Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije za LŠ: Slaba igra Zvezde za remi u Rigi

11.07.2018. 20:09 21:55
Piše:
Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je zabeležila remi u Rigi protiv Spartaksa i povećala šanse za plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Naš tim nije briljirao, ali je na kraju izvukao povoljan rezultat i ima čemu da se nada. Od starta je šampion Srbije preuzeo inicijativu, ali se susreo sa čvrstom defanzivom protivnika. Sekli su Letonci akcije crveno-belih na sredini terena i pretili iz opasnih kontranapada. Domaćin je, videlo se, tim skromnih kvaliteta, ali nezgodan kada mu se ukaže šansa. U nekoliko navrata izabranici Aleksandra Grišina su u prvih deset minuta stizali do šesnaesterca Beograđana i naslućivalo se da naš tim neće imati lak posao. Crveno-beli su doživeli peh jer je u 18. minutu zbog povrede igru morao da napusti Stojiljković, a zamenio ga je Pavkov. Beograđani su uspevali da po bokovima probiju Letonce, ali falio je završni pas za dobru šansu. Jedino što je naš tim uradio u prvih 25 minuta je dobar šut Radonjića sa distance, ali bez rezultata. A, i kada su crveno-beli imali prilike šutirali su vrlo neprecizno. Škripalo je u odbrani našeg šampiona, pa su i Letonci imali svoje prilike. Najopasniji u redovima Crvene zvezde bio je Nemanja Radonjić, ali to je bilo malo za nešto više. Pavkov se isticao promašajima. Crvena zvezda je morala da vodi na poluvremenu, ali sama je kriva što nije bilo tako.

Beograđani su već početkom drugog poluvremena pokušavali da postignu gol koji bi promenio sve, ali nije bilo izrađenih akcija, velikih šansi, proigravanja. Očigledno da će Vladan Milojević još morati da radi na štimovanju ekipe. Posebno jer su crveno-beli često Letoncima dozvoljavali kontre. Naravno, niko nije ni očekivao da crveno-beli u ovom delu sezone zablistaju, ali nisu ni opravdali neverovatan optimizam koji su širili pre utakmice. Činilo se da Beograđani idu na individualni kvalitet, ali to je bilo neproduktivno jer je protivnik igrao ultradefanzivu. Utakmica je bila vrlo monotona, nijedan tim nije pokazao poseban kvalitet. Verujemo da će Crvena zvezda u Beogradu biti daleko bolja, ali za sada – to je slabo. Posebno što je Borjan u finišu utakmice spašavao našeg šampiona, posle velikih kikseva odbrane.

Crvena zvezda ima pet dana da popravi igru i ostvari pobedu koja je vodi dalje.                                                                                         

I. Lazarević   

Spartaks Crvena zvezda 0:0

RIGA: ,,Skonto stadion“, gledalaca: 3.000. Sudija: Balakin (Ukrajina). Žuti kartoni: Kobzar, Šlampe (Spartaks), Babić, Stojković (Crvena zvezda).

SPARTAKS: Nerugals 6, Freimanis 6, Kosorić 6, Honorato 6, Višnjakovs 6,5, Dmitrijev 6 (Mihađuks), Maleev 6,5, Svarups 6 (Agire 6,5), Šlampe 6, Ošls 6, Kobzar 6,5 (Davidov 6).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6,5, Jovičić 6, Krstičić 6, Babić 6, Milić 6 (Ebesilijo 6), Stojiljković (Pavkov 6,5), Rodić 6,5, Stojković 6,5, Ben 6,5, Radonjić 7 (Jevtović), Savić 6.


Milojević: Ovo nije Zvezda koju sanjam, bićemo bolji



Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević priznao je da njegov tim večeras nije bio na svom nivou u remiju protiv Spartaksa (0:0) u Rigi, ali da veruje da će u revanšu odigrati znatno bolje kako bi se plasirao u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.



"Završeno je prvo poluvreme, imamo revanš u Beogradu. Bio nam je plan da pobedimo, imali smo dosta šansi, protivnik se branio i sem one greške u finišu nisu pripretili. Želeli smo lak i brz gol koji bi nam doneo mirniju situaciju, ali nismo uspeli. Idemo dalje", rekao je Milojević na konferenciji za medije u Rigi posle utakmice.



On je dodao da ekipa mora da bude bolja u duelu u Beogradu.



"Videlo se i po drugim rezultatima u kvalifikacijama o kakvim ekipama se radi (pobeda Suduve nad APOEL-om 3:1 prim. aut). Startaks je prvak svoje zemlje, ima kvalitet i težak su protivnik", kazao je Milojević.



Prema njegovim rečima, ekipa još nije uigrana i tek je izašla iz pripremnog perioda.



"Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan, ali ni da sam prezadovoljan. Ovo nije Zvezda koju hoću i sanjam. Ne bih da pričam o detaljima, ali popravićemo ih. Dolazimo iz pripremnog perioda, nismo odigrali kompletni nijednu utakmicu, Radonjić i Rodić su bili odsutni, tu je Ebesilio kome smo dali minutaži, a nismo ni očekivali da će Stojiljković rano da izađe... Očekujem mnogo veću strast za pobedom", rekao je on.



Milojević je prokomentarisao i povredu pojačanja Nikole Stojiljkovića koji je morao da napusti teren u 17. minutu, navodeći da je obnovio povredu i da će se videti kakva je situacija.



Novinari su konstatovali da je Milojević u nekoliko situacija bio ljut na svoje igrače.



"Temperamentniji sam, ponele su me emocije i ima dosta razloga za reakciju. Radili smo dosta stvari koje nam na utakmici nisu pošle za nogom i onako kako smo trebali. Sa jednim ili dva gola pričali bismo drugačiju priču", zaključio je trener Zvezde.



Njegov kolega Aleksandar Grišin bio je zadovoljan rezultatom i poručio da je remi odličan.



"Znali smo koliko je Zvezda veliki tim, branili smo se i igrali na kontru. Dali smo im posed, a na kraju smo mogli i da damo gol", naveo je Grišin.



Revanš meč igra se sledećeg utorka na stadionu "Rajko Mitić" od 20.30.

Savić, Stojković i Borjan: Nedostajala završnica



Fudbaleri Crvene zvezde Vujadin Savić, Filip Stojković i golman Milan Borjan složili su se da je ekipa večeras propustila mnogo prilika u remiju sa Spartaksom (0:0) i da očekuju bolju igru u drugoj utakmici u Beogradu.



"Bila je teška utakmica, nismo odigrali baš kako umemo, imali smo šanse, nismo ih iskoristili, dok je protivnik bio vrlo čvrst. Dobri smo bili na pripremama, ali danas nismo to pokazali iako smo se trudili", rekao je Savić novinarima posle utakmice u Rigi.



Kapiten crveno-belih naglasio je da Spartaks nije potcenjen.



"Iznenađeni smo samo rezultatom, jer smo želeli da pobedimo", kazao je on.



Desni bek Filip Stojković žali za propuštenim prilikama.



"Imali smo par šansi koje nismo iskoristili, na kraju su i oni mogli da nas kazne. Imali smo veliku želju, ali nismo uspeli. Siguran sam da ćemo dati 300 odsto svojih mogućnosti i zasluženo proći dalje", rekao je Stojković.



I golman Milan Borjan ističe da je nedostajala završnica.



"Držali smo loptu, imali smo neke sitne greške, ali Bože moj, idemo dalje. Čeka nas i revanš", rekao je Borjan, koji je priznao da je Zvezda u finišu imala i sreće kada je Spartaks mogao do pobede.



Revanš utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Spartaksa na programu je sledećeg utorka u Beogradu.

(Tanjug)

Autor:
Pošaljite komentar
Kvalifikacije za LŠ: Crvena zvezda gost Spartaksu u Rigi

Kvalifikacije za LŠ: Crvena zvezda gost Spartaksu u Rigi

10.07.2018. 20:00 20:00