Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LŠ: Crvena zvezda – PSŽ 1:4

11.12.2018. 20:35 22:57
Piše:
Izvor: Mbape u duelu sa igračima Zvezde, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

PSŽ je pobedio Crvenz zvezdu sa 4:1 u poslednjem golu grupne faze Lige šampiona na stadionu "Rajko Mitić".

Kraj utakmice

90 2. minut: PSŽ vodi sa 4:1. Strelac je Mbape.

90. minut: Nadoknada vremena četiri minuta.

88. minut: Žuti karton za Gobeljića, posle faula nad Nejmarom.

86. minut: Izmena u Zvezdi. Marin, je izašao, a Joveljić ušao.

83. minut: Prva izmena u PSŽ-u, izašao je Verati, a ušao Rabio.

80. minut: Još jedna šansa za PSŽ. Mbape je bio u prodoru, ali je Borjan uspeo da odbrani. Odmah zatim u prilici je bio i Nejmar, ali je šutirao preko gola.

74. minut: PSŽ vodi sa 3:1. Strelac je bio Markinjoš i to glavom. Nejmar je iznudio prekid na levoj strani i još jednom je Di Marija uputio savršen centaršut. Na drugoj stativi je Markinjoš nadskočio Rodića i pogodio mrežu.

72. minut: Dvostruka izmena u Zvezdi. Izašli su Pavkov i Simić, a ušli su Boaći i Ebesilio.

70. minut: Izgledna šansa Zvezde. Marin je odlično centrirao iz „skraćenog kornera“, Jovančić je bio najviši u skoku na petercu, ali je loše zahvatio loptu.

67. minut: Još jedna prilika za PSŽ, koji je sada preuzeo inicijativu. Odličan centaršut Di Marije ka Kavaniju, koji je šutirao glavom i poslao optu preko gola.

64. minut: Opet Borjan. Sada je zaustavio šut Mbapea, koji je šutirao sa 20-ak metara.

62. minut: Opet je golman Zvezde Borjan uspeo da sačuva mrežu, sada je bio odlično postavljen kod velike šanse za Kerera.

56. minut: Konačno su urodili napadi Zvezde. Gobeljić je postigao gol za crveno-bele. Posle centaršuta sa boka Tijago Silva nije lepo izbio tu loptu glavom, samu ju je prebacio, ona je došla do Gobeljića, a Zvezdin bek je uhvatio volej i poslao ga u bliži ugao gola Bufona.

55. minut: Pritisak Zvezde, u novoj šansi bio je Marin, ali je Bufon opet odbranio.

54. minut: Nova velika šansa za Zvezdu. Ben je probapo glavom, ali je Bufon odbranio. Centimetri su falili da Ben smanji rezultat posle odličnog centaršuta Stojkovića, ali je njegov pokušaj završio malo pored leve stative.

52. minut: Prilika za Zvezdu, Marin je šutirao, ali nije dobro zakačio loptu. Simić je lepo proigrao Marina, ali je on loše zahvatio loptu. Ponovljeni snimak je pokazao da je Nemac ipak bio u ofsajdu.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme

42. minut: Mnogo prostora igrači Zvezde ostavljaju Mbapeu i Nejmaru na levom boku. Mbape je ponovo pobegao, bio jedan na jedan sa Borjanom i pokušao da pogodi bliži ugao, ali je zatresao samo spoljni deo mreže.

40. minut: PSŽ vodi sa 2:0, a strelac je Nejmar. Na sredini terena je neodlučan bio Čaušić, a Mbape je odmah poslao loptu na levi bok do Nejmara. Brazilac se zaleteo na Stojkovića, sklonio loptu unutra, a onda posle dva lažnjaka u kaznenom prostoru na teren bacio golmana Borjana i ubacio je u mrežu.


Liverpul je poveo protiv Napolija

Strelac prvog gola za Liverpul protiv Napolija bio je Mohamed Salah u 34. minutu.


31. minut: Dve izgledne prilike za Francuze u 20 sekundi. Prvo je u prilici bio Nejmar, ali je Borjan sjajno odbranio, a onda je u nastavku akcije pripretio Di Marija, ali srećom lopta otišla pored desne stative golmana Zvezde.

28. minut: Žuti karton za Pavkova koji je upisan pošto je posle vazdušnog duela udario Kimpembea, a odmah zatim je žuti karton na drugoj strani dobio i Kerer, koji je faulirao Simića.

24. minut: Verati je odigrao lep pas sa Mbapeom, a onda šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u golmana Zvezde Borjana.

22. minut: PSŽ je drugi put posle 3. minuta tražio jedanaesterac. Sada su njihovi zahtevi bili mnogo osnovaniji jer je lopta posle centaršuta Di Marije pogodila u ruku Degeneka, ali je sudija odlučio da ne pokaže na belu tačku.

15. minut: Nova prilika za PSŽ. Mbape je dodavanjem izbacio loše postavljenu odbranu Zvezde. Ostao je usamljen Kavani, ali se nije dobro snašao, kao ni Mbape u nastavku ove akcije u petercu.

13. minut: Prilika za Zvezdu. Čaušić je oduzeo loptu ispred kaznenog prostora PSŽ, zatim je uposlio Bena, a ovaj nije dobro zahvatio loptu, pa je njegov volej otišao preko Bufonovog gola.


Đoković bodri Zvezdu protiv PSŽ-a

Prvi teniser sveta Novak Đoković prisustvuje utakmici Lige šampiona između fudbalera Crvene zvezde i Pari Sen Žermena na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Đoković, koji je simpatizer crveno-belih, na utakmicu je došao u društvu porodice.

Srpski as uspeo je da pronađe slobodnog vremena i ostvari veliku želju - da gleda Zvezdu u Ligi šampiona, nakon što je ove sezone bio na meču protiv Radnika u oktobru.


10. minut: PSŽ vodi sa 1:0. Odličnu akciju Parižana završili su Mbape, koji je lepo uposlio Kavanija, koji je samo prosledio loptu u mrežu. Posle sumnjive situacije na sredini terena i duela Pavkova sa rivalima. On je ostao posle kontakta na zemlji, sudija nije reagovao, posle čega je ostalo mnogo prostora na polovini domaćina. Lopta je stigla do Mbapea, on je bez ikakvih problema pretrčao Stojkovića i namestio lagan gol Kavaniju.

5. minut: Čaušić je dodao loptu Simiću, ali je ovaj bio u ofsajdu, tako da je propala prilika Zvezde. Pre toga je na drugoj strani u ofsajdu bio Kavani.

2. minut: Već u prvom napadu PSŽ je izborio korner. Kereka i Di Mariju uspeo je da zaustavi Degenek i izbaci loptu u korner. Zvezda je uspela da se odbrani.

Počela je utakmica

Zvezda na svom stadionu ove godine nema poraz u C grupi, protiv Napolija je bilo 0:0, dok je protiv Liverpula slavila sa 2:0.

U prvom duelu u Francuskoj crveno-beli su poraženi sa 6:1.

Sastavi:

stadion: Rajko Mitić

broj gledalaca: 55.000

sudije: Vilijam Kolum (Škotska), Dejvid Mekgiči (Škotska), Grejem Stjuart (Škotska), Alan Mulvani (Škotska), Kevin Klensi (Škotska), Nikolas Volš (Škotska)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić – Jovančić, Čaušić – Ben, Marin, Simić – Pavkov

Pari Sen Žermen (4-2-3-1): Bufon – Kerer, Tijago Silva, Kimpembe, Bernat – Verati, Markinjoš – Mbape, Nejmar, Di Marija – Kavani

Autor:
Pošaljite komentar
Poslednji dan LŠ u 2018: Šahtjor ili Lion?

Poslednji dan LŠ u 2018: Šahtjor ili Lion?

11.12.2018. 13:01 13:02
LŠ: Zvezda protiv PSŽ-a traži novo čudo

LŠ: Zvezda protiv PSŽ-a traži novo čudo

11.12.2018. 09:56 09:57