Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Lingdong Superliga: Spartak danas spremno dočekuje Topolčane

04.08.2019. 00:05 00:05
Piše:
Izvor: Vladimir Gaćinović ( u sredini) na konferenciji za medije u Subotici Foto: FK Spartak

Fudbaleri Spartaka u minulom kolu Superlige Srbuije doživeli su neočekivano visok poraz u Surdulici u meču sa Radnikom (0:4), pa pa ih večeras u meču sa komšijama TSC -om  iz Bačke Topole očekuje delikatan zadatak.

U klubu je mobilno stanje sa velikom željom da sed ostvari dobar rezultat.

-  Biće to utakmica od izuzetnog rezultatskog značaja, a biće i dosta takmičarskog nabolja, što je i normalno kada igrate sa klubom koji je na tridesetak kilometara od vas i koji se značajno digao u poslednje vreme - kaže šef stručnog štaba Spartaka Vladimir Gaćinović - . Sigurno i oni imaju svoje ambicije, cenimo rivala, dobro su organizovani, dobri su na terenu i puni samopouzdanja. Ali, za nas sve to sada nije bitno, bićemo maksimalno mobilisani i maksimalno spremni za utakmicu.

Subotičani su u prošlom kolu doživeli ubedljiv poraz u Surdulici

– Malo nam je teško palo to gostovanje. Možemo pričati da smo u većem delu utakmice imali dominaciju i kontrolu igre, ali kada izgubiš sa 0:4, svaka priča je suvišna. Sve ono što je bilo loše stavljamo iza sebe, okrećemo se novim izazovima a to je upravo utakmica protiv TSC. Kadrovska situacija se popravila, drago mi je što se vratio Tekijaški, a jedino ne računamo na Cucina koji je doživeo povredu u poslednjoj utakmici. Uzdamo se u ono što radimo i nadam se da ćemo biti na nivou i zadovoljiti i navijače koje očekujem u što većem broju, jer je ovo ipak derbi Severno-bačkog okruga. – istakao je Gaćinović.

Da su u Spartaku svi svesni važnosti predstojeće utakmice potvrđuje i ofanzivac Stefan Denković. – Čeka nas teška utakmica. Naš rival je u formi, imaju kvalitet, a pokazali to i u prve dve utakmice sa dve pobede. Mi se uzdamo u naše adute i siguran sam da možemo do dobrog rezultata. Daćemo sto posto svojih mogućnosti što bi trebalo da bude dovoljno za pozitivan rezultat.    

 S. St.

Topolčanima lepo na vrhu tabele

Fudbaleri TSC -a u sjajnom stilu  započeli su  zakmičenje u Superligi Srbije, posle dve odigrane utakmice Topoklčani su zaposeli prvu poziciju ispred Vojvodine i Crvene zvezde koji takođe imaju šest bodova.

- Odlično smo startovali, naravno svi smo u kluibui zadovoljni -  kaže napadač Dejan Milićević. bivši prvotimac Proletera koji je  pretprošle sezone stigao u Bačku Topolu i brzo izborio poziciju startera i postao miljenik publike. - Zadovoljan sam igrama iako mogu još bolje. Najvažnije je da kao tim funkcionišemo dobro i pobeđujemo. Pružili smo odličnu igru i nastavili uspešan niz, što nam je dalo jak vetar u leđa. Asistirao sam u obe utakmice kod golova, ali  nažalost se još uvek nisam upisao u listu sgtrelaca. Danas je pred nama komšijski derbi sa Spartakom u Subotici. Biće to zanimljiv susret, “plavi golubovi” su neočekivano u  Surdulici doživeli ubedljiv poraz od Radnika. Subotičanima je kao i nama pobeda imperativ. Očekujem veliki broj navijača i neizvestan meč. Verujem da ćemo nastaviti uspešan niz i zabeležiti treću pobedu.  I centralni defanzivac  Goran Antonić očekuje zanimljiv duel sa  Spartakom.

- Biće to teška i neizvesna utakmica. Bez obzirab što se dve ekipe posle veoma dugog vremena sastaju u prvenstvenom okršaju biće to pravi derbi.  Mi smo spremni za duel, ove nedelje smo dobro radili, atmosfera je odlična u ekipi. Ekipu Spartaka dobro poznajem jer sam igrao punih šest godina na Gradskom stadionu u Suboticui. Bilo bi idealno kada bi pobedili.  Igraćemo  smelo i nadam se dopbrom rezultatu. - objašnjava Antonić. 

Pomoćni trener Mirko Jovanović rekao je da je zadovoljan rezultatima i da veruje da će ekipa nastaviti niz pobeda.

- Superliga je ozbiljnije takmičenje od Prve lige, očekuje nas sezona u kojoj nema lošeg protivnika i jasno nam je da će sve utakmice biti teške. Ipak, verujem u naše momke i našu organizaciju i mislim da za TSC neće biti problema ni u ovom prvenstvu - rekao je Jovanović.

U timu zbog povreda neće biti defanzivaca Dragana Svitića i Srđana Grabeža.

S. Stojiljković

Autor:
Pošaljite komentar