Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Liga šampiona: Lajpcig bolji od PSŽ-a, Juventus i Čelsi ubedljivi

04.11.2020. 23:40 23:54
Piše:
Izvor: Timo Verner postiže gol za Čelzi u duelu sa Renom, foto: FoNet

Fudbaleri Lajpciga savladali su Pari Sen Žermen u trećem kolu Lige šampiona 2:1 i "osvetili" se Parižanima za poraz u polufinale prošle sezone. Juventus je slavio ubedljivo protiv Ferencvaroša u Budimpešti 4:1, Čelsi je bez problema nadigrao Ren 3:0, a Barselona se "mučila" protiv desetkovanog Dinama iz KIjeva 2:1.

Čelsi i Ren nisu odigrali najzanimljiviju utakmicu na Stamford Bridžu, ali i pored toga je Čelsi bez većih problema oduševio navijače i osvojio sva tri boda. Već u 10. minutu utakmice Ren je napravio veliku grešku i bio je to jedanaesterac za Čelsi kada je oboren Timo Verner, a isti igrač je preuzeo odgovornost i doveo Engleze do vođstva. Nije bilo mnogo dešavanja u nastavku prvog poluvremena, a onda je defanzivac francuskog predstavnika napravio i drugi penal, dobio drugi žuti, a time i crveni i Ren je ostao sa desetoricom, a Čelsi je stigao do 2:0. Na konačnih 3:0, postavio je Tami Abraham u 50. minutu utakmice i Čelsi bez većih problema dolazi do važna tri boda posle dva gola sa "bele tačke".

Možda i najzanimljivija utakmica bila je između Sevilje i Krasnodara, odigrana na Ramon Sančes Pishuanu. Krasnodar je poveo već u 17. minutu, a samo četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0, kada je gost iz Rusije dobio jedanaesterac i Markus Berg ga je pretvorio u gol. U nastavku viđeno je mnogo uzbuđenja. Sevilja je pred kraj prvog poluvremena smanjila na 2:1 i u isto vreme je gol pao u Lajpcigu i Londonu, jer je Čelsi takođe sa penala uvećao prednost. Posle tog gola Rakitića, desio se novi haos. Isključen je Navas zbog oštrog prekršaja. U nastavku je Sevilja igrala sa desetoricom fudbalera, ali je En Nesiri bio nerešiva enigma za Krasnodar. Postigao je sledeća dva gola u kratkom vremenskom periodu i Sevilja je došla do neverovatnog preokreta. Pošto do kraja nije bilo golova, Sevilja je sa 3:2 slavila sa desetoricom igrača.

Lajpcig je kao domaćin uspeo da šokira i preokrete rezultat protiv Pari Sen Žermena i upiše pobedu rezultatom 2:1, iako su ih mnogi otpisali pre samog početka utakmice. PSŽ je poveo već u 6. minutu zahvaljujući sjajnom Anhelu Di Mariji, ali je on napravio veliku grešku nakon tog gola jer je nešto lošije izveo jedanaesterac i Gulaši je to odbranio bez većih problema. Prokockali su šansu da u gostima brzo dođu do dva gola prednosti i to im se obilo o glavu. Do kraja poluvremena je Razenbal Lajpcig uspeo da izjednači, a sjajnom igrom u nastavku i da preokrene na 2:1. PSŽ je ubrzo ostao sa igračem manje, a u samom finišu je isključen i Kimpebme i PSŽ je sa devet igrača na terenu zabeležio poraz u Nemačkoj i sebi dodatno otežao situaciju oko prolaska u narednu fazu Lige šampiona.

Fudbaleri Dinama iz Kijeva, koji su u Kataloniju doputovali sa samo 13 fudbalera, pružili su jak otpor Barseloni izgubivši 2:1 u trećem kolu Lige šampiona. Izabranicima Mirčee Lučeskua predviđao se ubedljiv poraz na Kamp Nou, međutim oni su sve dementovali pruživši odličnu partiju. Posebno je briljirao mladi golman Kijevljana – Ruslan Nešeret. Čuvar mreže Dinama rođen je 2002. godine i ovaj meč pamtiće do kraja života. Talentovani golman branio je neverovatno zaustavivši čak 11 od 13 šuteva u okvir gola. Očekivano, katalonski gigant je dominirao, međutim daleko od toga da Dinamo nije imao svoje šanse. Baš kao što je gostujući golman sjajno odbranio, isto je radio i Mark-Andre zer Štegen. Nemac je imao nekoliko fenomenalnih intervencija i zaslužan je što Barsa nije primila više od jednog gola. Domaći tim poveo je već u petom minutu. Strelac iz penala bio je Lionel Mesi. U srpskom narodu česta je izreka "po jutro dan poznaje", međutim to ovoga nije bio slučaj. Barselona je imala više prilika, što je bilo i očekivano, a na poluvreme je otišla sa svega golom prednosti. U drugom poluvremenu Pike je povisio na 2:0, te se činilo da će tim Ronalda Kumana rutinski privesti meč kraju, ali gosti se nisu predavali. Cigankov je u 75. minutu smanjio na 2:1 i do kraja meča rezultat se nije menjao. Gosti su, uprkos porazu, odigrali herojsku partiju i mogu da budu ponosni igrom.

U istoj grupi fudbaleri Juventusa pobedili su na gostovanju Ferencvaroš. Mađarski predstavnik nije pružio jači otpor i "Stara dama" je zasluženo slavila. Golove su postigli Morata, dva puta, Dibala i viđen je autogol. Jedini strelac za Ferencvaroš bio je Boli u 90. minutu.

Meč Klub Briža i Borusije iz Dortmund je rešen u prvom poluvremenu. Torgan Azar je dva puta zatresao mrežu, Haland jednom i do kraja se nije menjao rezultat – 0:3.

Rezultati i strelci

Grupa E: Čelsi - Ren 3:0 (Verner 10. penal, 42. penal, Ejbraham 50), Sevilja - Krasnodar 3:2 (Rakitić 42, En Nesiri 69,72 - Sulejmanov 17, Berg 21. penal).

Grupa F: Zenit - Lacio 1:1 (Jerohin 32 - Kaisedo 82), Briž - Dortmund 0:3 (T. Azar 14, Haland 18,32).

Grupa G: Barselona - Dinamo Kijev 2:1 (Mesi 5. penal), Pike 65 - Cigankov 75), Ferencvaroš - Juventus 1:4 (Boli 90 - Morata 7,60, Dibala 73, 81).

Grupa H: Istanbul Bašakšehir - Mančester Junajted 2:1 (Ba 13, Višća 40 - Marsijal 43), Lajpcig - PSŽ 2:1 (Nkunku 42, Forsberg 56. penal - Di Marija 6).

Autor:
Pošaljite komentar
Liga šampiona: Zenit i Lacio remizirali, Turci savladali Junajted

Liga šampiona: Zenit i Lacio remizirali, Turci savladali Junajted

04.11.2020. 22:14 22:18
Liga šampiona: Parižani bez Nejmara na ispitu u Lajpcigu

Liga šampiona: Parižani bez Nejmara na ispitu u Lajpcigu

04.11.2020. 09:17 09:19