Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MLADA REPREZENTACIJA SRBIJE BIJE TEŠKI BOJ U SEVERNOJ IRSKOJ U KVALIFIKACIJAMA ZA EP 2025: „Orlići“ moraju da pobede sami sebe

15.10.2023. 17:10 17:16
Piše:
Izvor: Naš tim mora da zaboravi utakmicu u Engleskoj i trgne se, foto: FSS

Bride oba obraza posle devastirajućeg poraza mladog srpskog fudbalskog tima u Engleskoj i poraza od nestvarnih 1:9. Mnogi su izabranike selektora Dušana Đorđevića već otpisali iz konkurencije za odlazak na šampionat u Slovačkoj, ali stvari ne stoje baš tako.

Sutra oni igraju u severnoirskom gradu Lurganu s domaćom selekcijom i, uspeju li da se resetuju, pobede same sebe i potisnu ponižavajuće visok poraz iz Notingemu u neku drugu dimenziju, ali i pruže igru dostojnu renaomea srpskog fudbala, imaće šansu da pobede i probude nadu da će ipak mogu da stignu na EURO. I da shvate, kao što je to nedavno primetio poznati trener Nenad Lalatović, da je prilika da obuku dres Srbije apsolutno najveća čast, ali i obaveza koju mogu da dožive.

- U Notingemu smo mnogo grešili – istakao je Stefan Mitrović, mladi fudbaler Crvene zvezde i momak koji je nosio kapitensku traku oko ruke u utakmici s Engleskom. – Domaćin je kaznio bukvalno svaki naš propust, a mi, s druge strane, nismo smeli da sebi dozvolimo to da primimo čak devet golova. Jednostavno moramo da se podignemo i da, kako znamo i umemo, pobedimo Severnu Irsku.

Svesni su naši mladići da je sve u Srbiji izuzetno pogodio težak poraz koji su doživeli na Ostrvu.

- Žao nam je svima zbog tako loše odigrane utakmice. Moramo sve to nekako da zaboravimo, neće, naravno, biti lako potisnuti sva ta dešavanja u drugi plan, ali nemamo izbora. I dalje smo u igri za osvajanje drugog mesta, pa nam se pobeda u Severnoj Irskoj nameće kao imperativ i jedini izbor – poručio je Mitrović.

Selektor Đorđević takođe je veoma teško podneo dešavanja iz Notingema, ali je svestan da selekcija koju predvodi mora da pokaže koliko zaista vredi i odnese sva tri boda iz Lurgana.

- Prinuđeni smo da sva ružna dešavanja brzo prevaziđemo – podvukao je Đorđević. – Nadam se da smo uspeli da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas večeras očekuje. U Severnu Irsku smo došli da pobedimo i osvojimo tri boda, koji bi, makar donekle, ublažili jako lošu sliku koju smo emitovali iz Notingema. S tim bodovima ostali bismo u trci za drugo mesto, što je naša realnost u ovom trenutku. Selekcija Engleske je i pre početka takmičenja, kao aktuelni šampion Evrope u ovoj konkurenciji, bila apsolutni favorit u našoj grupi.

Utakmica u Lurganu počinje sutra u 20.30 časova, a igra se na Mornvju stadionu, čiji kapacitet iznosi 4.160 mesta i koji je izgrađen davne 1985. godine.

A. Predojević

Grupa F

Sutra

Ukrajina – Engleska (18.30)

Severna Irska – Srbija (20.30)

Utorak

Azerbejdžan – Luksemburg (16)

1. Engleska    2          2          0          0          12:1    6

2. Ukrajina    2          2          0          0          4:0      6

3. S. Irska    3          1          0          2          1:2      3

4. Luksemburg          3          1          0          2          1:6      3

5. Srbija        2          1          0          1          3:9      3

6. Azerbejdžan            2          0          0          2          0:3      0

U narednom kolu (17. i 18. novembra) sastaju se: Ukrajina – Luksemburg i Srbija – Engleska.

Autor:
Pošaljite komentar
ORLIĆI U NOTINGEMU IGRAJU PROTIV ENGLESKE Bez straha na „Gordi albion“ ( sreda, 20.45)

ORLIĆI U NOTINGEMU IGRAJU PROTIV ENGLESKE Bez straha na „Gordi albion“ ( sreda, 20.45)

11.10.2023. 14:39 14:43
DEBAKL NAŠIH MLADIĆA U KVALIFIKACIJAMA Neviđena bruka „orlića“ u Notingemu

DEBAKL NAŠIH MLADIĆA U KVALIFIKACIJAMA Neviđena bruka „orlića“ u Notingemu

12.10.2023. 22:53 23:16