Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vojvodina sa reprezentacijom Novog Sada u generalki za Ružomberok

21.06.2017. 22:31 22:36
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Pripreme fudbalera Vojvodine pred početak nove sezone  ulaze u završnu fazu. Šta je i koliko toga urađeno na Zlatiboru navijači novosadskog kluba moći će da vide sutra na stadionu “Karađorđe”.

Tim trenera Radoslava Bataka imaće generalnu probu u duelu s reprezentacijom Novog Sada, a utakmica će početi u 20 časova i za nju će za publiku biti otvorena samo zapadna tribina, uz besplatan ulaz.

„Biće to prilika da izvedemo uglavnom onaj tim na koji računamo u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv slovačkog Ružomberoka“, rekao je Milan Belić, prvi asistent trenera Bataka. „Naravno, imamo još vremena do 29. juna kada debitujemo u evropskoj konkurenciji, pa ćemo večeras iskoristiti priliku da isprobamo određene taktičke zamisli. Što se rivala tiče, biće u toj selekciji fudbaleri iz gradskih klubova, a moguće je da budu pojačani i nekim našim igračima za koje nismo planirali da nastupe. Želimo da to bude prava takmičarska utakmica, da rival bude što jači i pruži nam kvalitetan otpor.“


I Slovaci imaju generalku

Baš poput ekipe Vojvodine, Ružoberok se vratio kući i sutra će takođe imati generalnu probu pred duel s Novosađanima. Rival im je češka ekipa Trineca, a početak susreta zakazan je za 19 časova. 


Članovi stručnog štaba već su uveliko u procesu prikupljanja relevantnih informacija o Ružomberoku, jer ne žele ništa da prepuste slučaju.

„Ubrzano prikupljamo sve one informacije koje mogu da nam pomognu. Preko prijatelja iz inostranstva već smo dobili i neke CD-ove sa snimcima utakmica koje su Slovaci odigrali, a ja sam imao priliku da vidim susret koji je naš budući rival odigrao i izgubio sa 0:3 od mađarskog Videotona pre nekoliko dana. Saznali smo da im je najbolji prošlosezonski strelac Jakub Mareš prešao u redove Slovana iz Bratislave, a u svojim redovima nemaju stranaca, već se oslanjaju na jaku kolektivnu igru. Bez sumnje je da smo dobili najzvučnijeg od mogućih rivala i sigurno je da nam neće biti lako u dvomeču s njim, ali imamo cilj i učinićemo sve da ga ostvarimo. To je prolazak u drugo kolo kvalifikacija i zakazivanje utakmica s norveškim Branom.“

U petak će igrači imati slobodan dan, prvi od kada su pripreme počele.

„Imamo razloga da budemo zadovoljni načinom na koji su svi igrači do sada trenirali i time kako usvajaju ono što od njih zahtevamo. Zaslužili su da predahnu, a onda ulazimo u finiš priprema za susret sa slovačkim predstavnikom.


Mogući sastav

Zamolili smo Milana Belića da nam otkrije u kom sastavu će crveno-beli početi večerašnju generalnu probu sa selekcijom Novog Sada. Najverovatnije je da će početna postava Vojvodine izgledati ovako: Rockov - Lakićević, Kovačević, Planić, Bureković - Vukasović, Mesarović - Spremo, Stamenić, Malbašić - Trujić. 


Zanimalo nas je i to da li je moguće da u toku narednih dana u Vojvodinu stigne još neki novi igrač.

„Zovu menayeri i nude nam fudbalere, ali sada nam je, evetualno, potreban igrač koji zaslužuje da ponese dres Vojvodine i koji je spreman da nam odmah pomogne. Nemamo više vremena za neke probe i eksperimente. Da li ćemo takvog uspeti da pronađemo, u ovom trenutku ne znam i sve je izvesnije da ćemo s postojećim kadrom dočekati Ružomberok. Jedinu nevolju stvaraju nam povreda zadnje lože kapitena Nikole Antića i lakša ozleda Dušana Jovančića, koji večeras neće nastupiti, ali se u konkurenciju vratio Dženan Bureković koji je propustio pripreme na Zlatiboru. Ovih dana će, posle oporavka od povrede, početi da trenira s nama i Milan Lazarević. Visoki Saša Popin je otišao, baš kao i Francuz Davinji, dok je ostalo da Ćuković i Vujanović, dojučerašnji članovi Lovćena sa Cetinja, obave dodatne razgovore s članovima uprave i vide šta će i kako dalje biti s njihovim statusom“, rekao je Milan Belić.

Tekst i foto: A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar