Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije za EURO 2020: Orlovi doživeli težak poraz u Ukrajini

07.06.2019. 22:50 17:21
Piše:
Izvor: EPA/MYKOLA TYS

LAVOV: Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u gostima protiv Ukrajine sa 5:0 (2:0), u utakmici B grupe kvalifikacija za EURO 2020.

Eksperiment našeg selektora Mladena Krstajića sa novom posatavkom igre sa samo tri odbrambena igrača i dva špica nije uspela, doživeli smo pravi debakl u Lavovu od vrlo raspoloženih fudbalera Ukrajine.

Od prvog minuta Ukrajinci su gospodarili terenom, stvarali prilike i postizali golove.  Već posle nekoliko minuta vidljivo je bilo da super ofanzivna postava “orlova” ne može da se nosi sa brzim domaćim fudbalerima, Ljajić, Tadić, Gaćinović i Kostić, koji u svojim klubovima igraju pretežno u napadu, imali su previše defanzivnih zadataka  naravno nisu se najbolje snačazili, uz to i naša dva špica Jović i Prijović su bili suviše odsečeni, ali i dosta neaktivni. Takođe, ostavili smo i prevelik prostor po bokovima, što su domaći fudbaleri znali da iskoriste, pre svih Karavaljev koji je pripremio dva gola, i Konapljanka koji je dva puta na gotovo istovetan način matirao Dmitrovića.   

Utakmica je počela napadima Ukrajinaca, koji su imali više od igre u prvih desetak minuta, ali nisu uspeli da  stvore ni jednu izgledniju priliku. S druge strane naša repreznatcija iako je igrala rezervisano, prva je došla u šansu, ali posle odbijene lopte Prijović je sa desetak metara pogodio samo spoljni deo mreže. Činilo se da smo uspeli da uspostavimo ravnotežu na terenu u žustroj igri i posle petanestak minuta imali smo novu priliku. Opet je u šansi bio Prijović, posle centaršuta Kostića, ali je Mikolenko uspeo da loptu izbaci u korner. Malo kasnije i Jović je bio u lepoj prililici, ali je reagovao nekako tromo, sporo i šansa je propala. A onda su Ukrajinci sredili svoje redove i ponovo zagospodarili terenom, prvo je Konopljanka s dvadesetak metara dobro zagrejao dlanove Mitrovića, a samo dva minta kasnije Ukrajinci su poveli. Naši igrači ostavili su na desnoj strain Karavajeva, on je lepo pronašao Cigankova, koji je iz prve lako pogodio mrežu. Samo dva minuta kasnije Ukrajinci su postigli i drugi pogodak. Kolarov je izgubio loptu na sredini terena,a pored razređene odbrane“orlova“ Cigankov je lakosa 18  metara savladao Dmitrovića. Dva primljena gola potpuno su  razbili koncepciju igre našeg tima, Ukrajinci su mogli da postignu još neki gol. 

Samo štoje počelo drugo poluvreme Ukrajinci su ponovo zatresli mrežu. Naši odbrambeni igrači ostavili su Konopljanku  samog na levoj strain, najbolji fudbaler domaćeg tima, varkom tela oslobodio se Maksimovića i rezantnim udarcem sa 18 metara pogodio je mrežu. Posle ovog gola promenili smo formaciju, Gaćinović je otišao na poziciju desnog beka, Tadić na desno krilo, ali pomaka u igri nije bilo. I dalje je domaći sastav lako stvarao šanse i posle još jednog prodora Karavaljeva po desno strani, Jeremčuk je lako pogodio levi donji ugao.

Ni promene u našem timu nisu ništa donele, i dalje smo igrali sporo, bledo, što su Ukrajinci iskoristili, posle jedne polu kontre Konopljanka, kao i kod trećeg pogotka sa leve strane je ušao u zonu šuta i lako savaladao Dmitrovića.

Srbija već u ponedeljak dočekuje Litvaniju, bez publike, dok Ukrajina, takođe na svom terenu, čeka Luksemburg.

G. Kovač   

UkrajinaSrbija 5:0 (2:0)

LAVOV: Lavov arena, gle­dalaca 38.000, sudija . Lahoz (Španija). Strelci: Cigankov u 26. i 28. i Konopljanka u 46. i 75. i Jeremčuk 59 minutu. Žuti kartoni: Milenković , Spajić (Srbija).

UKRAJINA: Pjatov – Karavajev 8, Krivtsov 7, Matvijenko 7, Mikolenko  7- Stepanenko 7 (Šepelijev), Malinovski 8 - Konopljanka 8, Zinčenko 7, Cigankov 8 – Jaremčuk 8 (Kravec).

SRBIJA: Dmitrović 6 – Milenković 6, Spajić 6, Kolarov 5 -  Maksimović 6, Ljajić 5 (Fejsa), Gaćinović  6, Kostić 6 – Tadić 5 – Prijović 5 (Mitrović), Jović 5  (Lazović).

 

Krstajić posle debakla u Lavovu: Šamar za nauk

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić posle debakla u Ukrajini od 5:0, rekao je da je ekipa dobila šamar za nauk, ali da život ide dalje.

"Suvišno je reći da sam nezadovoljan. Početak utakmice bio je rastrzan sa obe strane, u prvih 20 minuta imali smo iole neku igru u fazi odbrane i napada. Prvi i drugi gol u kratkom razmaku su nas poremetili. Pokušali smo u nastavku da se vratimo na formaciju 4-4-2, ali nije fukciionisalo. Žao mi je što smo u ovakvoj situaciji, ali život ide dalje", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Lavovu.

On je dodao da je želja igrača da postignu dobar rezultat bila velika, ali da su naišli na boljeg u ovom momentu.

"Igračima je potreban mir do ponedeljka, moramo da pobedimo Litvance. Teško je porediti poraz od Švajcarske na Mundijalu i ovaj od Ukrajine. Jednostavno, taktički i trkački Ukrajina nas je nadvisila u ovom momentu i kompletnu odgovornost preuzimam na sebe", poručio je Krstajić.

B Grupa

Litvanija – Luksemburg     1:1

Ukrajina – Srbija               5:0

1. Ukrajina        3      2      1      0      7:1    7

2. Luksemburg    3      1      1      1      4:4    4

3. Portugal       2      0      2      0      1:1    2

4. Litvanija      2      0      1      1      2:3    1

5. Srbija            2      0      1      1      1:6    1

U sledećem kolu u ponedeljak sastaju se: Srbija – Litvanija, Ukrajina – Luksemburg.

A grupa

Češka – Bugarska               2:1

Crna Gora – Kosovo           1:1

D grupa

Gruzija – Giblartar            3:0

Danska – Island                 1:1

F grupa

Farska Ostrva – Španija   1:4

Norveška – Rumunija          2:2

Švedska – Malta                3:0 

G grupa

Austrija – Slovenija          1:0

S. Makedonija – Poljska     0:1

Letonija – Izrael               0:3

Autor:
Pošaljite komentar
Zvižduci i uvrede tokom himne Srbije u Ukrajini

Zvižduci i uvrede tokom himne Srbije u Ukrajini

07.06.2019. 21:56 21:58