Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Lazović SPREČIO BLAMAŽU „orlova“

20.06.2023. 22:56 23:23
Piše:
Izvor: Fudbalski savez Srbije

Iako je bledo izdanje iz prijateljskog susreta s Jordanom bilo protumačeno kao plod nedostatka motiva kod „orlova“, duel s Bugarskom u Razgradu potvrdio je pad forme našeg tima, jer on nije izgledao dobro, a energija nije bila na potrebnom nivou da bi se ostvario željeni rezultat.

Srećom, izbegnut je prvi poraz, bukvalno u poslednjim trenucima susreta, kada je Darko Lazović, sjajnim udarcem sa 16 metara, uspeo da savlada golmana Đulgerova i donese „orlovima“ remi. Izabranici selektora Dragana Stojkovića pružili su verovatno najslabiju igru od kada ih on vodi, ali su, na osnovu viđenog u Bugarskoj, osvojili veliki bod koji ih je zadržao u ulozi favorita za prolaz dalje.  

Iako je sastav naše ekipe sugerisao da će Srbija biti veoma ofanzivna, domaćin je krenuo prilično agresivno ka našem golu. Ipak, prvu priliku stvorio je naš tim u 5. minutu, kada je korner izveo kapiten Tadić, najviši u skoku bio je Milenković, ali je njegov pokušaj glavom otišao pored stative. Samo nepunih 120 sekundi kasnije, Živković je prevario čuvara i ušao u kazneni prostor, Antov je nespretno zahvatio ubačenu loptu, ali je golman Đulgerov bio oprezan.

Pokušavali su veoma motivisani Bugari, i prilično dobro su to činili, da onemoguće lako uvođenje lopte u igru srpskih igrača, postavljajući visoku zonu i kao osice napadajući svakog, pa i golmana Vanju Milinkovića-Savića. Ipak, sve češće su naši reprezentativci bili na polovini rivala, uspostavlajući laganu terensku dominaciju, pa su izveli nekoliko udaraca iz ugla, nažalost bez efekta.

Igrao se 31. minut kada je sevnula kontra domaćina, odbrana Srbije nije bila dobro postavljena, a Rusev se ođednom našao potpuno sam ispred našeg gola. Međutim, nije napadač Bugarske dobro reagovao, pokušao je da pogodi dalji ugao, srećom nije bio uspešan, pa je lopta otišla zamalo pored desne stative. Do kraja poluvremena nije bilo više posebnih uzbuđenja i bilo je jasno da Piksijev tim u nastavku mora da podigne intenzitet i tempo igre.

 Tek što je počelo drugo poluvreme, povela je Bugarska. U 47. minutu Ivajlo Čočev lepo je u srcu šesnaesterca uposlio kapitena Kirila Despodova, a on je sa desetak metara dobro ciljao i savladao Vanju Milinkovića-Savića. Nepovoljan razvoj događaja naterao je Dragan Stojkovića da skine sako i potraži rešenje za neprijatnu situaciju. Domaćin se povukao, vrebajući iz kontranapada, pa je lopta ponovo sve češće bila kod naših igrača i očekivala se neka reakcija „orlova“. Selekor je na teren poslao Đorđa Jovanovića umesto Lukića i Srbija je zaigrala s dvojicom napadača.

Isterani iz zone komfora, Tadić i družina trudili su se da stignu do povoljne pozicije i mogli su to da učine u 64. minutu, kada je Strahinja Pavlović pao u kaznenom prostoru Bugarske, ali je engleski sudija, čini se s punim pravom, dozvolio da se igra nastavi. U jeku napada Srbije, u 69. minutu rezervista Krasev pogodio je prečku, a naš tim imao je tom prilikom zaista puno sportske sreće.

Načinio je Piksi tada još dve promene, za brigu je bilo to što je jedini u napadu konkretan bio Tadić, ali su ga saigrači slabo pratili. Iako su, doduše, imali mnogo veći posed, igrači naše selekcije nisu uspevali da stvore konkretniju priliku, a vreme je sve brzo odmicalo. Bez valjane ideje, nekako stihijski, ali i bezopasno, kretali su naši reprezentativci u napade, a najbolju priliku da stignu do izjednačenja imali su u 89. minut, kada je Mladenović uposlio Joveljića, ali je njegov udarac iz dobre pozicije bio izblokiran, baš kao i minut-dva kasnije. Ipak, u poslednjim trenucima, Lazović je bio brži od sudije Pousona, izjednačio skor i Srbija je ostala neporažena.

Bugarska – Srbija 1:1 (0:0)

RAZGRAD: Huvefarma arena, gledalaca: 8.000, sudija: Pouson (Engleska). Strelci: Despodov u 47. za Bugarsku, a Lazović u 90 6. minutu za Srbiju. Žuti kartoni: Petkov, Rusev, Đulgerov (Bugarska), Milenković, Joveljić, Pavlović (Srbija).

BUGARSKA: Đulgerov 7 – Popov 6 (od 86. Galčev -), Antov 6, Hristov 6,5, Gruev 6,5– Petkov 6,5, Iliev 6,5 (od 66. Stefanov 6), Kraev 6,5, Čočev 7 (od 66. Krasev 7) – Rusev 7 (od 86. Petrov), Despodov 7,5 (od 78. Delev 6,5).

SRBIJA: V. Milinković-Savić 6 – Milenković 6, Gudelj 6, Pavlović 6,5– Živković 6,5 (od 71. Lazović 7), Lukić 6 (od 58. Jovanović 6), Maksimović 6 (od 81. Grujić 6,5), Kostić 6 (od 71. Mladenović 6) – S. Milinković-Savić 6, Tadić 7, Joveljić 6.

A. Predojević

Grupa G

Bugarska – Srbija 1:1 (0:0)

Mađarska – Litvanija 2:0 (1:0)

1. Mađarska

3

2

1

0

5:0

7

2. Srbija

3

2

1

0

5:1

7

3. Crna Gora

3

1

1

1

1:2

4

4. Bugarska

4

0

2

2

2:5

2

5. Litvanija

3

0

1

2

1:5

1

 

Autor:
Pošaljite komentar