Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Vojvodine veruju da su spremni da pokažu pravo lice u Kruševcu

02.03.2018. 20:09 20:17
Piše:
Izvor: Lazar Zličić (s loptom), foto: J. Grlić

Mnogo toga zavisiće sutra u utakmici između fudbalera Napretka i Vojvodine od stanja terena na stadionu Mladost u Kruševcu.

Prema onom što saznajemo, on će biti protiv igre, blatnjav, iako su domaćini uložili i ulažu velike napore kako bi ga, koliko god je to moguće, osposobili za ovaj važan i zanimljiv okršaj, jedan od derbija ovog kola. Ekipa Vojvodine otputovala je u Kruševac, gde će prenoćiti i dočekati početak utakmice.

„Oba tima suočiće se s teškim uslovima za igru, to je nešto što nam se ponavlja i na šta ne možemo da utičemo“, rekao je šef stručnog štaba Ilija Stolica.

„Nadam se da ćemo se privići na takve uslove, a ono na čemu insistiramo jeste da naša igra iz dana u dan bude sve bolja. Svesni smo da nas očekuje duel u pravom, fudbalskom gradu, pa se uvek radujem svakom novom odlasku tamo, jer iz njega po pravilu nosim jako lepe uspomene. Napredak je veoma dobro organizovan klub i zaslužuje i ima naš pun respekt, baš kao što je to slučaj i s njegovim stručnim štabom, na čelu s Miloradom Kosanovićem. On već godinama radi na vrhunskom nivou i kvalitet tog rada vidi se i u Napredku, koji pripada samom vrhu srpskog fudbala.“


Mogući sastav

Iako je Stolica nije saopštio s kojom postavom će izaći na megdan Napretku, nije nemoguće da se opredeli za sledeći tim: Rockov - Lakićević, Vukasović, Saničanin, Radovanović - Putinčanin - Kalezić, Jovančić, Zličić, Subotić - Eze.


Utakmice nosi veliki ulog i obostrani motiv biće na najvišem nivou.

„Pred nama je zanimljivo nadmudrivanje i nadmetanje, a koliko će sama igra biti kvalitetna - to ne mogu da znam, jer neće postojati adekvatni uslovi. Siguran sam, međutim, da će se igrači oba sastava potruditi da pruže trenutni maksimum.“

Mladi stručnjak neće moći da računa na sve igrače, pošto zbog suspenzije (kartoni) pravo nastupa neće imati Nikola Antić, Lazar Arsić i Stefan Mihajlović.

„Uz njih, imali smo još neke nedaće sa sitnijim povredama Ezea i Jovančića“, dodao je Stolica.

„Nadam se, ipak, da će njih dvojica moći da igraju, ali ću siguran biti tek kada budem video kako će trenirati pred polazak u Kruševac. Još uvek se ne bih izjašnjavao o tome koji će igrači zamenti momke koji neće moći da nastupe.“


 “Karađorđespreman za Zvezdu

Derbi narednog, 26. kola Superlige igra se u sredu, 7. marta, kada će na stadionu u Novom Sadu snage odmeriti fudbaleri Vojvodine i lidera Crvene zvezde. Organizacione pripreme u novosadskom klubu su u toku, pa je juče od snega očišćen teren na “Karađorđu”. Izvesno je da će teren biti doveden u najbolje moguće stanje za odigravanje derbija. Utakmica u sredu počeće u 18 časova.


Lazar Zličić je počeo da se ustaljuje u startnoj postavi ovog proleća, a očekuje se da će tako biti i u duelu s Napretkom.

„Očekuje nas jako teška utakmica s rivalom koji, baš kao i mi, ima želju da se izbori za plasman u Evropu. Bez obzira na to, idemo u Kruševac sa željom da se pokažemo u najlepšem svetlu i da osvojimo sva tri boda, jer to nam je cilj. Jasno je da će teren biti nakvašen i blatnjav, ali kako bude nama, tako će biti i igračima Napretka i u tome nemamo pravo da tražimo izgovor. Naše je da se pripremimo, izađemo na teren i ostvarimo pobedu“, najavio je Zličić.

A. Predojević



Trener Napredka Milorad Kosanović nada se povoljnom rezultatu

Novosađanin Milorad Kosanović spada među naše najbolje i najcenjenije fudbalske stručnjake. Odavno popularni Kosan uživa visok rejting u trnerskoj branši, ali se nikada nije opuštao, već ga obogaćuje i unapređuje. Uspešno vodi Napredak, tim koji je praktično već obezbedio učešće u plej-ofu, a nagovestio je i ne male ambicije u borbi za evropsku vizu. Sutra ugošćuje Vošu i žali što su uslovi takvi kakvi su.

„Iskreno, uslovi za odigravanje susreta biće odvratni i bilo bi dobro kada bi se odložilo kolo. Tako bismo koliko-toliko sačuvali terene i imali gde da igramo. Nije na meni to da rešavam, mogu samo da predlažem. Radnici su očistili travnjak od snega, ali je posle toga padala kiša, ličiće na brlju, ali šta da radimo. Žao mi je što ni mi, ni Vojvodina nećemo zbog toga moći da pružimo očekivanu igru, jer se od okršaja dva pođednaka tima očekuje lepa i zanimljiva predstava“, rekao je Kosanović.

Iskusni stručnjak je istakao da se njegova ekipa nikom ne sklanja s megdana, bez obzira na ime rivala.

„Nemam posebne emocije prema klubu iz Novog Sada, u kojem sam proveo kao igrač, trener i direktor punih 15 godina. Taj period mi niko ne može oduzeti, a sada vodim Napredak i on mi je najvažniji. Možda su ambicije Vojvodine zbog želje za plasman u Evropu nešto izraženije i veće u odnosu na moj tim, ali je činjenica i to da Novosađani imaju novi tim koji se suočava s problemom kartona. Neće moći da zaigraju u kompletnom sastavu, a mi, s druge strane, prvi put od kada sam došao u Kruševac, imamo sve fudbalere na raspolaganju. Ne znam zbog toga ko će biti u konkurenciji, jer sada imamo višak prvotimaca. Nismo ekipa koja će se bilo kom rivalu sklanjati s megdana, želimo da se takmičimo i probaćemo da to i u meču s Vošom pokažemo. Vojvodinu veoma poštujemo kao klub i zbog igrača, kao i trenera, ali učinićemo sve da pružimo dobru igru i ostvarimo povoljan rezultat“, poručio je Kosanović.

A. P.

SUPERLIGA SRBIJE - 25. KOLO

Sutra

ZEMUN: Zemun - Javor                               (14)

NIŠ: Radnički -  Partizan                      (14.30)

BEOGRAD: Čukarički - Bačka                     (15)

LUČANI: Mladost - Spartak                      (15)

KRUŠEVAC: Napredak - Vojvodina            (15)

BEOGRAD: Rad - Borac                                (15)

SURDULICA: Radnik - Mačva                      (15)

BEOGRAD: Crvena zvezda - Voždovac        (16.30)

1. C. zvezda        24     20     3      1      60:9  63

2. Partizan        24     15     7      2      45:20        52

3. Radnički        24     12     7      5      39:31        43

4. Čukarički      24     12     6      6      29:18        42

5. Spartak          24     11     7      6      46:30        40

6. Voždovac       24     11     6      7      37:23        39

7. Napredak       24     11     4      9      43:38        37

8. Vojvodina      24     10     7      7      26:21        37

9. Mladost        24     8      6      10     31:34        30

10. Radnik         24     7      6      11     26:42        27

11. Zemun           24     6      7      11     20:31        25

12. Mačva          24     7      4      13     26:38        25

13. Bačka           24     6      6      12     21:39        24

14. Javor           24     5      3      16     17:37        18

15. Borac           24     4      4      16     20:43        16

16. Rad               24     4      3      17     20:50        15

U sledećem kolu (7. marta) sastaju se: Vojvodina - Crvena zvezda, Voždovac - Mladost, Spartak - Zemun, Javor - Radnički, Partizan - Rad, Borac - Čukarički, Bačka - Radnik,  Mačva - Napredak.

Autor:
Pošaljite komentar
Subotić: Sve će zavisiti od naše igre

Subotić: Sve će zavisiti od naše igre

02.03.2018. 12:16 12:21
Superliga: Derbi na Čairu, Voždovac na Zvezdinom rođendanu

Superliga: Derbi na Čairu, Voždovac na Zvezdinom rođendanu

02.03.2018. 10:06 10:10