Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kormilar tiskog broda Dušan Bajić danas slavi 41. rođendan

25.02.2019. 10:44 10:49
Piše:
Izvor: Dušan Bajić sa saradnicima Daliborom Novčićem, Milošem Andrićem i Markom Bojadžijom, foto: Dnevnik (V. Jankov)

Šef stručnog štaba fudbalskog prvoligaša OFK Bečej 1918 Dušan Bajić danas nema vremena za slavlje, bez obzira što mu je 41. rođendan, jer ga za dva dana, zajedno sa kolegama, igračima i klupskim rukovodstvom, čeka start nastavka prvenstvene trke.

Pre podne priprema trening na kome treba dati poslednje instrukcije pred ovogodišnju prvenstvenu premijeru protiv drugoplasirane Inđije. Istina, ne može se na jednom treningu mnogo šta promeniti, ali neki detalji u igri da.

„Misli su nam svima vezane za sredu, kada igramo protiv izuzetno kvalitetnih Inđijaca“, kaže kormilar tiskog broda Dušan Bajić.

„Zadovoljan sam kako smo obavili pripremni period. Iza nas je kvalitetan rad na četrdesetak treninga i odigrali smo osam kontrolnih utakmica. Tokom prelaznog roka došlo je do rotacije u igračkom kadru. Mnogo smo izgubili odlaskom golgetera Mladena Kovačevića u Kinu, ali stigli su kvalitetni igrači drugog profila i smatram da ćemo promenom modela igre taj hendikep nadomestiti.“

Momci sa Tise su tokom priprema zabeležili pet pobeda, jedanput igrali nerešeno i dva puta izgubili, uz gol razliku 15:9. Igrom slučaja, u prvom delu nastavka prvenstvene trke čeka ih isto toliko utakmica do završetka drugog ligaškog kruga. Verujemo da niko u klubu ne bi imao ništa protiv da se isti saldo zabeleži u narednih osam utakmica.

„Kontrolne utakmice su pokazale da smo fizički spremni za ono što nas čeka. A to je veoma bitno, jer ćemo za desetak dana odigrati čak četiri meča. Zadovoljan sam i tehničko-taktičkom pristupu igri, izuzev prvih desetak minuta generalke sa komšijama iz Bačke Topole u Senti, kada smo olako primili dva gola. Takvi kiksevi ne smeju da se dešavaju na utakmicama koje nam predstoje“, kategoričan je trener Bečejaca.

Zahvaljujući agilnosti sportskog direktora Dejana Stanojeva i njegovih najbližih saradnika iz rukovodstva, igrački pogon je ove zime inoviran osmoricom kvalitetnih igrača. To omogućava stručnom štabu slatke brige oko sastava.

„Rad na treninzima i igre na pripremnim utakmicama iskristalisale su sastav kojim ćemo krenuti u bitku za bodove. Stvorili smo dobru atmosferu unutar ekipe, što je jedan od bitnih parametara da se pružaju dobre igre i beleže odgovarajući rezultati. Jako je bitno da igrači veruju u svoje mogućnosti i da od prvog do poslednjeg zvižduka sudije igraju skoncentrisano. To se posebno odnosi na utakmicu sa Inđijom, jer od starta mnogo šta zavisi. Neće nam biti lako. Stiže kvalitetna ekipa, imamo određenu dozu pritiska, ali smatram da imamo sastav koji sa svakim može da se nadigrava. Ne smemo grlom u jagode, već mirnom i pametnom igrom sprovesti ono što se u svlačionici dogovorimo. Poslednje dve prvenstvene utakmice kraj Tise protiv, u ovom trenutku, kvalitetnijih rivala, Metalca i TSC-a, završili smo podelom plena, što je najbolja potvrda da je jesenji kompleks domaćeg terena prebrođen“, kaže Bajić.

Najlepši rođendanski poklon mogli bi da mu uruče igrači u vidu tri boda protiv Inđije. Nije na odmet da dodamo da je Dušan Bajić sam sebe već častio, jer je nedavno stekao UEFA Pro licencu, kojom može da vodi i superligaše. Ne bi imao ništa protiv da to budu Bečejci. Naravno, prvo je potrebno ove sezone obezbediti opstanak u prvoligaškom karavanu, a naredne sezone... Nikad se ne zna. Bečejski fudbal je igrao šest sezona u eliti, pa zašto ne bi ponovo. 

Vlastimir Jankov

Autor:
Pošaljite komentar
Prva liga Srbije OFK Bečej 1918 – Zlatibor 0:2 (0:0)

Prva liga Srbije OFK Bečej 1918 – Zlatibor 0:2 (0:0)

22.11.2018. 10:55 10:58
VOJVOĐANSKI PRVOLIGAŠKI DERBI Inđija - OFK Bečej 3:1 (2:1)

VOJVOĐANSKI PRVOLIGAŠKI DERBI Inđija - OFK Bečej 3:1 (2:1)

21.09.2018. 18:27 19:37
Bečejci na kraju polusezone: Minus kod kuće nadoknadili u gostima

Bečejci na kraju polusezone: Minus kod kuće nadoknadili u gostima

19.12.2018. 08:34 08:44