Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kabel zimuje na drugom mestu Prve lige Srbije

28.12.2020. 12:30 12:34
Piše:
Izvor: J. Grlić/Ekipa Kabela, drugoplasirani tim u Prvoj ligi Srbije

Za fudbalere Kabela, drugoplasirane ekipe u Prvoj ligi Srbije, odmor je počeo odmah posle odigranog poslednjeg jesenjeg kola i pobede u Pančevu nad Železničarem.

Drugu godinu zaredom momci trenera Zorana Vasiljevića nalaze se u žiži fudbalske javnosti naše zemlje, jer je iza njih uspešna polusezona. U njoj, s neskrivenim ambicijama najavljuju da će na proleće pokušati da naprave još jedan korak, ili barem da „over“ drugo mesto, koje bi ih takođe odvelo u superligaško društvo. Analiza učinka novosadskog prvoligaša stiže s malim zakašnjenjem, jer trenera Kabela Zorana Vasiljevića korona virus za neko vreme odvojio od kluba i porodice, a sada se, na zadovoljstvo ljubitelja fudbala, oporavio od bolesti.

- Hvala za podršku ljudima, navijačima i ljubitelja fudbala, ali i kolegama i igračima. Bila mi je i te kako potrebna u teškim trenucima, koje želim što pre da zaboravim - rekao je Vasiljević. - Plasmanom u Prvu ligu, u kojoj igramo, evo, već drugu godinu, ostvarili smo veliki uspeh. Posle odluke organa FŠ-a iz prošle godine, kada nismo mogli da konkurišemo za ulazak u elitu, znali smo da će nam biti teže da potvrdimo rezultate, nego što je prvi put to bio slučaj.

.Ipak, Kabel je furiozno počeo jesenju polusezonu i u prvih devet kola ostvario je osam pobeda i remi i zauzimao čelnu poziciju.

- U trku smo ušli sa samo nekoliko pojačanja, stavljajući akcenat na okosnicu tima iz prošle sezone. Takva procena bila je dobra, jer igrali smo na početku fenomenalno i rušili rivale redom. Prepoznatljiva, napadačka igra donela nam je puno radosti, bez obzira na to da li smo igrali kod kuće ili na strani.

Posle sjajne uvertire u prvenstvu, Novosađani su vezali i dva poraza.

- Desio nam se tada Borac, koji nam je bio noćna mora, kada se u obzir uzmu okolnosti pod kojima smo poraženi. Postigli smo, posle vođstva gostiju, regularan gol, što je pokazao i snimak, koji je potvrdio naše slutnje da je sudija svesno pogrešio. Nismo se od te nepravde oporavili ni protiv Zemuna, iako smo imali puno prilika da osvojimo sva tri boda. Na našu žalost, kao i u duelu s Borcem, bili smo poraženi  minimalnim rezultatom.


Najmanje primljenih golova

Crveno-crni iz Novog Sada ekipa su s najmanje primljenih golova.

- Tačno, prvenstveni trku završili smo s najmanje primljenih golova,  ali i najmanje registrovanih igrača, što krajnjem jesenjem rezultatu daje posebni značaj. Tokom lige ostali bez pomoći kapitena Petrovića (povreda prsta), Govedarice i Mandića, koji je morao na operaciju  ramena, a zbog  kovida 19 i bez golmana Braća, te Pavićevića, Grbovića i Lučića. I ja sam iz istog razloga morao da odsustvujem. Bio sam tada u stalnom kontaktu sa stručnim štabom i pomoćnikom Smajićem i trku smo završili na pravi način.

Mesarović najefikasniji

Jesenas je škripalo u Kabelu na polju realizacije, ekipa je stvarala puno šansi, a učinak je bio samo 22 postignuta gola. Najviše ih je dao Mesarović (6), Novaković i Vidakov postigli  su po četiri, Karać dva, dok su po jednom strelci bili: Jeličić, Petrić, Srbijanac, Kojčić, Žunior i Pavlićević.


Posle preokreta i propuštene prilike u Kup-susretu s Radnikom iz Surdulice, počeli su problemi.

- Za 27 godina koliko sam trener, nisam doživeo da ekipa prokocka tako ubedljivo vođstvo. Ni s protokom vremena još uvek ne mogu sebi da objasnim takav preokret kao protiv Surduličana. U pravom smislu te reči, deklasirali smo superligaša, imali tri gola prednosti, a onda su počele  nedaće. Povredio se Govedarica, iz igre je ispao i Mandić, a sudija je penalom bukvalno častio goste. Sve je krenulo nizbrdo i, umesto plasmana u narednu rundu, ispali smo iz Kupa.

Po rečima stratega Kabela, prvo mesto izgubljeno je remijima koje je ekipa ostvarila kod kuće.

- Stisnuti neočekivanim problemima zbog povreda i bolesti igrača, u poslednjih šest kola osvojili smo manje bodova nego što smo očekivali. Remiji kod kuće s Loznicom, Kolubarom u Lazarevcu, potom i Trajalom, odnosno Jagodinom kraj Štranda, koštali su nas boljeg plasmana. Na svu sreću, pobedili smo u Dobanovcima i u Pančevu i obezbedili plasman na drugo mesto, koje bi nas odvelo u viši rang. Ne odričemo se ni prve pozicije, jer zaostajemo pet koraka za Radničkim. Veoma je važno i to što smo najbližim konkurentima za plasman u superligu, a to su Grafičar i Kolubara, pobegli šest velikih bodova .

Slabija realizacija napadača sigurno je uticala na rezultate.

- U ekipi smo imali mladog i talentovanog Milana Vidakova, koji je došao iz Vojvodine na kaljenje, uz oreol najboljeg strelca Srpske lige. Briljirao je u nekoliko utakmica, potom ušao u krizu, karakterističnu za proces sazrevnja. Da smo uz njega imali nekog iskusnijeg igrača, broj postignutih golova bio bi sigurno veći - istakao je Zoran Vasiljević, trener fudbalera Kabela.

M. Popović

Autor:
Pošaljite komentar