Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LŠ: Zvezda nemoćna protiv strašnih Parižana

03.10.2018. 21:10 22:12
Piše:
Izvor: Duel PSŽ-a i Crvene zvezde, foto: FoNet

Razlika u kvalitetu je došla do izražaja, Crvena zvezda doživela je debakl protiv Pari Sen Žermena u drugom kolu grupe ,,C“ Lige šampiona. Sve je presudio prvi gol Nejmara u 20. minutu do kojeg se naš prvak sasvim dobro držao.

Sjajnu drčnost fudbaleri našeg prvaka pokazali su na početku utakmice. Izabranici Vladana Milojevića nisu ,,parkirali autobus“ ispred svog šesnaesterca već su Francuze napali na njihovoj polovini, ispred njihovog kaznenog prostora. Individualni kvalitet PSŽ-ovih asova je bio neosporan, ali naš tim se nije plašio, trudio se da igra svoju igru. Crveno-beli prekidali su napade Parižana na sredini terena, a onda brzim kontrama preko Bena i Čaušića ugrožavali Areolu. I kada su domaći dolazili do prilika bilo je to posle nespretnih intervencija odbrane gostiju, a ne kao plod izrađenih akcija. Protiv jedne od najboljih svetskih ekipa naša četa, u tim momentima, delovala je bolje nego protiv Napolija što je hvale vredan podatak. Ali, zato je tu bio Nejmar koji je u 20. minutu pokazao zašto je jedan od najboljih igrača planete. Iz slobodnog udarca, sa 20 metara savladao je Borjana za vođstvo PSŽ-a od 1:0. A, tada se raspala igra Crvene zvezde, pogrešili su naši momci u odbrani, po desnoj strani prošao je Mbape, odigrao do Nejmara koji je se peterca povisio na 2:0. Kao da se tek od tada domaćin razgoropadio pa je probijao našeg šampiona po oba boka, posle čega su po pravilu sledili upotrebljivi centaršutevi. Od sredine prvog poluvremena samo se domaćin pitao za dešavanja na terenu, što nije toliko bilo izraženo u šansama koliko u posedu lopte. Ali, rutinski – PSŽ je poveo sa 3:0. Kavani se prošetao kroz odbranu Crvene zvezde i postigao gol. U 41. minutu fantastična asistencija Menijea i pogodak Di Marije za – 4:0. Rafalna paljba francuskog šampiona u prvom poluvremenu.

I, u nastavku je Pari Sen Žermen dominirao pa je Borjan bio na konstantnim mukama. Poigravali su se Francuzi sa našim šampionom i objektivno gledano igrali fudbal koji je bilo milina gledati. Crveno-beli nisu ni pokušavali da pruže dostojniji otpor, činilo se da samo gledaju da ne prime još neki gol. A, u 70. minutu ni Borjan nije mogao ništa da uradi pa je na pas Bernata Mbape postigao gol. Ali, samo nešto kasnije Crvena zvezda postigla je prvi gol u Ligi šampiona. Asistirao je Ebesilijo, a Marin postigao fantastičan pogodak.

Da je pravi majstor pokazao je Nejmar u 81. minutu kada je postigao još jedan gol iz slobodnog udarca i time zaokružio svoju fantastičnu predstavu.

To je bilo i poslednje uzbuđenje na utakmici i ostalo je 6:1.

I. Lazarević 

Pari Sen ŽermenCrvena zvezda 6:1 (4:0)

PARIZ: stadion ,,Park prinčeva“, gledalaca: 45.000. Sudija: Dijaš (Portugal). Strelci: Nejmar u 20, 22. i 81, Kavani u 37, Di Marija u 41. i Mbape u 70. za Pari Sen Žermen, a Marin u 74. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Stojković (Crvena zvezda).

PARI SEN ŽERMEN: Areola 6, Menije 8, Silva 7 (Kerer 6), Kimpembe 7, Bernat 8, Verati 7,5, Rabio 7,5, Mbape 8 (Čupo-Moting), Nejmar 10 (Draksler), Di Marija 8, Kavani 7.

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6,5, Stojković 6, Savić 6 (Babić 6), Degenek 6, Rodić 6, Krstičić 6, Jovičić 6, Simić 6 (Pavkov 6), Čaušić 6,5, Marin 7, Ben 6,5 (Ebesilijo 6,5).

Milojević: Snosim odgovornost, mogli smo bolje

PARIZ: Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević preuzeo je na sebe odgovornost posle poraza od Pari Sen Žermena (6:1) u Ligi šampiona i poručio da je njegov tim mogao bolje, ali i da bi meč u Parizu mogao da bude prava lekcija.

Zvezda je na "Parku prinčeva" doživela najteži poraz u Evropi posle 55 godina, identičan kao protiv poljske Polonije u Intertoto kupu.

"Ovo je vrhunski nivo. Neko sam ko nikad nije bezao od odgovornosti, sigurno možemo bolje. Bili smo fascinirani, ovo je za nas lekcija. Ako je ovo cena da budemo bolji, biće mi drago", rekao je Milojević na konferenciji za medije posle meča.

On je priznao da mu ne prija poraz, naglašavajući da ne voli da gubi.

"Treba izvući dosta dobrih pouka i što više dobrih stvari za budućnost, jer smo videli trendove savremenog fudbala. Videli smo jednu ekipu koji smo do pre nekoliko godina mogli da gledamo samo na TV ekranima, a sada smo igrali protiv nje".

Milojević nije želeo da beži od odgovornosti, ali i istakao je da ne treba da se sudi nakon ubedljivog poraza.

"Ako se shvati tragično poraz spreman sam šta god, tu sam, sve što se tiče uprave. Desilo se šta se desilo... Uradili smo puno ulaskom u Ligu šampiona, napravili smo puno pozitivnih stvari i moji igrači su profesionalci, moraju da nauče iz poraza".

Izneo je i niz pohvala na račun trostrukog strelca Nejmara.

"Jedan od najboljih igrača trenutno na svetu. Bilo bi nekorektno njega izdvojiti, ali je bio ovaj put taj koji je i davao golove, i asistirao. Igrač je top klase i jako je teško igrati protiv njega", zaključio je on.

U narednom kolu LŠ crveno-beli gostuju Liverpulu 24. oktobra.

Marin: Bili su sami u petercu – to ne sme da se događa

Fudbaler Crvene zvezde Marko Marin rekao je da je njegova ekipa u utakmici u Ligi šampiona dozvolila Pari Sen Žermenu da lako postigne golove.

Jedini gol za beogradski klub, prvi u Ligi šampiona, postigao je Marin u 74. minutu.

"Pokušali smo što duže da držimo nulu, a onda su nam dali gol iz slobodnog udarca, bilo je teško braniti. Dali su nam previše lako golove, njihovi igrači su bili sami u petercu pred golmanom i to ne sme da se događa", rekao je Marin posle utakmice za "RTS". 

Upitan da li je pariski klub večeras pokazao kvalitet, Marin je odgovorio da Pari Sen Žermen to nije uradio samo protiv Zvezde, već da to čini svakog vikenda i da svako zna kvalitet tog kluba. 

Tuhel: Nije bilo lako protiv Zvezde, iako deluje

PARIZ: Trener fudbalera Pari Sen Žermena Tomas Tuhel izjavio je da uprkos ubedljivoj pobedi nad Crvenom zvezdom (6:1) u Ligi šampiona nije bilo lako kao što rezultat govori.

"Zvezda nije izgubila 34 utakmice u nizu, možda deluje da je bilo lako, ali nije. Oni su tim koji teško prima golove, ali mi smo jedni od najboljih. Jako dobro smo ih izanalizirali. Vrhunski smo igrali, stvarali šanse, videli smo sjajnih 11 igrača. Zadovoljan sam, posebno u prvom poluvremenu. Dopalo mi je što smo igrali kao tim", rekao je Tuhel na konferenciji za medije u Parizu.

Nemački stručnjak dodao je da je ceo tim sjajno funkcionisao na čelu sa trostrukim strelcem Nejmarom.

"Nejmar je bio izvanredan, moglo je da se vidi da je bio veoma gladan. Važno je bilo i što imamo najbolje igrače Evrope, a Nejmar je pojedinačno jedan od najboljih. Pokazali smo još jednom zasto smo jedan od najboljih timova".

Tuhel je istakao da ga raduje to što je njegov tim večeras imao veliki posed i brzo vraćao loptu.

Velika pobeda Šalkea u Moskvi

Fudbaleri Šalkea savladali su Lokomotivu 1:0 (0:0) na gostovanju u Moskvi, u drugom kolu Lige šampiona. Nemci su do ogromne pobede u borbi za drugu fazu stigli golom Vestona Mekinija. Dvadesetogodišnji Amerikanac zatresao je mrežu "Lokosa" dva minuta pre kraja susreta, na asistenciju Jevgena Konopljanke.

Ukrajinac je ubacio loptu iz kornera sa desne strane na drugu stativu gde je Mekini sjajno skočio i preko štopera Lokomotive matirao golmana Giljermea. Nakon inicijative domaćina u prvih 45 minuta, kada su Barinov i Mirančuk propustili šanse za vođstvo, Šalke je preuzeo kontrolu u nastavku meča. 

Nemci su posebno opasni bili u poslednjih 20-ak minuta, a pre pobedonosnog gola dve odlične prilike propustio je Mark Ut, ali je Giljerme bio oprezan. 

Šalke ima četiri boda iz dva meča, dok je Lokomotiva doživela i drugi poraz u Grupi D.

Autor:
Pošaljite komentar
LŠ: PSŽ - Crvena zvezda 6:1

LŠ: PSŽ - Crvena zvezda 6:1

03.10.2018. 18:48 20:46
Milojević: Ne plašimo se PSŽ-a, uživaćemo...

Milojević: Ne plašimo se PSŽ-a, uživaćemo...

02.10.2018. 19:35 19:37
LŠ: Zvezda velikom borbom protiv Napolija do prvog boda (0:0)

LŠ: Zvezda velikom borbom protiv Napolija do prvog boda (0:0)

18.09.2018. 21:00 23:29