Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nemanja Subotić: Bićemo hit proleća u Srbiji

04.02.2018. 11:48 11:53
Piše:
Izvor: Dnevnik (Filip Bakić)

BELEK: Pripreme fudbalera Vojvodine u turskom Beleku lagano se približavaju kraju.

Od našeg specijalnog izveštača

Već punih 11 dana Novosađani treniraju na odlično pripremljenim terenima hotela i Sportskog centra „Titanik Deluks Golf“ i to im, baš kao i klimatske prilike koje vladaju na obalama Sredozemnog mora, omogućuje da sve ono što su zamislili šef stručnog štaba Ilija Stolica i njegovi saradnici pretaču u delo. Juče, doduše, prvi put od dolaska crveno-belih nije bilo sunca, ali im je temperatura vazduha od 15 stepeni dozvolila da, u veoma vedroj atmosferi, odrade trening relaksacije, protkan zanimljivim igrama.

Posle nekoliko dana poštede, na teren je istrčao i Vošin najbolji jesenji strelac Nemanja Subotić, koji više ne oseća bol u mišiću zadnje lože.

„Posle utakmice s Mariborom osetio sam zatezanje u zadnjoj loži, ali na svu sreću nije bila reč o nekoj ozbiljnijoj povredi“, rekao je Subotić.

Dodaje da je pauzirao iz predostrožnosti da slučajno ne bi pogoršao stanje.

“U petak sam se odmarao, išao na masažu i, kao što vidite, sada sam potpuno spreman da nastavim s treninzima. Jedva sam dočekao da opet budem uz saigrače, jer smo mnogo unapredili našu igru, angažovaniji smo i opasniji po protivnički gol. Uz to, imamo značajno povećan posed lopte, što je najbolje moglo da se primeti u duelu s Mariborom, timom koji je igrao grupnu fazu Lige šampiona. Realno, u našem prvenstvu ćemo teško nailaziti na takve rivale, osim Crvene zvezde i Partizana, i to je činjenica koja nas hrabri i uliva dodatnu energiju za rad. Čini mi se da ćemo, biti istinski fudbalski hit proleća u Srbiji“, dodaje Subotić.


Nikolić u Vošinom hotelu

FK Vojvodina i trener Ilija Stolica veoma bi rado u crveno-beloj opremi novosadske ekipe videli napadača Spartaka Nemanju Nikolića. Dosadašnji razgovori članova dve uprave, međutim, nisu doneli rezultat, pa Nemanja i dalje trenira u Antaliji, gde se pripremaju „plavi golubovi“.

Ipak, on je iskoristio slobodno vreme i posetio Novosađane u hotelu „Titanik Deluks Golf“, a njegovom dolasku najviše se obradovao Aleksandar Radovanović, koji je do juče još igrao za Subotičane, a sada je član Voše. Dva dobra prijatelja su dugo razgovarala, nešto kasnije priključili su im se još neki članovi novosadske ekspedicije, a Nikolić je iskoristio priliku da se vidi i s drugarima iz kazahtsanskog Aktobea, čiji dres je nosio u jednom periodu karijere.


Ilija Stolica insistira na tome da igrači Vojvodine, upravo kroz veći posed, dominiraju na terenu i polaze u veoma opasne i dobro organizovane napade. To, nesumnjivo, od igrača zahteva i puno trčanja.

„U nekim situacijama to je tačno, ali pametnom igrom, baš kroz posed, imamo način da se odmorimo. Što je lopta više kod nas, rivali se sve više troše, a mi smo sve odmorniji i, kada izgubimo posed, imamo svežinu da odmah reagujemo. Odlično radimo presing i ne verujem da će protivnici imati puno prilike da lopta bude kod njih. Sve to stvara velika očekivanja kako kod ekipe, tako i kod mene i raduje me činjenica da su se momci koji su ove zime došli u Vošu, odlično uklopili i da smo stvorili fenomenalnu atmosferu. Zahvaljujući svemu što sam naveo, a pre svega načinu igre, ubeđen sam da možemo da ispunimo zacrtane ciljeve na proleće, a to su osvajanje Kupa Srbije i plasman u Evropu“,dodao je Subotić.

U jednom trenutku na jučerašnjem treningu, dogodio se i zanimljiv detalj kada je lopta preletela preko ograde terena i završila u reci koja se nalazi odmah iza. Ekonom Nemanja Jotanović našao se na muci kako da je dohvati, ali je onda stvari u svoje ruke preuzeo Ivan Lakićević i spasao Nemanju daljih iskušenja.

U daljem toku, igrači su se podelili na dva tabora i zaigrali neku vrstu fudbalskog bejzbola, što je kod njih izazvalo povećan nivo adrenalina i takmičarskog duha. Na kraju, jedni su uvežbavali šutiranje na gol, u čemu su prednjačili Aleksandar Mesarović i Miloš Zličić, drugi su igrali nožni tenis, u kojem su ekipe činili Ranko Veselinović i Mladen Devetak s jedne, odnosno Nemanja Subotić i Nikola Antić, s druge strane. Treća, najbrojnija grupa se nadmetala u dodavanju lopte bez padanja na zemlju, a onaj ko pogreši bio je „kažnjavan“ čvrgama po ušima. Utisak je, uz salve smeha, da je najgore prošao Stefan Cebara, koji je na kraju morao da pobegne s megdana.

Pred Novosađanima je, ponovimo, još jedna trening utakmica, pošto će u ponedeljak, 5. februara, osmeriti snage s ljubljanskom Olimpijom, trenutno drugoplasiranim timom u prvenstvu Slovenije. Kako sada stvari stoje, taj duel će početi u 17.30 časova.

Tekst i foto: A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar