Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ISPUNJENI STANDARDI UEFA Karađorđe otvara kapije DVA SATA PRE POČETKA MEČA Vojvodina - Apoel

02.08.2023. 22:37 22:44
Piše:
Izvor: Privatna arhiva

NOVI SAD: Stadion Karađorđe čeka na najavljeno renoviranje, koje bi trebalo da počne 1. oktobra.

Standardi UEFA, međutim, insistirali su na izvesnim radnjama uoči revanš utakmice Vojvodine sa Apoelom, kako bi sve proteklo u najboljem redu i u skladu sa civilizacijskim normama 21. veka. U sredu je i Dnevnikova dežurna ekipa svedočila je o šminkanju i doterivanju novosadskog fudbalskog hrama, pred najvažniju utakmicu generacije, do sada.

- Mobilni smo od kada su žrebani parovi kvalifikacija za Ligu konferencija – u susret nam je izašao direktor stadiona „Karađorđe“, svojevremeno sudija internacionalnog ranga Dragoljub Tanović. – Uefinoj komisiji smo predočili da nam uskoro predstoji totalna rekonstrukcija objekta, tako da smo, uz njihovu saglasnost, pribegli jedino radovima koji su bili neophodni, da bi Uefini standardi bili ispoštovani. To se, pre svega, odnosi na smeštaj gostujuće navijačke grupe. Postavili smo nove stolice na južnoj tribini, odakle će Kiprani da bodre svoj tim. Obezbedili smo im i punkt za osveženje. Svi uslovi za rad službenih lica su i bili na zadovoljavajućem nivou, tek po koji detalj morali smo da dovršimo. Toaleti su predstavljali veliki problem. I te nedostatke smo otklonili. Što se novinarskog pula tiče, vi znate da ćete posle rekonstrukcije imati evropske uslove za rad. Saglasni smo da postojećim uslovima niste zadovoljni, ali smo isto tako u saglasju da bi bilo suvišno nešto da kopkamo, pa da to za dva meseca poništavamo... Teren je, kao što ste se uverili, pripremljen na svetskom nivou...

Što se obezbeđenja tiče, na stadionu Karađorđe je i na utakmicama domaćih takmičenja bilo za primer. Nadležne službe sve su preduzele da svim  kterima i na terenu i na tribinama ovaj događaj ostane u najlepšem sećanju. Sve kapije stadiona biće otvorene dva sata pre početka utakmice.

Na dan utamice u 14 časova se otvara i blagajna na stadionu

Ulaznice za revanš Vojvodine i Apoela u četvrtak na Karađorđu u prodaji su od utorka, u prostorijama kompanije „Gigs tiks“ u tržnom centru Pariski magazin, po ceni zapad 1.500, istok 1.300 dinara. Na dan utakmice, u 14 časova otvaraju se i blagajne na južnoj tribini stadiona. Ulaznice za severnu tribinu, tradicionalno mesto okupljanja najvatrenijih navijača Vojvodine, mogu da se kupe isključivo u navijačkoj prodavnici „Voša šop“, pored ulaza broj 2, na zapadnoj tribini „Karađorđa“. Dan pred utakmicu, nešto posle podneva, dežurna ekipa Dnevnikove sportske redakcije posetila je prodavnicu, gde je u ne baš savršenom redu na svoju ulaznicu čekalo dvadesetak momaka.

- Do sada je oko 1.200 navijača preuzelo svoju ulaznicu na sever – svedoči nam zaposleni navijač u prodavnici Milan Marković. – Potražnja za kartama je inače velika, naročito za sever, zato što je cena pristupačnija, ali i zato što je doživljaj na severu daleko lepši i emocionalno snažniji. Očekujemo pun stadion, dugo smo čekali i konačno dočekali evropsku utakmicu na našem Karađorđu.

U lepo snabdevenoj prodavnici, sa rekvizitima za svačiji ukus, u pola belom, pola u crvenom, tiskali su se mahom momci juniorskog uzrasta, fudbalskim rečnikom rečeno. Većina ni ne pamti fudbalske utakmice sa evropskim predžnakom u Novom Sadu. Nekolicina vele da su sa starijim članovima porodice (ocem, stricem, starijim bratom) bili na takvim mečevima, ali ni jedan nije mogao da se seti Vojvodininog protivnika u vremenu prošlom.

- Jedva čekam početak utakmice – nestrpljiv je Dejan Toprek, jedan od najmlađih. – Žao mi je što nemamo igračku veličinu čije bi ime skandirao ceo  tadion. Zaista nemamo takvog igrača, ali zato verujem da imamo tim, sposoban da eliminiše Apoel. Ako ne budu jedinstveni, ne možemo ništa da uradimo. Što se nas tiče, imali smo generalnu navijačku probu u Beogradu. Izgubili smo, ali generalno sa Zvezdom nemamo neke rezultate, tako da razočarenja nema. Pun gas od početka, svi za jednoga, jedan za sve i eto nas u trećem kolu.


Ulaz na sever 200 dinara

Vođe navijačkih grupa pozvali su svoje članove da što pre obezbede ulaznicu, kako bi se na vreme organizovali za pohod na stadion. Ulaznica na sever košta simboličnih 200 dinara i može se kupiti jedino u navijačkoj prodavnici „Voša šop“.


Nekolicina su prisustvovala i prvoj utakmici u Nikoziji. Jedinstven je njihov stav da je Vojvodina odigrala dobro i da u revanšu ne bi trebalo da bude iznenađenja, u smislu rezultatskog revanša i opstanka Novosađana u Evropi.

- Utakmica je bila odlična tamo i jako sam zadovoljan i kako su igrali i kakav su rezultat postigli – sumirao je kiparske utiske Rastislav Milosavljević. –Borili su se junački, trudili su se i to je ono što od naših igrača uvek očekujemo. Ne moraš da pobediš, ali moraš uvek da daš sve od sebe. Moral u ekipi je bio na takvom nivou da verujemo u njihov prolaz dalje. Mislim na drugo poluvreme. Tako bi trebalo i sada i nema zime.

L. B-z

Autor:
Pošaljite komentar
VOJVODINA U REVANŠU SA KIPARSKIM APOELOM NAJAVLJUJE PUNU OFANZIVU, od prvog do poslednjeg minuta (FOTO/VIDEO)

VOJVODINA U REVANŠU SA KIPARSKIM APOELOM NAJAVLJUJE PUNU OFANZIVU, od prvog do poslednjeg minuta (FOTO/VIDEO)

02.08.2023. 20:46 20:54
KIPRANI DOPUTOVALI U NOVI SAD i održali prvi trening, SA PINTO NE MENJA SASTAV iz prve utakmice

KIPRANI DOPUTOVALI U NOVI SAD i održali prvi trening, SA PINTO NE MENJA SASTAV iz prve utakmice

02.08.2023. 20:34 20:38