Zrakić 6 (Vučković), Stjepanović 6, O. Mikulić 7 (Milovanović 6), Samolovac 7.

Rutinski je ekipa iz Đurđeva stigla do pobede. Do vodećeg gola domaći napadači utrkivali su se koji će promašiti iz izglednije prilike, ali zasluge što se mreža do 34. minuta nije zanjihala pripadaju i golmanu Čuružana Ljubiši Šariću. Nakon prodora Željka Trivunovića, prezimenjak Dejan uspeo je da pošalje loptu na pravo mesto. Tri minuta pre odlaska na odmor i Dušan Trivunović bio je neumoljiv.

U nastavku ista slika na terenu, s tim da je gost imao najizgledniju priliku u poslednjim trenucima. Radoslav Samolovac našao se na nekoliko metara od gola, ali je bio neprecizan.

M. Po.

ŽSK - TSK 0:0

ŽABALJ: Igralište ŽSK-a, sudija: Ćulum (Šajkaš). Žuti kartoni: M. Markov, Đurđić, Pinjo (ŽSK). a Bobot, Stričević, Kosić (TSK). Crveni kartoni: Pinjo u 90.(ŽSK), Novaković u 45. (TSK).

ŽSK: Savanović 8, M. Markov 7, Malić 7 (Tošić 7), Đurđić 7, Tanasić 8, Džambas 8, Bogdanov 7, Pinjo 7, D. Markov 7, Klisara 7, Topić 7.

TSK: Vojvodić 8, Knežević 7, Bobot 7, Stričević 7, Mirosavljević 8, Varga 7 (Grlica), Kosić 7, Radin 7 (Miavec), Klaić 7 (Kojović), Pupovac 8, Novaković.

Samo su golovi nedostajali pa da susret Žabaljaca i Temerinaca dobije najveću moguću ocenu. Sve je bilo na nivou, bio je to neizvestan meč i na kraju sa pravednim ishodom.

Domaćin je ceo drugi deo igre imao igrača više i nije uspeo to da iskoristi iako je bilo prilika. Gosti su posle opravdanog isključenja Filipa Novakovića, silom motivisani ušli u nastavak, i oni su imali svoje prilike koje nisu uspeli da  iskoriste.       

P. Bundalo

Fruškogorac - Šajkaš 3:1 (0:1)

SREMSKA KAMENICA: Igralište Fruškogorca, sudija: Čobanov (Rumenka), strelci: Jevtić u 62. Pečić u 63. i S. Lalić u 90. minutu za Šajkaš. Žuti kartoni: Vasojević, Varničić, Begović, Glišić, Škrbić (Fruškogorac), Pavkov, Igračev (Šajkaš). Crveni karton: Rulić (Šajkaš).

FRUŠKOGORAC: Sl. Lalić, Sapundžić, Vasojević, Perović, Starovlah, Škrbić, Jevtić, Begović, Varničić (Sr. Lalić), Pečić, Glišić (Stojšić).

ŠAJKAŠ: Popin, Vujinović, Pavkov, Alempić (Malešević), Rulić, Majurić, Trivunović, Marcikić (Stanković), Igračev (Graorac), Nikolaš, Panić.

Odlično se držala ekipa iz Kovilja u prvom poluvremenu, anulirala je sve nalete Kameničana, a u 33. minutu preko Živana Igračeva uspela da dođe do prednosti.

U nastavku su domaći svim silama krenuli u napad, da bi u 52. minutu Dejan Rulić zbog starta dobio crveni karton. Sa igračem više domaći su golom Milojka Jevtića u 62. minutu uspeli da poravnaju rezultat. Minut kasnije Dušan Pečić je doneo prednost Fruškogorcu, a u finišu je rezervista Srđan Lalić našao put ka mreži za konačan epilog.   

M. Po.

SirigVeternik 1:0 (1:0)

SIRIG: Sportski centar Preporod, sudija: Jevtić (Budisava), strelac: Tomić (autogol) u 5. minutu, žuti kartoni: S. Brežnjak (Sirig), Čičić, Turalo, Ušćumlić (Veternik).

SIRIG: Tarabić 7,5, Vulić 7, B. Brežnjak 7,5, Petrović 8, Narančić 7,5, Milovanović 7, Rajačić 7, Dražić 8, Dekić 7 (od 74. Misini - ), Stojanović 7 (od 78. Tomov - ), S. Brežnjak 7 (od 90. Ivković - ).

VETERNIK: Ivić 6, Tomić 6, Ognjanović 7, Gvozden 6 (od 72. Subašić - ), Turalo 6,5, Ušćumlić 6,5, Đokić 6 (od 57. Stanić 7), Kitić 7, Srdanović 6 (od 46. Čičić 6), Vuković 7, Malinović 6,5 (od 85. Đurica - ). Derbi kola, odlučio je autogol beka Tomislava Tomića, vratio je loptu ka golmanu Mladenu Iviću, odskočila je ispred njega, prešla mu preko noge i odsela u mreži.

Sirižani su se lavovski borili, oslabljeni neigranjem golgetera Edina Feratija i veziste Stefana Radovanovića, a minut pre odlaska na odmor, imali su dve odlične šanse. Iz čiste pozicije, Boris Brežnjak je šutirao u golmana Ivića, u nastavku akcije lopta se odbila do Luke Stojanovića, ali stativa je bila saveznik Veternika.

Odbrana domaćina, predvođena štoperom Petrom Petrovićem, osujetila je sve nalete gostiju, koji su opasno zapretili u 41. minutu, kada je, posle udarca Bojana Kitića, golman Luka Tarabić, paradom preusmerio loptu u korner. Sirižani su disciplinovanom igrom zaslužili bodove, učinivši trku za najviši plasman, još zanimljivijom.

M. Menićanin

Slavija - Titel 6:1 (3:0)

NOVI SAD: Igralište Slavije, sudija: Milenković (Futog), strelci: Stojičić u 3. Brkljača u 31. Ostojić u 44. Ubović u 69. (iz penala), Mudrić u 73. i 80. za Slaviju, a Cvijić u 56. minutu za Titel. Žuti kartoni: Paunić, Ostojić (Slavija), Mrčajac (Titel).

SLAVIJA: Čavić, Paunić, Lazarević (Petrović), Galić (Ćulum), Žakula, Gligorić, Kuvekalović (Novaković), Stojičić (Mudrić), Brkljača, Ostojić (Milanović), Ubović.

TITEL: Major, Mrčajac (Sinani), Karataševski (Huci), Gardinovački, Jovanov (Đaković), Cvijić, Kulja (Todorović), Doroslovački (Popović), M. Hornjik, Paunić, A. Hornjik.

Ekipa Slavije ostvarila je ubedljivu pobedu protiv ekipe iz Titela. Već u 3. minutu iskusni Bojan Stojičić doneo je prednost domaćinu, a do poluvremena su je golovima uvećali Nemanja Brkljača i Srđan Ostojić. U nastavku jedinu neodlučnost odbrane domaćih kaznio je Novica Cvijić.  Salajčani su do kraja meča postigli još tri gola. Ubović je uspešno realizovao kazneni udarac, a do kraja se dva puta u strelce upisao i rezervista Nikola Mudrić.    

M. Po.

Futog - Bačka (B) 3:2 (1:0)

FUTOG: Igralište Futoga, sudija: Kaplijev (Novi Sad), strelci: Čepić u 4. Todorić u 52. (autogol), Stevanovski u 91. za Futog, a Tancki u 63. i Štrbac u 70. minutu za Bačku. Žuti kartoni: Stevanovski, Topolić (Futog), Milić (Bačka).

FUTOG: Marković, Funćuk (Samardžija), Topolić, Latinović, Crepulja, Sakač, Stevanovski, Kosić, Sirar (Geri), Latinović (Maleš), Čepić.

BAČKA: A. Todorić, Radosavljević (Slepčev), S. Todorić (Brnbota), Linjački, Tancik, Karanović, Šumar (Rokvić), Milić, Beker, Kovačević, Štrbac.

Komšijski derbi nakon puno uzbuđenja pripao je domaćinu koji je ostvario prvu jesenju pobedu. Niko nije slutio da će utakmica biti puna neizvesnosti, s obzirom da su Futožani već u 4. minutu golom Dušana Čepića poveli.

U nastavku je nakon udarca sa distance lopta zakačila Aleksu Todorića i završila u mreži za povećanje rezultata. I umesto da već u tim trenucima završe započeti posao domaći su stali, pa su Begečani u 63. minutu preko Miše Tancika najpre smanjili rezultat, a onda je i Marko Štrbac savladao Markovića za izjednačenje.

Kada se činilo da će se bodovi podeliti na ravne časti, Lazar Stevanovski je u prvom minutu sudijske nadoknade pronašao put ka mreži za vrednu pobedu domaćina.

M. Po.

Rezultati:

Slavija - Titel 6:1, Sirig - Veternik 1:0, Fruškogorac - Šajkaš 3:1, ŽSK - TSK 0:0, Fruškogorski partizan - Susek 6:1, Petrovaradin - Jedinstvo 2:1, Bačka (Đ) - Hajduk 2:0, Futog - Bačka (B) 3:2, Omladinac - Tatra 3:0.  

1. Fr. partizan

7

6

1

0

20:5

19 

2. Veternik

7

6

0

1

28:6

18 

3. Fruškogorac

7

6

0

1

24:6

18 

4. Sirig

7

5

0

2

14:4

15 

5. ŽSK

7

4

3

0

13:6

15 

6. Bačka (Đ)

7

4

2

1

17:5

14 

7. TSK

7

4

2

1

14:5

14 

8. Petrovaradin

7

4

2

1

12:4

14 

9. Slavija

7

4

1

2

16:10

13

10. Omladinac

7

4

1

2

10:7

13

11. Šajkaš

7

3

1

3

15:9

10

12. Futog

7

2

0

5

9:12

6

13. Tatra

7

1

1

5

4:19

4

14. Bačka (B)

7

0

3

4

4:13

3

15. Jedinstvo

7

0

2

5

6:17

2

16. Titel

7

0

1

6

4:35

1

17. Susek

7

0

0

7

7:29

0

18. Hajduk

7

0

0

7

3:28

0

 

 

Autor:
Pošaljite komentar
Novosadska liga: Temerinci zaustavili Kameničane

Novosadska liga: Temerinci zaustavili Kameničane

15.09.2020. 08:53 08:57