Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Vojvodine poraženi u Kruševcu, Napredak Vojvodina 1:0

03.03.2018. 17:46 17:53
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Iako su verovali da mogu u Kruševcu da osvoje sva tri boda, fudbaleri Vojvodine kućama se vraćaju praznih ruku. Potpuno zasluženo, posle bolje igre u većem delu susteta, Napredak je osvojio nova tri boda i pokazao da s pravom pretenduje na evropsku vizu. Napredak - Vojvodina 1:0 (1:0)

S druge strane, Novosađani su očajno odigrali u prvom poluvremenu, za nijansu bolji su bili u nastavku, ali ni jedan jedini šut u okvir gol za 90 minuta nisu uspeli da upute.  

Prvi su s centra krenuli fudbaleri Vojvodine, a već posle minut i 37 sekundi morali su to isto ponovo da učine. Naime, toliko vremena je prošlo pre nego što je na sredini terena loptu izgubio Vukasović, usledio je pas u dubinu prema Ibrahimi Ndiajeu i činilo se da će Saničanin lako otkloniti opasnost. Međutim, traljavo je intervenisao, tome je doprineo i loš teren, pa se Ndiaje našao sam ispred Rockova i doveo Napredak u vođstvo.

Očekivao se odgovor Novosađana, ali je on za svih 45 minuta prvog poluvremena izostao. U 8. minutu zabeležili smo odličan šut Alekse Vukanovića sa 16 metara, a lopta je za koji santimetar prošla pored leve stative u gol -  aut. Kruševljani su bili ekipa koja je diktirala tempo, a najavljivana i očekivana igra crveno-belih iz Novog Sada nije bila ni na pomolu.

U 19. minutu ponovo Ndiaje imao dve kolosalne prilike. Prethodno je iz igre ispala praktično čitava odbrana Vojvodine a tamnoputi fudbaler izašao je sam ispred golmana Rockova. Šutirao je, a čuvar mreže Novosađana fantastično intervenisao, da bi se lopta ponovo odbila do Ndiajea čiji je i drugi udarac Rockov odbranio.

POsle nekoliko minutu usledila je nova greška defanzivaca gostujuće ekipe, a sam pred Rockova je izbio visoki Stefan Nikolić, imao je i vremena i prostora da bira u koji će ugao da šutira, ali je izabrano za njegov tim najgore rešenje pa je plavokosi čuvar mreže Vojvodine i ovaj udarac odbranio. Do kraja poluvremena Vojvodina je uspela da uspostavi ravnotežu, ali prilika ni pred jednim golom više nije bilo.

U nastavku susreta videlo se da će Vojvodina pokušati da nadoknadi minus iz prvih 45 minuta, jer je hrabrije krenula ka golu rivala. Prvu priliku na utakmici Novosađani su imali tek u 53. minutu, kada je Eze uleteo u šesnaesterac, lopta se odbila do Šljivića, a igrač Kruševljana, ko zna zbog čega, uputio je direktan udarac ka vlastitoj mreži, srećom po golmana Petrovića lopta je za koji santimetar prošla pored stative i otišla u korner.

Nastavila je Voša s inicijativom pa je u 69. minutu šutirao Jovančić ali visoko preko gola. Odmah u nastavku Ndiaje je ponovo pobegao po desnoj strani, šutirao veoma dobro, ali je Emil Rockov bio još jednom na visini zadatka.

Mogli su Novosađani nešto više da urade posle kornera u 77. minutu ali Jovančić nije dobro zahvatio loptu pa je prilika u najavi propala.

U 79. minutu gosti su imali verovatno najbolju šansu. Uspeo je Eze da pobegne čuvarima nekako zahvati loptu, ali je ona odskakutala pored stative.

Poslednju šansu na utakmici imao je Napredak u 85. minutu kada je oštro šutirao Šljivić a Rockov bio na pravom mestu.

A. Predojević

KRUŠEVAC: Stadion Mladost, gledalaca 1000, sudija: Šegrt (Beograd). Strelci: Ndiaje u 2. minutu. Žuti kartoni: Saničanin (Vojvodina).

NAPREDAK: Ni. Petrović 7, Boranijašević 7, Ne. Petrović 7, Miladinović 7 (Kostić), Simonović 7, Šljivić 6,5, Eskić 7, Vulić 7, Vukanović 7,5, Nikolić 7 (Veškovac), Ndiaje 8 (Sekidika).

VOJVODINA: Rockov 7,5, Saničanin 6, Zličić 6,5 (Cebara), Lakićević 6,5, Mesarović 6,5, Subotić 6 (Kalezić), Vukasović 6, Jovančić 6,5, Radovanović 6,5, Putinčanin 6, Eze 7.

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Vojvodina-Mačva 1:1 (0:0)

Superliga: Vojvodina-Mačva 1:1 (0:0)

24.02.2018. 14:16 16:54