Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Liga nacija: Srbija odigrala remi s Rumunijom

10.09.2018. 23:00 09:01
Piše:
Izvor: Tanjug/AP

Reprezentativci Srbije u 2. kolu grupe četiri Lige nacija nisu uspeli da zabeleže drugu pobedu jer su samo remizirali (2:2) sa Rumunijom.

Svoje veče je imao raspucani Aleksandar Mitrović, ali ne i naša odbrana i otud rezultat.

Kako je krenulo u prva dva minuta činilo se da će naši momci svim silama jurnuti na Rumune. Međutim, snažni napadi trajali su vrlo kratko i “orlovi” su počeli da greše. Pre svega se to odnosilo na sredinu terena, koja je delovala nesigurno i iz čega su Rumuni dolazili do prilika.

Najbolji igrač ove selekcije  -  Kipčiju, vrlo brzo je demonstrirao sav svoj kvalitet i bio u dve velike prilike. Srećom, bio je neprecizan. Ali, kolika je snaga našeg tima Aleksandar Mitrović videlo se u 9. minutu, kada je posle kornera Ljajića glavom sjajno šutirao, a golman Tatarašanu loptu poslao na prečku. Prekidi su, pokazalo se još jednom, naše jako oružje. Od te šanse Mitrovića naši momci su preuzeli inicijativu, ličilo je to na ono što hoćemo da gledamo, bilo je lepih tečnih akcija, nažalost - bez završnice.

Mladi Lukić, koji je dobio šansu od prvog minuta pokazao se kao pokretačka snaga ekipe i sve akcije su kretale od njega. Uz već pomenutog Mitrovića rame uz rame bili su mu Ljajić i Tadić, pa je naša reprezentacija imala čime da preti. Posle nekog vremena u prvi plan izbio je i Kolarov i posle jednog njegovog prodora “orlovi” su poveli. Igrao se 26. minut, levi bek Rome je posle prodora po levoj strani uputio dobar šut, Katarašanu kratko odbio loptu, a Mitrović je, uz priličnu snalažljivost sproveo u mrežu.

Poluvreme je završeno vođstvom “orlova” koji su uglavnom ostavili pozitivan utisak. Bilo je dobro to što su visokim presingom terali protivnika na greške i što su tražili racionalna rešenja u napadačkim akcijama. Međutim, bilo je i nesigurnosti pa je tako u samom finišu prvog dela igre Dmitrović loše izbio jednu loptu, ona je došla do Kipčijua koji je sa 18 metara poslao na prečku. Mora se priznati da smo tada imali sreće. 

Ali, nije dobro počelo u nastavku. Još jednom se pokazalo da naši momci nemaju rešenja za sjajnog Kipčijua kojeg je Kolarov morao da ruši u svom kaznenom prostoru i skrivi penal. Siguran sa bele tačke bio je Stančiju. Pogodak u nevreme, kada je trebalo dotući protivnika. Rumuni su se od tog trenutka prenuli, zaigrali znatno agresivnije, kombinovali bliže našem golu. Naši momci su stali, izgubili na organizaciji i prepustili inicijativu gostima.

Ali, kada je teško, još jednom se pokazalo - računajte na Mitrovića. Sjajni napadač engelskog Fulama u 63. minutu je posle jednog duela sa defanzivcima Rumunije zahvatio volej i smestio loptu pod prečku Tatarušaunovog gola. Nažalost, slavlje našim momaka je kratko trajala. U 68. minutu Stančiju je centrirao iz kornera, a posle loše intervencije Veljkovića, Čukudean postigao gol. Orlovi su se tada demoralisali, donekle živnuli ulaskom Prijovića, ali je to bilo nedovoljno. Upravo ovaj igrač imao je sjanu priliku u 86. minutu, ali je sam ispred golmana Rumunije šutirao preko prečke.

Nakon svega ostaje utisak da ima još štošta da se popravi u našoj igri, a pre svega u odbrani.

I. Lazarević

Srbija - Rumunija 2:2 (1:0)

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca 15.000, sudija: Bezborodov (Rusija). Strelci: Mitrović u 26. i 63. za Srbiju, a Stančiju u 48. (iz penala) i Čukudean u 68. minutu za Rumuniju. Žuti kartoni: Kolarov (Srbija), a Kipčiju (Rumunija).

SRBIJA: Dmitrović 6, Rukavina 6, Spajić 6, Veljković 6, Kolarov 7, Maksimović 6, Lukić 7 (Matić 6), Ljajić 7 (Prijović 6), Milinković-Savić 6 (Kostić 6), Tadić 7, Mitrović 8.

RUMUNIJA: Tatarušanu 6, Manea 6, Balaša 6, Spaunaru 6, Banku 6, Marin 6, Anton 6, Kipčiju 7 (Rotariju), Stančiju 7, Cukudean 7 (Kešeru), Draguš 7 (Mitrica 7).

LIGA NACIJA

Prva liga

C grupa

Portugal – Italija                 1:0

Druga liga

B grupa

Švedska – Turska                    2:3

Treća liga

A grupa

Škotska – Albanija                 2:0

D grupa

Srbija – Rumunija                   2:2

Crna Gora – Litvanija           2:0

Četvrta liga

A grupa

Andora – Kazahstan               1:1

C grupa

Kosovo – Farska Ostrva       2:0

Malta – Azerbajyan               1:1

Danas

Prva liga

B grupa

Island – Belgija                 (20.45)

D grupa

Španija – Hrvatska            (20.45)

B grupa

Bosna i Her. – Austrija      (20.45)

Treća liga

B grupa

Finska – Estonija               (20.45)

Mađarska – Grčka                (20.45)

Četvrta liga

B grupa

Moldavija – Belorus.         (20.45)

San Marino – Luksem.        (20.45)

Autor:
Pošaljite komentar