Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

IZ OBRAĆANJA IGRAČIMA GENERALNOG DIREKTORA CRVENE ZVEZDE ZVEZDANA TERZIĆA NA POČETKU PRIPREMA: Vidite šta i kako ćete  bez titule

10.01.2024. 18:46 21:24
Piše:
Izvor: Terzić se pozdravlja s igračima pred prvi trening, foto: FK Crvena zvezda

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić obratio se igračima na početku priprema za novu sezonu.

On je ponovio da će "napustiti klub zajedno sa saradnicima" ako ekipa ostane bez titule, a igračima je poručio da "vide šta će i kako će ako ne bude bilo trofeja" na kraju sezone. Crveno-beli nakon jesenjeg dela sezone zaostaju za večitim rivalom Partizanom jedan bod.

Iza Zvezde, najskuplje ekipe u istoriji domaćeg fudbala, izuzetno je loša polusezona, u kojoj joj je najvrednija pobeda bila ona protiv Novog Pazara (2:1). Poraženi su od Partizana (1:2), izgubili i od Čukaričkog i Voždovca, odigrali su nerešeno sa TSC-om, a, povrh svega, zauzeli su poslednje mesto u grupi Lige šampiona. Sve to nateralo je Terzića da održi motivacioni govor pred igračima.


Dragović ne može da ode

Zvezdan Terzić potvrdio je želju Aleksandra Dragovića da ode iz kluba. Za njega su bili zainteresovani mađarski, turski i austrijski klubovi.

- Dragović svakih šest meseci želi da ide. Ne može, u junu mu ističe ugovor i mi ćemo pokušati da ga zadržimo i posle tog vremena. Pružio je Zvezdi mnogo, a mi želimo da imamo zadovoljne igrače. Ako bude hteo da ode na leto, pružićemo mu ruku prijateljski - rekao je Terzić.


- Sve, osim šampionske titule, razočaraće veliku armiju navijača Zvezde. Rekao sam mnogo puta, kad prvi put ne uzmemo titulu, odlazim iz kluba. Verovatno sa mnom i svi ljudi oko mene. Vidite šta ćete i kako ćete ne budemo li šampioni. Najjači smo, najkvalitetniji, imamo najbolje uslove, najplaćeniji ste... Sve osim titule, ne dolazi u obzir. Verujem u vas, samo zdravlje da vas posluži, slušajte šefa kao i u prošlom mandatu. Svi morate da se stavite isključivo u funkciji titule. Prilagodite privatni život, ishranu, način života, sve za onih 90 minuta na terenu - rekao je Terzić.

Direktor je otkrio i neke od planova za naredni period.

- Nećemo dovoditi levog beka, pretresli smo naš spisak. Rodić može da iznese proleće, a tu je i Viktor Radojević, koji je pokazao da može da igra. Nadam se da će iskoristiti šansu kao Nedeljković. Ne volimo da pričamo o igračima koje nismo završili.

Terzić je poručio i da je "lako govoriti - nećemo prodavati mlade igrače", jer realnost nameće drugačije odluke.

- Zvezda živi od transfera igrača, potreban joj je novac, a tržište sve određjuje. Mijatović i Nedeljković će poslednji biti prodati, ali mogu i sutra da odu. Ako ne odu danas, otići će na leto. Čitam komentare "Zvezdina deca moraju da ostanu". Lako je to reći sa strane, a drugo ući u mašinu. Samo se mladi igrači vrednuju u Evropi - zaključio je Zvezdan Terzić besedu pred prvi trening crveno-belih iz Beograda.

S. R.

Milojević: Zvezdina očekivanja se znaju, moramo da "raščistimo" roster

Uvek je lep osećaj kad obučem crveno-belu opremu, moj život je vezan za Zvezdu. Svaki put odem sa koferom spremnim da se vratim nazad. Ispred mene je novi izazov, verujem da ću odgovoriti tome, rekao je novi-stari trener fudbalere Crvene zvezde Vladan Milojević na početku priprema za prolećni deo sezone.

Milojević je krajem prošle godine nasledio Izraelca Baraka Bahara i ima zadatak da na proleće nadoknati "minus jedan" i osvoji titulu, kao i Kup.

- Zvezda ima očekivanja, titula i Kup su prioritet. Da ih ostvarimo, to je cilj. Mislim da je ove sezone kvalitetnije prvenstvo, ne oprerećujem se time niti plašim. Verujem u svoj rad - istakao je Milojević, uz konstataciju da je sada drugačiji momenat u odnosu na prvi mandat.

Što se tiče igrača imamo veliki roster, pravljen za tri takmičenja, pa moramo da ga "raščistimo", dodao je on.

- Prelazni rok je živa stvar, mnogo toga može da se dogodi. Tu je skauting i u svakodnevnoj smo komunikaciji, ovde za jedan dan svašta može da se promeni", rekao je Milojević.

Zvezda će pripeme obaviti na Kipru.

- Idemo u Pafos u jedan od najboljih hotela na Kipru, tamo trenutno trenira reprezentacija Švedske. Imaćemo idealne uslove, dva sjajna terena, mada na Kipru se nikad ne zna, može da bude prelepo sa puno sunca, a može da bude i kiše.

On je dodao da računa na sve igrače, uključujići i Šerifa Ndiajea.

- Svi imaju kvalitet i dobro su skautirani. Dosta toga zavisi od njihovih igara… Takvi smo, moraju oni da shvate da nema baš puno vremena za prilagođavanje - istakao je Milojevič i dodao da mu je žao što će grupa igrača propustiti pripreme zbog reprezentativnih obaveza u Africi i Aziji, ali da se već suočavao sa takvom situacijom dok je radio u Saudijskoj Arabiji.

Autor:
Pošaljite komentar
FUDBALERI CRVENE ZVEZDE POČINJU PRIPREME:  Nagoveštaj lepog proleća

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE POČINJU PRIPREME:  Nagoveštaj lepog proleća

09.01.2024. 16:35 16:38