Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije za LŠ: Zvezda se plasirala u drugo kolo, Gobeljić isključen

17.07.2019. 09:12 09:17
Piše:
Izvor: FoNet

Crvena zvezda plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je u revanšu savladala Suduvu.

Četa Vladana Milojevića time je obezbedila dvomeč sa Helsinkijem.

Naš tim je odlično počeo utakmicu, pleo mrežu po terenu, lagano stizao do šesnaesterca Litvanaca. U 5. minutu Ben je odlično u odigrao u prazan prostor do Boaćija, ovaj se iskosa sa desne strane fenomenalno snašao i topovskim šutem savladao Karduma. Od tog trenutka gosti su krenuli u visoki presing, spremni da rizikuju više nego što su u oba meča. Ali, to nije donosilo rezultat, Zvezda je vešto kombinovala, mogućnost greške svela na minumum, razvlačila Litvance po terenu. Ipak, u 16. minutu Slavckas je odlično centrirao sa desne strane, na drugoj stativi reagovao Topčagić i šutirao preko gola. Od tada, naša ekipa je spustila tempo, čekala rivala na svojoj polovini, što je možda bilo pogrešno za tako ranu fazu utakmice. Ođednom su gosti imali dosta prostora za kombinovanje, preuzeli inicijativu, stizali do šesnaesterca Beograđana. Ali, veći igrački kvalitet našeg tima došao je do izražaja – u 30. minutu ponovo je Ben poslao upotrebljivu loptu, Boaći odigrao do Marina, koji je rutinski završio akciju savladavši Karduma. Da je izuzetno motivisan Boaći je pokazao i u 37. minutu kada je odličnim šutem uzdrmao stativu. Iako se gosti nisu predavali, naš tim je ponovo uspostavio potpunu kontrolu meča, veštim proigravanjima isticao se Marin, koji je podsetio na svoje najbolje dane. Rutinski je Crvena zvezda prvo poluvreme privela kraju, uz ubedljivo vođstvo od 2:0.

U nastavku naš tim je dominirao i vrlo brzo imao priliku preko Boaćija, ali bez gola. Trudili su se i Litvanci, ali bez uspeha. U 60. minutu naš šampion je ostajo sa igračem manje, jer je zbog grubog starta Gobeljić dobio direktan crveni karton. Nastradao je kod gostiju Slavickas koji je zaradio prelom noge! Ali, brojčani hendikep kada su ostali sa desetoricom na terenu kao da je motivisao crveno-bele koji su ubrzo imali priliku preko Marina, ali je on izblokiran. Šansu utakmice imao je Mirko Ivanić kada je izašao sam ispred golmana gostiju, ali je ovaj zaustavio njegov udarac. Negde oko 70. minuta, iako su imali igrača više, igrači Suduve kao da su se predali, nestalo je žara i borbenosti kod njih, kao da su jedva čekali da se završi utakmica. Zbog toga je trener Čepurin uveo još jednog napadača ne bi li  nešto promenio na terenu. Ali, to nije donelo ništa, i dalje je Crvena zvezda diktirala tempo. No, u 86. minutu pad koncentracije i šut Tadića glavom završava na prečki. Sreća za našeg šampiona...

U samom finišu, četa Vladana Milojevića mogla je da postigne bar dva gola, ali nije u tome uspela. Umesto toga, u petom minutu nadoknade Topčagić je postigao gol za Litvance, za konačnih  2:1.

I. Lazarević 

Crvena zvezdaSuduva 2:1 (2:0)

BEOGRAD: Stadion ,,Rajko Mitić“, gledalaca: 30.000. Sudija: Farkaš (Mađarska). Strelci: Boaći u 5. i Marin u 30. za Crvene zvezdu, a Topčagić u 90( 5) minutu za Suduvu. Žuti kartoni: Ben, Rodić (Crvena zvezda), a Topčagić, Živanović (Suduva). Crveni karton: Gobeljić (Crvena zvezda).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6, Gobeljić 6, Babić 6, Milunović 6,5, Rodić 6,5, Jovičić 6, Ben 7, Jovančić 6,5, Ivanić 7 (Vukanović), Marin 7,5 (Pavkov), Boaći 8 (Stojković 7).

SUDUVA: Kardum 6, Švrljuga 6, Kerla 6, Jankauskas 6, Živanović 6, Slavickas 6,5 (Hladik), Golubickas 6, Čađenović 6, Verbickas 6 (Rikets), Gotal 6 (Tadić 6,5), Topčagić 6,5.

REVANŠ SUSRETI 1. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

Crvena zvezda – Suduva                        2:1 (prva utakmica 0:0)

Škendija - Kalju                                     1:2 (1:0)

Saburtalo - Šerif                                1:3 (3:0)

HB Toršavn – Helsinki                         2:2 (0:3)

Valeta - Didelanž                                 1:1 (2:2)

Feronikeli - TNS                                   0:1 (2:2)

Danas

Riga - Dandalk                                        (0:0) (18.30)

Rozenborg - Linfild                             (2:0) (19)

Karabag - Partizani                               (0:0) (19)

AIK - Ararat                                           (1:2) (19)

Ludogorec - Ferencvaroš                     (1:2) (19.30)

Pjast - BATE Borisov                             (1:1) (20)

Kluž - Astana                                         (1:0) (20)

Maribor - Valur                                    (3:0) (20.15)

Sutjeska - Slovan Bratislava               (1:1) (20.15)

Seltik - Sarajevo                                   (3:1) (20.45)

Autor:
Pošaljite komentar
Milojević pred Suduvu: Ne znam za limit, možemo bolje 

Milojević pred Suduvu: Ne znam za limit, možemo bolje 

15.07.2019. 13:41 13:50