Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Miljan Vukadinović: Verujem u snagu kolektiva koju imamo

19.04.2021. 13:01 13:02
Piše:
Foto: J. Grlić/Miljan Vukadinović proslavlja vodeći gol Vojvodine u prošlogodišnjem finalu u Nišu

U sredu je, na stadionu ”Karađorđe” u Novom Sadu, na programu izuzetno zanimljiv susret polufinala Kupa Srbije, u kojem će snage da odmere prošlogodišnji finalisti ovog takmičenja, fudbaleri Vojvodine i Partizana.

Nažalost, na tribinama neće moći da bude gledalaca, ali, uprkos tome, ova utakmica izaziva značajnu pažnju fudbalske javnosti u našoj zemlji, pošto, barem u najavi, nagoveštava dobar fudbal i veliku neizvesnost kada je u pitanju njen pobednik. Ponovićemo i to da pravi favorit za prolazak u finale praktično ne postoji i da bi nijanse mogle da odluče o tome ko će se naći u odlučujućem duelu za osvajanje trofeja. Vojvodina brani pobednički pehar, Partizan želi da ga se dočepa, a Miljan Vukadinović, najbolji strelac Novosađana u tekućoj sezoni, tvrdi da njegovi saigrači i on imaju snage i znanja da savladaju velikog suparnika.

- Pokazali smo u prošloj sezoni da to možemo, sada se ponovo spremamo da pokušamo da uradimo isto i optimista sam - naglasio je Vukadinović. - U Nišu smo do trofeja stigli posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, pa ne bih imao ništa protiv da tako bude i ovog puta.


Stojković: Možemo do pobede

Aranđel Stojković je u ovoj sezoni definitivno promenio poziciju na kojoj igra i uspešno odgovara zadacima koje mu je trener Lalatović namenio kao zadnjem veznom fudbaleru. Tako je bilo i u Bačkoj Palanci, gde je izostao Nikola Drinčić, ali su Maksimović, Veljko Simić i on s dosta uspeha kontrolisali sredinu terena.

- U reprizi finala iz Niša, verujem da možemo ponovo da savladamo Partizan i nađemo se u finalu Kupa - kategoričan je bio Stojković. - Svaka od ekipa ima neke svoje adute, Partizan je, bez dileme, veoma ozbiljan i kvalitetan tim, ali nas to ne plaši. Pokazali smo već da posedujemo i mi odličnu ekipu, dugo smo na okupu i spremamo se da u sredu ponovo uđemo u finale. Ni u Nišu nam nisu davane veće šanse, crno-beli su praktično tada već upisali novi pehar, ali smo ih u tome osujetili. Ne pretimo, ali se spremamo da ponovo uradimo isto.


U duelu između drugog i trećeg tima na tabeli Superlige, detalji bi mogli da odrede pitanje pobednika.

- Partizan ima veoma dobar tim, ali i nekolicinu fudbalera koji jednim svojim potezom mogu da reše utakmicu i na to ćemo sigurno da obratimo posebnu pažnju. S druge strane, naš adut je odlična atmosfera u ekipi, jer trener Nenad Lalatović izgradio je prave, porodične vrednosti koje vladaju između nas i koje nam pomažu da igramo na visokom nivou. Dobro je svakako i to što su se u konkurenciju za tim vratili svi igrači i što ćemo crno-belima moći da suprotstavimo najbolju postavu. Verujem da će se u njoj naći i kapiten Nikola Drinčić, koji je imao manje zdravstvene probleme, ali za kojeg ne sumnjam da će zauzeti svoje mesto.

Pred ljubiteljima dobrog fudbala, dakle, u sredu je izuzetno zanimljiv susret. Voša nikako ne odustaje od namere da odbrani vredan pehar, dok četa trenera Aleksandra Stanojevića u Kupu vidi priliku da spasi sezonu.

- Svako od nas ima neke svoje želje, a nadam se da će one koje mi imamo biti jače i da će presuditi o tome da uđemo u finale. Ušli smo u dobru formu, ali i iza Beograđana je sjajna serija pobeda do utakmice s Crvenom zvezdom. Ne sumnjam u to da će gledaoci kraj TV ekrana moći da uživaju u dobroj predstavi, žao mi je što publike neće biti na tribinama, ali se nadam i priželjkujem da na kraju utakmice mi budemo taj tim koji će moći da proslavi veoma važnu i vrednu pobedu - poručio je Vukadinović.

Utakmica Vojvodina - Partizan igra se na “Karađorđu” u sredu od 19.05 časova.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar