Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE PROGLASIO LAUREATE Zlatne lopte Stojkoviću, Mitroviću i Slović

29.12.2023. 13:23 15:11
Piše:
Izvor: TANJUG/ RADE PRELIĆ

BEOGRAD: Fudbalski savez Srbije (FSS) tradicionalnoje  sumirao 2023. godinu i uručio „Zlatne lopte” najboljem treneru Draganu Stojkoviću Piksiju, najboljem fudbaleru Aleksandru Mitroviću i najboljoj fudbalerki Violeti Slović.

Stojković je četvrti put u karijeri dobio ovo priznanje, treći put uzastopno, Mitrović treći, drugi put uzastopno, a Slović drugi put.

Na svečanosti u hotelu „Hajat” prisustvovali su brojni gosti, među kojima i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

- Za nama je godina koju smo čekali više od dve decenije. Srbija se plasmanom na EURO posle 24 godine vraća na mapu najboljih selekcija Evrope. Zahvaljujem se igračima, selektoru i stručnom štabu i želim im mnogo uspeha na Evropskom prvenstvu. Apsolutni respekt svim rivalima u grupi, a sa maksimalnom pripremom možemo do dobrog rezultata - rekao je predsednik FSS Dragan Džajić i posebno naglasio značaj infrastrukturnih ulaganja, uz veliku pomoć države, koja su u godini na izmaku obeležena otvaranjem novih stadiona u Loznici, Leskovcu i Zaječaru.

Stojković i Slović prisustvovali su svečanoj dodeli priznanja, dok je umesto Mitrovića, koji nije mogao da dođe zbog obaveza u Al Hilalu, nagradu preuzeo njegov otac Ivica.

Stojković: Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas na tradicionalnoj dodeli "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije, da je reprezentacija uspela da fudbalsku Srbiju vrati na evropsku mapu. Selektoru Srbije nagradu, koju je dobio četvrti put, uručio je član Stručnog odbora FSS Stanislav Karasi.

- Nagrada ima posebnu važnost za mene, ali je i obaveza da nastavim da se trudim da budem uspešan, da reprezentaciju prezentujem najbolje što mogu. Bez dileme ću nastaviti u tom ritmu. U martu, kada je Savez dobio novo rukovodstvo, pitali smo se šta je cilj. Cilj svih ciljeva i taj strateški zadatak je bio plasman na Evropsko prvenstvo, na kojem dugo nismo bili. Složilili smo se na sastanku da je to nešto što moramo. Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu. To je istorijski rezultat iz dva razloga. U pitanju je duga vremenska distanca, a druga je što ćemo pod imenom Srbija učestvovati na tako velikom takmičenju - istakao je Stojković.

Dodao je da će 2023. godinu pamtiti kao uspešnu.

- Želim da se zahvalim kompletnom rukovodstvu FSS na podršci, na onome što je važno, a to je da imate vetar u leđa i da tu podršku istinski osetite. Hvala porodici na bezrezervnoj podršci. Hvala stručnom štabu, svim ljudima koji su brinuli o zdravlju naših igrača i da se zahvalim fudbalskoj Srbiji koja je prepoznala i verovala da možemo da idemo do kraja, da ostvarimo cilj. Plasman na EURO je poklon fudbalskoj Srbiji - zaključio je Stojković.

Mitrović: Ovo je nagrada za rad, red i disciplinu koju ulažem u fudbal

Reprezentativac Srbije i fudbaler Al Hilala Aleksandar Mitrović kome je dodeljena "Zlatna lopta" Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg fudbalera u 2023. godini, izjavio je da je to nagrada koja obeležava njegov rad i disciplinu u fudbalu. Umesto Mitrovića, koji nije mogao da dođe zbog obaveza u Al Hilalu, nagradu koju dobija treći put preuzeo je njegov otac Ivica.

- Nisam tu sa vama, ali hvala svima koji su glasali za mene. Treći put sam najbolji u Srbiji, velika je čast, znamo koja su imena dobijala nagrade. Bila je ovo uspešna godina, posle 24 godine se plasirali na Evropsko prvenstvo. Takođe, na individualnom nivou sam imao lepu godinu, nadam se da ću tako da nastavim. Nema veće časti nego kada vas vaši ljudi cene i poštuju. Ovo je nagrada za rad, red i disciplinu koju ulažem u fudbal - izjavio je Mitrović u video poruci koja je puštena na ceremoniji.

 

Slović: Ponosna sam što nikad nisam napustila svoju zemlju

Kapiten ženske fudbalske reprezentacije Srbije Violeta Slović izjavila je na tradicionalnoj dodeli "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije, da je ponosna što nikada nije napustila svoju zemlju. "Zlatna lopta" za fudbalerke dodeljuje se tek od 2019. godine. Prva dobitnica bila je Violeta Slović, koja je danas drugi put u karijeri dobila ovo priznanje. Kapitenu ženske fudbalske reprezentacije Srbije i fudbalerki Spartaka iz Subotice nagradu je uručio direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga.

- Hvala ljudima koji su mi pomogli da postanem drugi put najbolja igračica u Srbiji. Hvala mom Spartaku i porodici koji su mi dali snagu i motiv da stignem dovde. Ponosna sam što nikad nisam napustila svoju zemlju, ovo priznanje ima težinu i draž. Veliko hvala FSS, ova nagrada me još više motiviše. Uverena sam da će naša generacija krenuti stopama naših fudbalera i biti na velikim turnirima - izjavila je Violeta Slović.

Autor:
Pošaljite komentar
TRI NAGRADE ZA TRI LAUREATA Stojković, Mitrović i Slović dobitnici Zlatne lopte FSS za 2023. godinu

TRI NAGRADE ZA TRI LAUREATA Stojković, Mitrović i Slović dobitnici Zlatne lopte FSS za 2023. godinu

07.12.2023. 16:43 16:52
FSS: Zlatne lopte Piksiju, Aleksandru Mitroviću i Jovani Damjanović

FSS: Zlatne lopte Piksiju, Aleksandru Mitroviću i Jovani Damjanović

27.12.2022. 17:06 17:10