Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ivica Iliev: "Valjak" traži defanzivca

04.01.2022. 12:51 13:01
Piše:
Izvor: Printscreen Youtube

Ivica Iliev sportski direktor Partizana se nada da će se istorijska Partizanova jesen produžiti i do kraja proleća i da će ova sezona u celini biti možda jedna od najuspešnijih u klupskoj istoriji.

Optimizam gradi i na izvanrednom radu trenera Aleksandra Stanojevića i njegovoj ogromnoj emociji prema klubu. Uveren je da će Stanojević ostati i naredne sezone u Humskoj, iako je trener crno-belih nedavno priznao da će to biti veoma teško, čak i ako se osvoji titula.

- Sale je impulsivan. Što bi rekao naš predsednik on je duboki partizanovac. On stvarno živi Partizan. Ta njegova ljubav prema klubu vidi se u svakom momentu i ako Bog da da se osvoji titula, ja sam uveren da ga niko neće ubeđivati u to koliko nam je potreban kao kapetan ovog broda - naglašava Iliev.

Ono što navijače Partizana najviše zanima jesu potezi koje klub planira da povuče tokom zimskog prelaznog roka. Trener Stanojević je izrazio želju da ekipu ojača pre svega na poziciji defanzivnog veznog igrača. Za sada se spekuliše o Fejsi, Srđanu „Mićku” Mijailoviću iz Čukaričkog, Brazilcu Evertonu... Iliev je sve prokomentarisao, jednog po jednog, ali naglasio da defanzivni vezni neće biti „bomba”.


Bejbek napustio Partizan

Žan Kristof Bajbek nije više igrač Partizana, a kao jedan od razloga za raskid saradnje navode se problemi sa depresijom francuskog napadača zbog kojih nije želeo da se vraća u Beograd. Nekadašnji špic Pari Sen Žermena i Utrehta (28) u Humsku je stigao oktobra 2020. i potpisao trogodišnji ugovor. Očekivanja od njega su bila velika, ali je klub napustio kao potpuni promašaj.

- Bajbek je raskinuo ugovor. Još pre dva meseca sve smo papirološki rešili. Partizan više nema nikakvu obavezu prema njemu, baš kao ni Francuz prema nama - rekao je Miloš Vizura.- Pre dva meseca su njegovi advokati poslali pismo da su saglasni sa sporazumnim raskidom ugovora. U njemu je navedeno da ima zdravstvene probleme, da je depresivan, da zbog toga nije u stanju da dođe u Srbiju. Sve poslove oko raskida završili smo posredstvom advokata. Žao mi je. Nadao sam se da će uspeti, ljudi iz sportskog sektora su nešto videli u njemu, ali nije ispalo kako smo očekivali.

Bivši mladi reprezentativac Francuske je tokom perioda u Partizanu upisao osam mečeva i jedan gol.


Nekako se čini da je Partizan najkonkretniji oko Mijailovića i da su najveće šanse da upravo on dođe, iako je svojevremeno igrao u Crvenoj zvezdi.

- On  je jedan od četiri-pet potencijalnih pojačanja za jednu poziciju koju tražimo. Ko će od njih doći, detalji će odlučiti. Ali, ja kad pričam o ‘bombama’, to su uglavnom ofanzivni igrači. Zato ne bih da prebacujem taj teret na defanzivne vezne ili štopere... Oni su bitni za ekipu, ali ne treba da budu opterećeni ličnom statistikom u smislu postignutrih golova, broja asistencija - objasnio je Iliev i otkrio da se Partizanu nude i igrači iz Serije A, Primere, francuske lige...

Evertonu je istekao ugovor sa Solt Lejk Sitijem u MLS ligi, navijači bi rado videli neustrašivog Brazilca ponovo u Humskoj.

- Ja mislim da javnost sada već dobro zna kakav sam ja i da iskreno kažem ako postoji šansa ili ako je nešto već blizu dogovora. Everton je uvek na nekom spisku, ali koliko je realno?! Postoji taj neki spisak igrača u rukama navijača, koji u zavisnosti od pozicije potrebne našem timu, odmah uzimamo i iz njega izvlačimo jedno ime. Everton je uvek prisutan u pričama, jer svi pamte kako je igrao ovde i šta je uradio za tim. Kao i Leonardo. Mora se razmišljati o momentu, njihovim godinama, da li on uoopšte sebe vide u Srbiji, o finansijama. Oni su nama doneli mnogo, ali su i dobili mnogo. Njihovi ugovori kada su otišli iz Partizana bili su tri, četiri ili pet puta veći nego ovde - objašnjava Iliev.   A šta je  sa Fejsom?

- To je slična situacija kao i sa Evertonom. Veliki igrač, šampion. Igrali smo zajedno 2010. godine. Fantastičan momak, jednostavno se o njegovim kvalitetima ne diskutuje. Koliko je realno, moramo da vidimo. Mnogo toga mora da se poklopi! Kompleksna je stvar dovođenje igrača -  jasan je sportski direktor Partizana.

Kvinsi Menig je nedavno poželeo da mu se u Partizanu pridruži i Černi iz Tventea, ali...

- Pa, to je lepo! Šalim se i kažem da bi bilo dobro da ga on plati - stavio je Iliev do znanja da ni ta priča nije rešena.        S. R.

Autor:
Pošaljite komentar